»

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Logitech Z-560 4.1

HotHardware - Če imate tako kot večina omejen proračun in iščete dober zvočni sistem, ki je vreden svojega denarja, vzemite pod drobnogled Logitechov Z-560 4.1 Speaker System, ki ima skupno izhodno moč nič manj kot 400 watov. Zvočnike so opisali na HotHardwaru. Zvok so preverjali s poslušanjem CDjev, igranjem iger in gledanjem DVDjev (oziroma poslušanjem). Povsod so se zvočniki izkazali z izjemno čistim naravnim zvokom ter močjo subwooferja. Posebnost teh zvočnikov je tudi izboljšava zvoka imenovana M3D, ki je dvignila raven zvoka v praktično vseh testih. Edina slabost zvočnikov pa je, da pri zvočnikih ne moreš uravnavati visokih tonov.
Cena naj bi se gibala okoli $139 dolarjev, kar je za več kot $100 dolarjev ceneje kot Klipschovi Promedia 4.1s zvočniki. Tako naj bi bili zvočniki z odličnim zvokom in nizko ceno trenutno najboljša izbira za tiste, ki iščete odlične zvočnike za nizko ceno, a brez podpore DD 5.1....

0 komentarjev

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev

Zamenjava zvočniških kablov

Overclockers Australia - Ste modificirali ohišje? Ste. Ste modificirali matično ploščo? Ste. Ste modificirali ... Torej ste modificirali vse, kar vsaj malo diši po elektroniki. No, če spadate med take veterane, potem vam za preganjanje dolgčasa ostane samo še zamenjava kablov pri računalniških zvočnikih. Sicer zamenjava zvočniških kablov ni ravno opravilo, s katerim bi si krajšali čas, ampak lahko resnično pripomore h kvaliteti zvoka. Mnenja o kvaliteti so sicer deljena, vendar se vsaj po tem članku sodeč zamenjava splača. Članek je prirejen zamenjavi kablov pri zvočnikih Klipsch Promedia, vendar pa ga boste lahko uporabili tudi pri drugih zvočnikih. Obsega izbiro kabla, cinkanje le-tega in pricinitev na konektor.

0 komentarjev

Klipsch ProMedia 4.1

24 ur - No, to pa je zanimivo. V igraškem depotu (GamersDepot) so si ogledali in preizkusili Klipschove zvočnike, natančneje Klipsch Promedia V.2-400. Naj kar takoj povem, da so to eni izmed najboljših (in najmočnejših) računalniških zvočnikov in celo ustrezajo specifikacijam THX. Cena tega zidovrušilnega sistema je okoli 300 ameriških dolarjev, kar se zdi zasoljeno, a za ta denar ponujajo izredno veliko. Aja še ocena... dobili so 6 hmm.. kapljic in zelo malo je izdelkov, ki dobijo tudi šesto kapljico. Test si (nujno) oglejte tukaj.

0 komentarjev

Klipsch Promedia 2.1 @ hardCOREware

hardCOREware - No, to je pa eden od setov zvočnikov, ki bi jih z veseljem popeljal na test ali dva... Klipsch Promedia je pač set zvočnikov, ki rula. In da bi dokazali, da ta set res rula, so ga nesli k podjetju THX ter rekli, naj pogledajo, če zares rula. In, uganite kaj: Stvar res rula . ProMedia seti zvočnikov imajo THX Multimedia certifikat, ki zagotavlja frekvenčni razpon zvočnikov od 31 Hz do 21 KHz. Ampak, ne pustite se zavesti THX Multimedia sploh nima veze s "pravim audiofilskim" certifikatom THX ali celo THX ultra. THX multimedia je "bolj nezahteven" standard, medtemo ko THX ultra certifikat dobijo le najbolj kvalitetno narejene komponente. Preberite si ter začnite sumiti o svojem plastičnem paru, ki vam krasi mizo .

0 komentarjev