»

PocketPC 2003

Asus MyPal a620

vir: Hardware Analysis
Hardware Analysis - V ponedeljek bo Microsoft na tržišče uradno poslal svoj PocketPC 2003, ki bo zamenjal lanski PocketPC 2002. Na HardwareAnalysis so si predvčerajšnjim ogledali Asusov 400 MHz model MyPal a620 s 64 MB pomnilnika, na katerem že teče nov sistem. PocketPC 2003 se od predhodnik razlikuje predvsem po boljši podpori brezžičnim komunikacijam (WiFi) in novim standardom, kot so denimo XHTML, CSS, HTML 4.0, JavaScript 5.5, WAP 2.0, WTLS, IPv6 in drugi. Še cena: 330 evrov, 350 dolarjev oz. preračunano dobrih 70 slovenskih tisočakov. Test!

2 komentarja

Aiptek Pocket DV II digitalna kamera

Digitalna kamera

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Ima vaš sosed majhno digitalno kamero in se norčuje iz vas? Bi jo imeli tudi vi, pa nimate denarja? Potem rabite Aiptek Pocket DV! (Pokličite zdaj. [:D] ) Na Dan's Data so včeraj objavili test, v katerem so prišli do zaključka, da je kamera dokaj dobra, odlikujejo pa jo predvsem cena, mnoge funkcije in poceni pomnilnik (Compact Flash). Bo pa morala pojesti še kar precej tiskanih vezij, da bo zrasla do velikih sester, saj kvaliteta fotografij in posnetkov malce šepa, pa tudi vse funkcije niso tako uporabne kot...

7 komentarjev

Microsoft bo prodajal dlančnike

ZDNet - Zadnje čase lahko vsi, ki spremljate področje informacijske tehnologije, opazite, da se skuša Microsoft vplesti v vse sfere, od strojne do programske opreme, pa tudi ideje kot o ponudniku dostopa do spletnih vsem ima.

Tako sem danes na ZDnetu zasledil, da se je velikan iz Redmonta povezal s Samsungom, in namerava narediti prevetritev na trgu cenejših dlančnikov. Tako naj bi novi skupni dlančniki imeli 200 MHz Samsungov procesor, 32 MB spomina, 3,5" barvni (ali pa tudi ne) zaslon ter podporo SD in SDIO karticam. Vse skupaj bo poganjal Pocket PC sistem, ki ga bo prispeval Microsoft.

Kaj vse bodo dlančniki še nudili, in kaj si lahko od vstopa Microsofta obetamo na trgu dlančnikov, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev

Prevetritev na trgu dlančnikov

The Register - Zadnje čase se mi dozdeva, da se v ospredje med podjetji pomika predvsem Dell. Če se spomnite, je eden od redkih, ki beleži tako povečanje prodaje kot dobička, pa še kaj bi se našlo.

Toda veliko ni nikoli dovolj, so rekli vodilni možje pri Dellu, in se odločili, da začnejo s proizvodnjo dlančnikov. To samo po sebi ni tako nenavadno, večji vpliv naj bi to povzročilo na trgu. Kot napoveduje tržna hiša Gartner Dataquest, naj bi Dellov vstop prisilil druge proizvajalce v nižanje cen, prav tako pa naj bi pomen odločilni korak na poti do t.i. Pocket PC-jev.

Članek je tudi krajši statistični povzetek trga dlančnikov. Če vas zanima ... Klik!

0 komentarjev

Prenosni telefon: Please log-in!

The Register - Če gre verjeti Wall Street Journal-u (in mu), bo Microsoft logično nadaljeval svojo širitev sortimenta na druge, a neločljivo povezane platforme od obstoječih. Govora je mobilni telefoniji, oz. aparatusih, za katere namerava razviti (oz. že ima primerke) operacijski sistema Pocket PC 2002 - Phone Edition. Koda je prej kot navadnim (kompaktnim) mujotom namenjena ceglom, ki predstavljajo nekakšno kombinacijo dlančnikov ter mobilcev -- kot recimo Motorolin 'Tajči'.

Če odmislimo vse slabe izkušnje, ki smo jih z velikanovimi os-i imeli (kar ni ravno mogoče), pa nekako ne morem mimo dejstva, da bi to morebiti pomenil še en velik korak k povezljivosti komunikacijskih naprav oz. vsaj zmanjšanje vmesnih členov -- recimo vsega onega programja za povezovanje Outlooka ter PDAjev...

2 komentarja