»

Testi na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Te dni, ko je vročina povsem neznosna, so na X-Bit Labs izvedli nekaj testov računalniških komponent in spisali zanimiv članek. Seveda zadnje čase na področju procesorjev in matičnih plošč teče največ besed okrog Intela ter njihovega čipovja i875P oziroma i865PE, ki so ju tudi stestirali. Za več informacij pa vam podajam povezave do testov.

0 komentarjev

Narejeno za navijalce

Digit Life - Pomnilnik je vedno bolj pomembna komponenta, saj na naših računalih poganjamo vedno več zahtevnih aplikacij. XtremeDDR je tokrat predstavil dva nova pomnilniška modula osnovana na Samsung CCC4 oziroma CCCC jedru. Prvi se bo ponašal z oznako PC3500+, drugi pa s 3700+. Vtaknili jih bomo lahko v matične plošče, osnovane na 875P, 865PE, 845PE, KT400, SiS 648DX, VIA P4X400 ali nVidia nForce2 vezjih. Preden pa se odločite za nakup, si oglejte seznam 100-odstotno združljivih matičnih plošč.

0 komentarjev

Trg pomnilnika: Maj 2003

X-Bit Labs - Ste se kdaj vprašali kaj se dogaja danes na pomnilniškem trgu? Na X-Bit Labs so tokrat spisali članek prav o tem. Razglabljali so o raznih novih in obstoječih tehnologijah, dobičkih in izgubah podjetij, ki izdelujejo to računalniško čudo in zaokrožili celoto na letošnji maj. Seveda je zelo zanimiva tehnologija DDR 2, ki se počasi uveljavlja v naših sistemih, veliko in še več pa si lahko preberete na tem naslovu.

2 komentarja

Pomanjkanje DRAMa?

Electronic News - Po nekaterih virih naj bi se nam konec tega meseca obetalo prvo večje podraženje SDRAMa. Cene le-tega so zadnje mesece prav nenormalno nizke, sedaj pa naj bi se začele kazati prve posledice tega, saj naj bi se pojavilo pomanjkanje. Temu bo pripomogel tudi prehod na nove tehnologije pomnilnika, kar pomeni preurejanje proizvodnje. Sicer vodilni možje pomnilniških proizvajalcev zatrjujejo, da pomanjkanje ne bo in da bodo cene ostale enake, je nekaj "strokovnjakov" prepričanih, da bo do pomanjkanja prišlo. Jaz si ne upam napovedati ničesar, saj je pomnilniški trg zelo hitro spremenljiv, toda vsekakor bodite pozorni!

0 komentarjev

Napovedi o pomnilniku

Sillicon Strategies - Na Sillicon Strategies si lahko preberete zanimive izsledke in napovedi o pomnilniškem trgu v prihodnjih letih. Sodeč po uglednih analitikih, kot je Semico Research, bo v prihodnjih dveh letih DRAM trg nadziralo kvečjemu 10 velikih podjetij. Majhna podjetja bodo prenehala s poslovanjem, velikani, kot so Infineon, Micron, Samsung (ki že sedaj nadzorujejo okoli 80% trga) pa bodo morali precej prilagoditi svoje tržne in proizvodne strategije.
Tudi napovedi glede pomnilniških standardov so precej jasne: to leto bo DDR DRAM okupiral 10-15% tržni delež, RDRAM pa 5% delež. Ogromna večina bo še vedno pripadala SDRAMu. Do leta 2005 bi naj RDRAM popolnoma izginil s trga, DDR DRAM pa končno prevzel vodilni tržni delež. Očitno nas na pomilniškem področju čaka še par let dominacije SDRAMa...

0 komentarjev

Kaj v resnici pomeni Athlon?

Jaz - Verjetno ste se kdaj vprašali, kaj za vraga sploh pomeni Athlon (ali mogoče kakšno drugo procesorsko ime). Intel je znan po tem, da za svoje izdelke uporablja zemljepisna imena iz Oregona, AMD pa je na tem pdoročju še neznanka. No, ime Athlon izviza iz stare Grčije, šlo je pa za nagrado, ki je bila podeljena zmagovalcu na turnirju umetnikov in športnikov, ki ga je organiziralo skoraj vsako mesto posebej. Athlon je v bistvu bila velika, posebej poslikana in okrašena amfora, polna olivnega olja.
Pa naj še kod reče, da na Slo-Techu ne skrbimo za splošno izobrazbo .

1 komentar