»

Konec AutoPatcherja

Neowin - Na AutoPatcher.com, spletni strani priljubljene kompilacije popravkov za Microsoftove programe, so včeraj zaradi pritiska mož s kravatami iz Redmonda morali umakniti stran s povezavami do datotek, kar verjetno pomeni konec AutoPatcherja. Zakaj so se Microsoftovci odločili za ta korak po štirih letih delovanja Autopatcher.com, ostaja skrivnost, uradno pa naj razlog ne bi bil Windows Genuine Advantage (inštalaciji WGA so se lahko uporabniki AutoPatcherja izognili), temveč skrb pred razširjanjem Zlonamerne KodeTM v paketu s preverjenimi popravki. Tudi novičarska stran Neowin, kjer je gostoval forum, je dobila prepoved propagiranja AutoPatcherja.

Tako ostaja stran Windows Update edini vir popravkov za Microsoftove operacijske sisteme in programske pakete. Dobra novica v slabi je le to, da je slednja po novem dostopna tudi uporabnikom Firefoxa.

Izvorna novica na Neowin.net

20 komentarjev

HP PCji z Netscape-om

Neowin - Na Neowin.net lahko preberete novico o HPjevi najavi uporabe novega Netscape brskalnika na svojih osebnih računalnikih.

Že v preteklosti sta HP in AOL dobro sodelovala, včerajšnja najava pa je le potrditev tega zavezništva. HP je prvi po približno 15ih letih, ki se je odločil uporabnikom ponuditi alternativne brskalnike, saj se to od leta 1990 ne dogaja, v tem obdobju pa je bila vojna brskalnikov na višku.

Z uporabe Netscape 8 HP upa, da bodo uporabniki brskali po internetu bolj brezskrbno, saj Netscape 8 npr. že vsebuje zaščito proti spyware-u, zgrajen pa je na temeljih Firefoxa, podpira pa tudi Internet Explorerjev pogon. Dandanes je namreč veliko strani optimiziranih predvsem za Internet Explorer zaradi njegove množičnosti.

Mogoče pa bo HPjeva odločitev še bolj prevesila tehtnico v prid alternativnim brskalnikm.

15 komentarjev

30 GB poštni predal

AnandTech - 30gigs je s svojim novim poštnim predalom Googlu vrgel rokavico, saj je več kot deset krat večji od GMaila. Na prvi pogled je 30gigs zelo podoben GMailu, saj je prav tako (sicer še globoko) v Beta stadiju, storitve pa lahko uporabljate le s pomočjo povabila.



30gigs ima namen v prihodnosti razširiti svojo storitev na kar 50 gigabajtov, morda celo na osupljivih 100. Pred spamom bodo uporabnike varovali s pomočjo GD2 podpisa, ponujajo pa tudi zelo zanimivo ter še bolj uporabno funkcijo. Pošto lahko namreč pošiljate preko kateregakoli naslova, ki ga že imate, vse skupaj pa poteka kar prek 30gigs vmesnika.

Novico so omenili tudi na Neowin.net ter Anandtechu.

31 komentarjev

Intel pozabil na Windows 98 in ME

Neowin -

Čeprav je Microsoft življenjski krog Windows 98 in Millennium Edition uradno že sklenil, ju mnogi uporabniki in tudi podjetja še vedno uporabljajo. Sicer navadno tečeta na starejših sistemih, kjer se novega sistema bodisi ne splača nameščati bodisi smo na starega navajeni in nam dobro služi, a kljub temu izdelovalci strojne opreme za novo opremo po večini še vedno izdelajo gonilnike tudi zanju. Intel se je odločil temu storiti konec.

Kot poročajo na Neowinu, za novi čipovji i915 in i925 Intel ne bo izdal gonilnikov za Windows 98/ME, s čimer bo uporabnike poskušal prisiliti v uporabo novejših sistemov, tj. Windows 2000 ali XP. To seveda še ne pomeni, da starejši Windows na njih ne bodo delovali, saj vsebujejo nativno podporo za novi čipovji, vendar bodo tekli opazno počasneje, pravijo pri Intelu. S tem dejanjem pušča Intel majhno tržno nišo, ki bi jo lahko VIA in SiS izkoristila, čeprav je res, da sistemi Windows 9x res sodijo na smetišče zgodovine. Več o tem.

8 komentarjev

Bo Googlu zmanjkalo prostora?

Neowin - Članek na Neowin.net predstavlja zanimivo omejitev največjega spletnega iskalnika - Googla, ki naj bi v svojo bazo zaradi njene strukture lahko sprejel le 4.294.967.296 strani. Število strani se vztrajno povečuje, zato se pojavljajo črnoglede napovedi, da se bo internet naprej širil mimo Googla ...

Pa kaj še!? Najverjetneje bodo omejitev odpravili še preden bo številka dosegla 4 milijarde.

16 komentarjev