»

Mnenje: totalitarni vzgibi slovenskih oblasti pri odnosu do interneta

Slo-Tech - Naslednje v seriji mnenj o omejevanju dostopa do interneta na podlagi grozilnih dopisov. Še vedno iščemo pisca za nasprotno stališče (pišite nam). Matej Kovačič je tokrat malo podrobneje obdelal stališče, da tako izvedena cenzura v pravni državi ni dopustna.

Z današnjim dnem se je operaterjem, ki so upoštevali grozilni dopis Urada pridružil tudi SiOL. Koliko je tak ukrep smiselen, si lahko ogledate sami na www77.bwin.com.

Veselo branje

291 komentarjev

Prva obsodba zaradi sovražnega govora na internetu

Slo-Tech - Pred skoraj dvemi leti smo poročali, da je bila na pobudo lokalnega župana podana prva kazenska ovadba zaradi zbujanja sovraštva, razdora in nestrpnosti na internetu v Sloveniji. Na spletnem forumu Lendava.net se je namreč 11. junija 2004 zvečer pojavilo sporočilo, ki poziva k pobojem Romov, omenja Hitlerja in širi nestrpnost.

Sodni mlini so mleli in primleli do prve obsodbe. Okrajno sodišče v Lendavi je po predlogu Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti za izdajo kaznovalnega naloga, izdalo sodbo v kateri je enemu storilcu za kaznivi dejanji zbujanja narodnostnega rasnega sovraštva, razdora ali nestrpnosti po 1. odstavku 300. člena Kazenskega zakonika in kaznivega dejanja žaljive obdolžitve po 1. odstavku 171. člena Kazenskega zakonika, izreklo pogojno obsodbo. Sodišče mu je določilo enotno kazen 6 mesecev zapora, ki pa ne bo izrečena, če v času enega leta ne bo storil novega kaznivega dejanja. Sodba je že pravnomočna.

Pri istem sodišču je bil zoper drugega storilca...

86 komentarjev

Slo-Tech s kolesi čez drn in strn

Vsi skupaj

Slo-Tech - Pred točno desetimi dnevi se nas je skupina desetih Slo-Techerjev podila po obrobnih hribih Ljubljane. Strokovno smo ta dogodek poimenovali STZBČDS, a v bistvu je bil izlet le dober izgovor, da nam ni bilo treba celega dneva presedeti pred računalniki in knjigami.

Kako smo se vlekli v klanec in kako valili navzdol, smo dokumentirali. Veliko spominov nam je ostalo v glavah (nekateri so si podatke dobesedno zabili v glave -- srečanja z drevesi), nekaj smo pofotografirali, še več pa s kamero posneli. Rezultat vsega tega pa sta poročilo o dogodku ("Joj, popolnoma sem v maturo padel") in nadmočni filmček, ki ga je za 60 MB. Vsi obvezno na branje/gledanje, drugič pa se nam pridružite v še...

36 komentarjev

Slo-Tech z bicikli čez drn in strn

Slo-Tech - Da "gensko spremenjeni čevapčiči nismo ravno zelo cenjena množica v širši družbi", je onega dne odkril že priznani kuzistanski računalniški guru Alkeini. Ker pa smo Slotecherji več, bi se spodobilo, da zase poskrbimo tudi na bolj aktiven način (beri: o tem ne le govorimo).

Ker je svežega zraka vedno manj, smo se odločili, da v slogu planskega gospodarstva od nedelje, 11. maja naprej, poskrbimo za vaše dobro duhovno in telesno zdravje.

Da, gnjavili in sekirali vas bomo tudi v živo! [:D] Tokrat na celodnevnem kolesarskem izletu v okolico Ljubljane - "Slo-Tech z bicikli čez drn in...

6 komentarjev