»

The Avengers imeli odlični vikend

Disney je dokazal, da ob dobrem oglaševanju filmom ne more biti hudega.

vir: The Internets
Box Office Mojo - Disneyev film The Avengers je imel po četrtkovi premieri naravnost odličen otvoritveni vikend, vsaj kar se tiče prodaje kino vstopnic. Samo v ZDA so ustvarili 207.4 milijona zelencev v treh dneh, kar je največ doslej in še za četrtino več od naslednje najboljše otvoritve, lanskega zaključka serije o Harryju Potterju. Vrli Američani so seveda izračunali še kup drugih statistik, npr. da je film kot prvi prinesel 100, 150 oz. 200 milijonov domačega zaslužka ali da sicer ni podrl rekorda prvega večera (petek; zmanjkalo je 11 milijonov zelencev, spet v boju z Harryjem), je pa zato raztural v...

94 komentarjev

Valve večji zaslužkar od MS-ja in Googla na zaposlenega

Gabe Newell

vir: CrunchGear
CrunchGear - CrunchGear prek gamrFeeda poroča o Forbesovemu članku, kjer so razkrili, da na zaposlenega Valve ustvari večje zaslužke od Googla in Microsofta. To je izjavil večinski lastnik Valva, Gabe Newell, ki ima v lasti več kot polovico podjetja v zasebni lasti, po ocenah Forbesa vrednega med 2 in 4 miliajrdami dolarjev. Zaslužke na delavca je bilo ugotoviti v primeru Appla in Microsofta popolnoma enostavno, saj sta oba na borzi ter imata finančne podatke javne. To ne drži za Valve, a ima Newell seveda...

27 komentarjev

Nov način distribucije filmov takoj po premieri v kinematografih

Disneyjev izvršni direktor: "Menim, da bomo z združitvijo interneta in televizije lahko ponudili še več drugih izdelkov."

vir: Bloomberg
Bloomberg - Filmski studii so začeli razmišljati, kako bi posodobili svoje okostenele okvire distribucije (kinematografi, čez 120 dni izdaja na DVD-ju, kasneje televizijska dobavljivost) filmov. Ena izmed idej, ki jih premlevajo Sony Pictures, Warnes Bros. in Walt Disney Co. je povezava s kabelskimi operaterji, da bi kupcem ponudili ogled filmov iz domačega fotelja takoj po premieri v kinematografih.

V ZDA se s podjetjem In Demand dogovarjajo, da bi lahko filme videli pred pretekom tri- do štirimesečnega roka, ki mora običajno preteči od premiere do izida DVD-ja ali možnosti ogleda proti plačilu štirih dolarjev na televiziji. Filmi ne bodo poceni, saj se...

173 komentarjev

AMD poroča o izgubah

News.com - AMD se že kar nekaj časa utaplja v rdečih številkah, kar potrjujejo tudi danes objavljeni poslovni rezultati. V tretjem četrtletju so izgube znašale 31 milijonov zelencev. Do 28. septembra je podjetje imelo dobrih 950 milijonov ameriških dolarjev prometa. Obdobje se je sicer končalo veliko bolje, kot so napovedovali mnogi analitiki, saj se je prodaja čipov povečala. Izvirna novica in ostale zanimive informacije.

12 komentarjev

Matrica Reloaded podira rekorde

Keanu Reeves v vlogi Nea

vir: BBC
BBC - Drugi del triologije bratov Wachowski podira rekorde v svetu filmov. S svojo premiero je zaslužil kar 42,5 milijonov ameriških dolarjev, kar je nov rekord. Drugo mesto pripada Spidermanu, ki je na svoj dan predstavitve zaslužil zavidljivih 39,4 milijonov ameriških zelencev in drži rekord največjega zaslužkarja za prvi vikend po premieri s kar 114,8 milijoni zelencev. Predvideva pa se, da bo Matrica Reloaded podrla tudi ta rekord. Uspeh tega filma z izrednimi posebnimi efekti pa je še večji, saj je v Združenih Državah označen s črko R, kar pomeni, da je prepovedan ogled filma mlajšim od 17 let brez dovoljenja staršev. Dobiček bo vse prej kot negativen, saj so za film Matrica Reloaded in...

21 komentarjev

V svetu Matrice

vir: Samsung
The inquirer - Te dni smo vedno bolj nestrpni, saj se bo kmalu v naših kinodvoranah pojavil drugi del spektakularnega filma Matrica. Tudi moda po svetu se prilagaja temu filmu. Tako se recimo pojavlja vedno več dolgih usnjenih plaščov, kljub vročini, Samsung pa je šel še dalje. Tokrat nam je predstavil mobilni telefon, ki je duplikat tistega, ki je uporabljen v Matrici Reloaded.

Z imenom SPH-N270 in svojim unikatnim izgledom je prevzel že veliko "Matričnih" oboževalcev....

13 komentarjev

VIA objavila oktobrske rezultate

AnandTech - Tajvanski gigant, največji izdelovalec čipovij, podjetje VIA je danes objavilo oktobrske mesečne rezultate. Prihodki od prodaje so znašali 73 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj 20 odstotno povečanje glede na septembrsko prodajo (60 milijonov), so sporočili. V lanskem letu je podjetje enak čas pridelalo 88 milijonov dolarjev, kar znaša za slabih 30 odstotkov več. Več informacij na tem naslovu.

0 komentarjev

Zapeči me nežno

CNN.com - Bi radi svojo genetsko sliko shranili na CD? Če je odgovor pritrdilen, ima J. Craig Venter pravo stvar za vas. Odločil se je namreč, da bo navadnim smrtnikom (no, v bistvu multimilijonarjem) ponudil to storitev. Kakšne so koristi takega arhiviranja, presodite sami. Vas zanima še cena? Nič pretresljivega, okroglih pol milijona ameriških zelencev. Močno upam, da bodo v uporabi samo najkvalitetnejši CD mediji. Za boljši stik - miškin klik.

1 komentar

Laž ima kratke noge...

Yahoo News - ...kršenje pogodbe o zaupnosti pa tudi. Kot smo na Slo-Techu že poročali, je marca leta 2000 sedemnajst nVidiinih inženirjev vedelo za prihajajočo pogodbo z Microsoftom za konzolo Xbox. Kupili so delnice ter obogateli. nVidia je prevaro odkrila, vseh 17 kršiteljev prijavila, rezultat je pa viden že danes. Prvi od skupine je že bil obtožen. Kazen? Odpust iz podjetja, črna pika v kartoteko ter finančna kazen "skromnih" četrt milijona ameriških zelencev. Uf uf, z velikimi se ni igrati .

0 komentarjev