»

Blusens bo kmalu izdal GPS z resničnimi zračnimi posnetki

engadget - Špansko podjetje Blusens bo v kratkem izdalo dva nova GPS navigatorja (G01 in G02), pri katerih je podatek o položaju prikazan na resničnih posnetkih iz zraka. Pridobitev potrebnega slikovnega materiala je rezultat sodelovanja z ameriškim podjetjem Pictometry in norveškim kartografskim podjetjem Blom. Uporabljeni posnetki niso narejeni pravokotno na površje, temveč pod kotom ( georeferenced oblique pictures), kar seveda vsled boljše vidnosti hišnih pročelij (oziroma reliefa nasploh) še dodatno olajša navigacijo.



G01 ima 4,3 palčni zaslon, občutljiv na dotik, za povezljivost skrbi Bluetooth, podatke lahko shranjujemo na 30...

7 komentarjev

AMD bo odpuščal

The inquirer - O tem, da utegne AMD, ki je pred časom prevzel ATI, odpuščati, smo že poročali. Če gre verjeti The Inquirerju, naj bi po najnovejših informacijah brez službe ostalo 375 zaposlenih, kar je znatno manj od prvotnih ugibanj o kar dva tisoč odpuščenih. Največ odpuščenih prihaja iz oddelkov za trženje in prodajo. Za zdaj pri AMD-ju ne načrtujejo nadaljnjih odpuščanj, dodaja The Inquirer.

Več v izvorni novici.

7 komentarjev

Nekaj kratkih

več strani - Na tak deževen dan, kot je danes (napačno je samo dejstvo, da ni še ponedeljek), vam na Slo-techu za preganjanje dolgčasa ponujamo nekaj kratkih novic z različnih koncev sveta.

The Inquirer tako poroča, da je AMD spet stegnil lovke na kitajski trg. Kot pravijo, je skupaj s podjetjem BLX IC Design Corp v Pekingu odprl nov tehnološki center, ki se bo ukvarjal z razvojem integriranih vezij za tanke odjemalce. Predvsem ciljajo na izdelavo multimedijskih komponent vseh vrst.

Druga zanimivost, na katero nas opozarjajo pri The Inquirerju, je izdaja 18 GHz Maca. Predvsem pozorno preberite prvi dve besedi sestavka.

Zanimiva so tudi pisma na Dan's Data, kjer izveste, kaj se dogaja z baterijami, kako lahko strela uniči elektronske naprave ali kako so včasih na papirne medije zapisovali video podatke, za konec pa lahko na PC Stats osvežite še svoje znanje o optičnih enotah. Prijetno branje.

4 komentarji

Komu zaupati gostovanje svoje domače strani?

Slo-Tech - Včeraj je bil za nekatere slovenske spletne strani črn dan. Po podatkih Zone-h je hekerskim napadom podleglo 13 slovenskih spletnih strani, večinoma gre za spletne strani različnih podjetnikov.

Dvanajst napadenih spletnih strani se nahaja na strežniku podjetja Mitra d.o.o. mitra.slon.net ki je last podjetja SLON Internet, ki gostuje pri podjetju Agenda če sem bolj natačen. Skoraj bi si upal trditi da podjetje Agenda ve kako se streže varnosti in Linux-u, pod katerem tečejo njihovi strežniki. Bolj na mestu je najbrž vprašanje, če so pri nalaganju varnostnih popravkov dovolj ažurni in temeljiti. Očitno ne, saj je od včeraj njihov strežnik "v lasti" napadalske skupine TechTeaM.

Da bi ugotovil ali so imeli napadalci težko delo, sem si s programom za skeniranje omrežja nekoliko podrobneje ogledal Slonov strežnik. Na strežniku teče neznana linux distribucija (oz. jo scaner ne zazna), hiter pregled pa odkrije kar 6 varnostnih lukenj naprimer Remote Buffer Overflow in Sendmail, Remote...

28 komentarjev

Načrti AMDja na internetu

The inquirer - Kot poroča The Inquirer so se na Internetu znašli nekateri AMD-jevi zaupni podatki. Tako naj bi AMD 4. avgusta predstavil Opterona 246, 5. avgusta bo zagnal najhitrejši kitajski superračunalnik, 22. septembra pa bo luč sveta ugledal tudi Opteron 846. Datumov je še precej, a ti naj bi se že spremenili, ko so ugotovili, da so prišli v javnost. Če verjameš!?

Prav tako pa naj bi AMD-jeva tovarna v Dresdenu prejela denar s strani Evropske Unije - kar 400 milijonov Eurov posojila (100 milijonov od tega takoj) v pomoč AMD-jevemu in Infineonovemu obratu. The Inquirer drugič!

1 komentar

AMD Opteron 242, dobrodošel v resničnem svetu!

AMD-jevi čudesi

vir: GamePC
GamePC - AMD Opteron je procesor, ki je sposoben poganjatati tako 64- kot tudi 32-bitne aplikacije. Zgrajen je okoli Hammer jedra s 105 milijoni tranzistorjev, ki so zgrajeni v 0,13 mikronih in tiktaka pri frekvencah od 1,4 GHz pa do 1,8 GHz. Zunanja frekvenca tega procesorja je enaka notranji - od 1,4 GHz pa do 1,8 GHz (odvisno od modela). Prvostopenjskega predpomnilnika je 128 KB, drugostopenjskega pa kar 1 MB. Lastnost je tudi tehnologija SOI, privzeta napetost procesorja pa je 1,55 V. Pri AMD-ju so se odločili, da bodo uvedli tudi novo podnožje -- Socket 940.

Ta AMD-jev procesor je torej na papirju zelo zmogljiv. Na Game PC pa so preizkusili ali je temu tako tudi v praksi in spisali kar štirinajst-stranski članek o 1,6 gigahertznežu....

9 komentarjev

Novi Intelovi omrežni izdelki

Slo-Tech - Intel je predstavil nove Ethernet izdelke, ki povečujejo hitrost prenosa podatkov med osebnimi računalniki in strežniki prek poslovnih omrežij. Novosti podjetja Intel nudijo pospeševanje uporabe gigabitnih Ethernet povezav (GbE) na namizjih in prehod na 10-gigabitni Ethernet (10 GbE) v podatkovnih centrih podjetij. Novi izdelki vključujejo GbE-krmilnik, ki vsebuje prvo implementacijo nove komunikacijske arhitekture Communications Streaming Architecture (CSA) podjetja Intel ter prvo industrijsko 10 GbE-strežniško omrežno kartico za poslovna omrežja. Intel je predstavil tudi izredno majhen XFP-optični sprejemnik/oddajnik s hitrostjo prenosa do 10 Gb/s, ki omogoča različne hitrosti prenosa podatkov, prvo industrijsko štirivhodno GbE-strežniško omrežno kartico ter kontrolnik za odjemalce na osnovi PCI. Več...

3 komentarji