»

Windows 2003 včeraj dobil prvi paket popravkov

OSNews - Korporacija Microsoft je včeraj izdala kupček popravkov za strežniške Windows 2003.

Paket vsebuje popravke za različne komponente operacijskega sistema, podporo bitu NX, ki do pomaga preprečevati izvajanje virusov, Windows Firewall, kakršnega smo vajeni iz Windows XP Service Pack 2, in tudi t.i. Post-Setup Security Updates, kar v praksi pomeni ob sveži namestitvi vklopljen požarni zid, doker niso nameščeni vsi popravki. Dobrodošel je tudi novi čarovnik za nastavljanje varnosti, ki vam pomaga onemogočiti nepotrebne zagnane servise. Vmes so se prikradli tudi varnostni popravki za Internet Explorer, blokiranje pojavnih oken in tudi Outlook Express sedaj zaradi varnosti kaže html sporočila kot golo besedilo.

Ta okroglih 330 MB velik paket prinaša marsikaj koristnega, pa tudi kaj nekoristnega, npr. Windows media player 10, ki ga na strežniku večina ljudi ne potrebuje - ali pač?

Ob tej priložnosti velja omeniti tudi članek na slo-comp.net, ki vam pomaga narediti CD z že vključenim...

20 komentarjev

Test stiskalnih programov

Slo-Comp - Naši prijatelji na spletni strani Slo-Comp so spisali temeljit članek o stiskalnih programih. Vanj so zajeli programe, kot so WinZip, WinRAR in WinACE. Vsakega so opisali posebej, primerjali pa so jih tudi v stiskanju različnih datotek. V članku so se osredotočili predvsem na zmogljivost stiskanja posameznega programa in koliko časa porabi za krčenje datotek. Na koncu pa si lahko pogledate še nasvet, katerega izmed preizkušenih programov uporabiti. Stiskalniki!

12 komentarjev

Slo-comp je star 2 leti!

Slo-Comp - Naša prijateljska spletna stran, Slo-comp, danes praznuje pomembno obletnico -- stara je 2 leti. Po GrozniNesreči™, ko so izgubili novice, forume, skripte in vse ostalo, so se nadzorniki spletne strani odločili za temeljito prenovo in v leto 2003 so vstopili z novo podobo, ki je v celoti delo programerjev njihove ekipe. Še tako naprej, fantje!

2 komentarja