»

Tuš kupil Voljatel

Finance - Kot poročajo Finance, je skupina Tuš kupila Voljatel. V Voljatelu nakupa niso ne potrdili in ne zanikali, v Tušu pa so nakup neuradno potrdili. Po nakupu licence Vege (še pomnite tovariši?), so zdaj še kupili ponudnika širokopasovnega dostopa do interneta Voljatel. Cena naj bi bila 15 milijonov evrov.

Obenem so dobili tudi licenco za wimax, kajti Voljatel je 50 % lastnik pojetja Tok telekomunikacije, ki je eden izmed lastnikov licence za wimax. Kot kaže, se nam naslednje leto obeta še bolj zanimivo dogajanje v svetu telekomunikacij.

Ko boste nakupili kruh in ostala živila, vas bodo pri blagajni že čakali paketi za dostop do interneta ...
"Gospod, a bi še en mega interneta?"

22 komentarjev

Wimax licenco dobila Telekom in Tok telekomunikacije

Finance - Kot poročajo Finance, bi naj Wimax licenco za naslednjih 10 let dobila Telekom Slovenije in Tok telekomunikacije (naveza z Voljatelom). Licenca se bo podelila za 10 let in v roku 3 let mora ponudnik storitve pokriti s fiksno brezžično povezavo najmanj 60% slovenskega prebivalstva (zopet ni govora o površini) od tega vsaj tretjino na podeželju.

Ponudnik mora tudi omogočiti prehajanje uporabnikov iz enega v drugo omrežje in gostovanje. Za licenco je Telekom ponudil 100 milijonov SIT, Tok telekomunikacije pa 40 milijonov in en tolar. Ponudbo so še oddali Stelkom - 140 mio SIT, Nexom (firma iz ZDA) - 76,6 mio SIT, Simobil 40 mio SIT in Wimax telecom (firma iz Avstrije) - 40 mio SIT.
Izvirni članek!

49 komentarjev

Brezžično na splet

Volja - Brezžičen internetni dostop sam po sebi ni ne vem kakšna novost. O prednostih in pomankljivostih smo že razpravljali na forumu, v večini primerov pa je bila kot glavni razlog za neuporabo te pogruntavščine navedena previsoka cena namestitve. Korak naprej so naredili pri Voljatelu, kjer so pred kratkim za konkurenčno ceno ponudili brezžičen dostop na Internet na območju Ljubljane. Lokacije baznih postaj so:
  • Stegne
  • Črnuče
  • Šarhova ulica
  • Topniška ulica
  • Voljatel BTC
  • Tivolska ulica
Maksimalni domet posamezne postaje je 5 km. Več informacij tukaj!

10 komentarjev

Telekom odprl pot konkurenci?

Finance - Telekom Slovenije je danes objavil ponudbo o razvezanem dostopu do kabelskega voda in kolokaciji. Namenjena je za vse operaterje, ki so v skladu z veljavno zakonodajo upravičeni opravljati telekomunikacijske storitve in jih bodo opravljali po razvezanih dostopovnih kabelskih vodih in pripadajoči infrastrukturi Telekoma. Pri Voljatelu jo že pozdravljajo, v podjetju In.life kot enemu od možnih ponudnikov pa pravijo, da je Telekomova ponudba nad evropskih povprečjem in kot taka pomeni 30 odstokov pribitka na njihove storitve. Ali bo ponudba dejansko pripomogla k hitri in učinkoviti konkurenčnosti na našem trgu, pa bomo še pisali. Znane so namreč polemike o cenah in pogojih storitev za ponudnike ADSL priključkov. Izvorne novice: Prva ter druga.

1 komentar

Bomo dočakali konkurenco v fiksni telefoniji?

Finance - Pri Voljatelu se trenutno izgovarjajo na pristojne državne organe, češ da so sedaj na potezi oni. Prihod konkurence na naš telekomunikacijski trg pa po njihovem pogojuje tudi cena medomrežne povezave, ki mora biti pod ceno lokalnega klica. Pri Voljatelu bodo začeli s fiksno mednarodno telefonijo. Dovoljenje za fiksno javno govorno telefonijo imajo sicer že eno leto. Prejšnji mesec je dovoljenje za opravljanje fiksne telefonije dobilo še podjetje Noviscom. Več ...

3 komentarji