»

Slovenci podirajo rekorde

Računalniške novice - Slovenska navijalca zbogi in Shark-357 sta v preteklosti pod okriljem ekipe Funtech OC team že dosegala zelo uspešne overclockerske rezultate, tokrat pa jima je uspelo nekaj nadvse izjemnega. S procesorjem Intel Core 2 Duo E6700 sta milijon decimalk števila pi izračunala v samo 9.906 sekunde, s čemer sta postavila svetovni rekord. Procesor sta ohlajala s tekočim dušikom, northbridge s suhim ledom, prebila pa sta se do zavidljivo visoke frekvence 5,15 GHz. Ponosni smo, da se v svetovnem merilu izkaže še kak naše gore list, tako da jima iskreno čestitamo, bralci pa lahko več podrobnosti najdete v izvorni novici.



Link do novice je posredoval steev.

46 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Včeraj zvečer ste lahko na Slo-Techu uzrli novico o prihajajočem pasivnem hlajenju prihajajočih procesorjev AMD Opteron. Na žalost se je pripetilo, da je bila novica prepisana iz strani Računalniške novice. Vsem prizadetim se opravičujemo in prosimo za razumevanje, še posebej prizadetemu avtorju izvorne novice ter uredništvu Računalniških novic. Avtor, ki je oddal prepisano novico na našo stran, je seveda izgubil pravico vnašanja novic. Izvorna novica.

28 komentarjev

Ups...

Jaz - Danes popoldan sem nam je zgodila ena neprijetna stvar, namreč na strežniku nekaj ni bilo ok in zato nikakor niste mogli priti do naših strani [;(]. Se opravičujemo in upamo, da se te stvari v prhodnosti ne bodo več dogajale [:D].

5 komentarjev