»

Microsoftov brezplačni antivirus prihaja

Microsoft Security Essentials

vir: CNet
CNet - Kot so obljubili konec preteklega leta, bodo letos pri Microsoftu izdali brezplačni protivirusni program. Začenši s prihodnjim torkom bo na spletu mogoč prenos beta verzije Microsoft Security Essentials, ki bo zamenjal dosedanji Live OneCare. Kot kaže, bo sprva na voljo le v angleščini in portugalščini za uporabnike v ZDA, Izraelu in Braziliji, kasneje pričakujemo še kitajsko verzijo, ostali svet pa kani slediti za tem. Storitev se bo vedla kot običajen protivirusni program, ki sproti pregleduje datoteke, s katerimi se na računalniku kaj dogaja. Nove definicije virusov prejema prek Microsoft Update do trikrat dnevno, pri čemer v Redmondu svetujejo, da...

72 komentarjev

Microsoft kupuje varnost

Slo-Tech - Matt Miller aka Skape, eden izmed razvijalcev aplikacij Metasploit Framework in WehnTrust ter avtor številnih naprednih člankov s področja varnosti Windows sistemov je pristal v Redmondu. Vsekakor bo v eminenti družbi, saj so bili pred njim asimilirani že, Crispin Cowan linux security guru in avtor aplikacije AppArmor, ter ruski heker EP_X0FF, eminenca na svetovni Windows rootkit sceni in avtor orodja Rootkit Unhooker.

So long Skape, and thanx for all shellcodes.

63 komentarjev

Intel vlaga v protivirusne programe

Slo-Tech - Izgleda, da se ameriški gigant Intel poizkuša prebiti na antivirusni trg, saj je nedavno vložil več kot 10 miljonov ameriških dolarjev v češkega proizvajalca Grisoft , ki razvija priljubljeni protivirusni program AVG, zelo priljubljen zaradi svoje učinkovitosti in brezplačne različice za domače uporabnike.

S to potezo si je Intel zagotovil 65-odstotni delež v podjetju, s katerim bo po njihovih besedah pomagal razviti boljše in bolj učinkovite proizvode za domače ter bolj zahtevne uporabnike.

Originalno novico preberite na Grisoft.com.

19 komentarjev

Microsoftov neuravnovešen cash flow

The Register - Microsoftovi finančniki se te dni (no, roko na srce, ne le te dni) ukvarjajo z zanimivim problemom: njihove denarne rezerve se bližajo tako visoki vrednosti, da jih morajo zmanjšati.

Tržni analitiki izpostavljajo predvsem možnost prevzemov drugih podjetij, naprimer Siebela ali Sage Group, vendar gre pri vseh tovrstnih transakcijah za izjemno tvegane poteze; ne pozabimo tudi tega, da je Microsoft sposoben marsikak produkt izdelati sam in za to ne potrebuje dodatnih (neopredmetenih) sredstev, znanja. Druga -- delničarjem ljubša -- možnost se ponuja kar sama: izplačilo dividend v skupni vrednosti do $ 10 MRD, kar bi bilo največje poplačilo v zgodovini podjetja. Microsoft je med drugim znan tudi po svojih restriktivnih izplačilih, saj denarne rezerve ohranjajo visoke predvsem zaradi sodnih procesov in obveznosti do delničarjev s prodajnimi opcijami. Klik!

4 komentarji

Microsoft kupuje antivirusno podjetje

več strani - GeCAD Software - avtorji protivirusnega programa RAV Antivirus je objavil, da so z Microsoftom sklenili sporazum, ki bo omogočal vgradnjo protivirusne tehnologije v Microsoftove izdelke. Očitno se nam v okenskem okollju poleg orodja za defragmentacijo, arhiviranje, in vseh drugih orodjih v prihodnosti obeta še vgrajeni protivirusni program. Več o tem si lahko preberete tukaj.

20 komentarjev

Microsoft še naprej z NOD32

PC Magazine - Podjetje Eset Software objavlja, da je Microsoft obnovil licence za uporabo NOD32 Antivirus že tretje leto zapored. V Microsoftu NOD32 uporabljajo v nekaj skupinah, vključno z Product Release Services, ki s to protivirusno zaščito preišče nekaj terabyteov Microsoft kode in podatkov, preden jih objavijo za javnost. "Microsoftovo podaljšanje pogodbe našega antivirus produkta nam je zelo v ponos", je povedal Anton Zajac, predsednik družbe Eset Software. Govor je o družbi, ki potrebuje kvalitetno in precizno protivirusno zaščito, NOD32 pa je poznan kot produkt, ki že četrto leto ni izpustil virusa v javnost. To potrjuje z največ priznanji Virus Bulletin 100% Awards, ki je neke vrste biblija antivirusne industrije. NOD32 Antivirus

0 komentarjev