»

Družina BlackBerry

PC World - Podjetje Research in Motion (RIM) je javnosti ponudilo različico mobilnih terminalov, s katerimi se namerava primerjati z ročnimi računalniki in mobilniki. Blackberry 8700c je zgrajen na Intelovi procesorski platformi XScale PXA 901, vsebuje pa še GSM s podporo za omrežja EDGE, 64 MB Flash RAM in 16 MB SRAM spomina, lastni poštni sistem ter seveda vgrajeno QWERTY tipkovnico. RIM želi z napravo potešiti potrebe zahtevnejših uporabnikov, ki od svoje robide pričakujejo še kaj več kot zmožnost klicanja in prebiranja emailov. Izdelek, ki stane 300 dolarjev (ob sklenjeni pogodbi) je zaenkrat na voljo samo v ZDA, kasneje pa se ga bo dalo dobiti tudi v Evropi.

6 komentarjev

Nov Sharpov prenosnik

Digit Life - Podjetje Sharp je naznanilo, da bo na tržišče poslalo nov prenosnik, poimenovan Sharpov Mebius MURAMASA PC-MV1-5CA. Prenosnik bo vseboval 1,3 GHz Pentium M procesor, 256 MB PC2100-pomnilnika, 60 GB-trdi disk, DVD/CD-RW-pogon, osnovan pa bo na Intelovem 885GM čipovju. Prikazano sliko bomo gledali na 12,1 palčnem zaslonu, ki bo podpiral maksimalno ločjivost 1024 x 768. Posebnost tega prenosnika je še, da ga lahko, ko je priključen na osebni računalnik prek USB-vmesnika in je pri tem izključen, uporabljamo kot zunanji trdi disk. Klik!

2 komentarja

Trije novi eMaci

eMac

vir: Digit Life
Digit Life - Podjetje Apple je dodalo tri nove modele k svoji že obstoječi seriji računalnikov eMac. Novi modeli bodo vključevali 17-palčne CRT monitorje, do 1 GHz PowerPC G4 procesorje, ATI Radeon 7500, do 80 GB trdega diska, 56 kbps modeme, USB 1.1 in FireWire vrata, 10/100 mrežno kartico ter različne optične pogone. Dražji in s tem bolj zmogljivi modeli bodo podpirali samo operacijski sistem Mac OS X, medtem ko bodo cenejši modeli poleg tega podpirali tudi Mac OS 9. Za večje podrobnosti se poglejte celotno novico.

9 komentarjev

Polni me nežno

vir: BBC
BBC -

Polnilne baterije so pogoste že dalj časa, saj nam omogočajo, da sorazmerno poceni pridemo do precejšnje električne neodvisnosti za nekaj časa kjerkoli. Težave se začno s polnjenjem, saj za vsako vrsto baterij navadno potrebujemo svojevrsten polnilec in metre kablov. No, tudi na tem področju se obeta revolucija.

Skupina Britancev namreč poroča, da razvijajo tehnologijo, s katero lahko baterije polnite brez vsakršnih kablov ali žic. No, skorajda brez. Sistem temelji na ravnem podstavku, ki se priključi na električno napajanje, in posebnem modulu. Izumitelji pravijo, da je zadeva resnično tako enostavna. Svoj telefon enostavno položite na poseben podstavek, ki namesto vas opravi vse...

7 komentarjev

Hibridni dlančnik

Infosync - Podjetje bsquare se je odločilo narediti nekaj drugačnega. Naprava je mešanica med dlančnikom in prenosnim računalom. Poimenovali so ga z imenom Maui, njegove specifikacije pa so sledeče: ima 400 MHz Intelov procesor, 64MB pomnilnika, 32 MB Flash ROM in odličen zaslon z diagonalo štirih palcev, resolucijo 640x480 in 16-bitno barvno globino.

Njegova teža znaša 280 gramov, meri pa 140×87×19.5 milimetrov. Baterija zdrži tri tedne v stanju pripravljenosti, 3 do 7 ur pogovorov po omrežju GSM in 3 ure WAPanja preko GPRSja.

Na voljo sta dva modela in sicer s podporo 900/1800 MHz ali 900/1900 MHz. Klik!

3 komentarji

Floppy the Robot?

Ohm's Law - Ko se že zamislimo nad tem, kje se bodo ustavile brezkončne meje naše domišljije, vidim tole stran in si rečem "HUDO!". Čemu vzrok mojem vzdihovanju? Avtor je iz 3.5" palčne disketne enote naredil polno-delujočega zelo-se-premikajočega robota! Izgleda, da je ugotovil, da je v vsakem disketniku popolnoma dosti servo motorjev ter elektronike za tak podvig. Neverjetno, vam pravim. Ogled obvezen!

1 komentar