»

OCZ manipuliral z uporabniškimi mnenji na Geizhalsu

ComputerBase - Na priljubljeni spletni strani Geizhals, ki je v osnovi namenjena iskanju najnižjih (spletnih) cen v nemško govorečih deželah in primerjavi karakteristik izdelkov, dobro pa pokriva tudi Poljsko in Zahodno Evropo, zato jo množično uporabljajo tudi Slovenci, so odkrili nedovoljeno manipuliranje z uporabniškimi ocenami in recenzijami, ki ga je izvajal proizvajalec SSD-jev podjetje OCZ. Zgodbo je začel razvijati uporabnik na njihovem forumu, ko je odkril, da so v zadnjih dneh OCZ-jevi izdelki dobili ogromno odličnih recenzij in najvišjih ocen, medtem ko so njihovi neposredni konkurentje dobili same najnižje ocene. Na Geizhalsu so preverili zadnjih 56 ocen in ugotovili, da so bile vse...

44 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Kot vidite, danes nimamo časa... Čisto vsi imamo naslednji dan pomemben test, zato smo se zabubili pred knjige ter vzeli naše šolsko delo resno (heh ). Ampak vseeno, DrSergioDJ se je potrudil in nam spisal še eno recenzijo filma. Na žalost zadnjo do naslednjega meseca, ker ima tudi on grmado šolskega dela. Charlie's Angels je, po njegovih besedah, chick fight movie, ki ima potencial za uspešnico z nekaterimi elementi. Katerimi? Preberite si sami . Vi uživajte, jaz pa nazaj k pisanju testa Kyra... ups... k šolskem delu .

15 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Končno še nekaj z naše strani. Pigeon se je prebudil iz zgodnje-pomladanskega spanca ter nam ponudil novo recenzijo filma. Coyote Ugly, ali po naše Dobre Mrhe je spravil pod drobnogled. Kakšno ima mnenje o filmu, porečete? Preberite si sami.

Če ste slučajno opazili, DVD sekcija zadnje čase ni bila ažurno nadgrajevana z novimi recenzijami. Ker se nam zdi v bistvu brezveze ponujati recenzije, če jih vi v bistvu nočete, vam bom zastavil novo anketo, ki se bo glasila: "DVD Sekcija - Da ali ne". Če bo odgovor pritrdilen, se bova s pigeonom zmenila za dolgotrajno sodelovanje ter ažurno recenziranje enega filma tedensko. Če vam pa ni do DVD sekcije, pa tudi prav. Odločitev je na vaši strani.

32 komentarjev

Razpis

Jaz - Ker je pigeon te mesece zelo zaseden, smo na njegovo pobudo organizirali razpis za novega ocenjevalca DVDjev. Če vas zanima, si preberite spodnje zahteve:

Za ocenjevanje DVDjev se je pred časom ponudil Samo Miholič. Nesreča je zahtevala, da sem moral formatirati računalo, tako da se je njegov e-mail zgubi v množici uničenih bitov. Samo, če si interesiran, mi pošlji mail!

Vsi ostali: Če mislite, da znate napisati informativno ter objektivno oceno, ter si lastite DVD-ROM, mi pišite mail. Koncesija "testnega recenzista" bo podeljena petim osebkom. Ostal bo le en, torej najbolj kvaliteten recenzist. Priporočljivo je tudi, da živite v bližini Ljubljane, saj je podjetje Kos Računalniki, ki nam posoja DVDje, stacionirano prav tam, v Ljubljani namreč. Opozorim naj pa vas, da je delo popolnoma prostovoljno ter zastonj. Plačila ni. Vključen je samo vaš prosti čas ter dobra volja. Če vas še nisem odvrnil, mi pišite.

Seveda naj vam bo tudi jasno, da pigeon ni odpisan. Problem je le, da ima zelo...

0 komentarjev

Nova DVD recenzija

Jaz -
Ja... Pigeon je že spet bil priden ter vam postregel s še eno recenzijo. Tokrat je na vrsti Road Trip (verjeli ali ne, slovenski prevod naslova je tudi Road Trip, da ne bo kdo rekel da sem anglist). V naslednjih dneh lahko pričakujete še recenzijo filma Scary movie ter za nekatere umetniškega, za druge odpadniškega filma Magnolia. Potrpite, pa bo . Kar veselo na branje!

Odprl sem tudi temo v forumu, na tem naslovu, kjer lahko izrazite tudi svoje mnenje o tem filmu ter recenziji nasploh. Pač, vzdržujemo stanje sur-demokracije.

Lepo vas pa prosim, da če boste skušali recenzijo spljuvati, naredite to zrelo in utemeljeno. Pripombe v stilu "Road Trip je men bedn do amena jest mu ne bi dal niti 2 proklet kaj zdej to kaksn ocenjevalc pa se" bodo ignorirane. Pigeon je še vedno za vsako podarjeno oceno imel dober razlog zanjo. Bomo pa kmalu uredili možnost komentiranja filma ter dajanje lastnih ocen filmu. Vse to v bližnji prihodnosti.
...

4 komentarji

Chicken Run!

Jaz - Kokoške na begu udarjajo. Kot sem obljubil, smo (z majhno zakasnitvijo) dodali še eno recenzijo filma. Tokrat so prišle na vrsto Kure, z Mel Gibsonom v glavni vlogi. Pigeon se pač trudi in piše recenzije filmov za vas. Vidim tudi, da se je pojavila prošnja po tem, da bi lahko ljudje sami ocenili film (v stilu komentarja na recenzijo). To bo v tednu ali dveh (bolje rečeno dveh, kajti Primož ima RES dosti dela). Chicken Run vabi. Oglejte si!

0 komentarjev

1000 prijavljenih!!

Jaz - Uf... Dosežek in pol... Od 6.11.2000 do danes se je na Slo-Tech prijavilo (ter uspešno aktiviralo) kar 1000 ljudi! Tisoči srečnež je, ironično, uporabnik z imenom pigeon. Zakaj ironično? Heh, prav pigeon bo naš novi korespondent, saj bo on prevzel naporno delo, Slo-Techov novi projekt. Kateri projekt, porečete? Naj bo to skrivnost. Do ponedeljka. Verjemite pa, da boste kar prijetno presenečeni. Torej, kar pogumno s prijavljanjem naprej. Kaj veste, mogoče bomo pa dvatisočemu celo kaj podarili, hehe .

[apendiks k novici] No, po tem ko sem napisal to novico, je prišlo do nejasnosti. Naj vam razložim: Ne, vzrok za njegovo delo ni ravno to, da je tisoči. Za njegov projekt smo bili zmenjeni že prej, dosti prej. To, da je on tisoči, je le golo naključje. Da ne boste mislili, da bomo vsakega tisočega fotrali s steroidi in potem gledali kako bo čimhitreje navil računalnik. Tega (zaenkrat) še ne počnemo ....

12 komentarjev