»

Izšel WordPress 3.0

TechCrunch - Včeraj je izšla nova različica najbolj priljubljenega odprtokodnega orodja za pisanja bloga WodPress 3.0. S kodnim imenom Thelonious je to že trinajsta stabilna verzija tega paketa. Nove možnosti v tej inačici so nova privzeta tema Twenty Ten, ter knjižice API za enostavno uporabo poljubnih ozadij, glav, povezav, menijev in taksonomij. MU in WordPress sta se končno združila, tako da je z isto namestitvijo moč poganjati en ali na tisoče blogov. Popravljenih je 1.217 hroščev oziroma drugih izboljšav.

10 komentarjev

Mozilla Firebird v slovenskem jeziku

Mozilla.Lugos.Si - Na voljo je Mozilla Firebird v slovenskem jeziku (za Tomaže)! Gre za prvo poslovenjeno različico čedalje bolj priljubljenega brskalnika, zato je prisotnih nekaj napak, ki pa bodo kmalu odpravljene. Namestite Mozilla Firebird in slovenski jezikovni paket, ter sledite navodilom, opisanim na strani za prenos slovenskega jezikovnega paketa.

Zdaj ste torej spet na vrsti vi, da nam sporočate napake, in sicer tiste, ki se tičejo prilagajanja v slovenščino. To lahko storite s komentarji na našem dopisnem seznamu. V kratkem lahko pričakujete nove jezikovne pakete, tem pa bodo sledili tudi celotni binarni paketi ua Linux in Windows.

Znane napake:
  • Okno s splošnimi nastavitvami se v okolju Window se ne prikaže
  • Napredne možnosti JavaScripta se ne prikažejo popolno
  • User Agent String je še vedno en-US (hrošč v Mozilla Firebirdu)

73 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 3 je izšel

več strani - Ponovno, in tokrat zadnjič, je izšla Mozilla kot jo poznamo danes. Release Candidate 3 je namreč zadnja različica, v kateri so brskalnik, poštni odjemalec in vse kar spada zraven vključeni v en paket. Od sedaj naprej bo namreč vsaka komponenta ločena.

Brskalnik bo od sedaj(oz. že) temeljil na Phoenixu, ki se je že preimenoval v Mozilla Firebird, poštni odjemalec, od sedaj temelječ na Minotauru, pa bo po novem imenovan Thunderbird.

Za sedanjo različico pa najdete seznam izboljšav tukaj. Še slovenska win32 prevedena različica.

Čez nekaj let pa se bomo nostalgično spominjali časov, ko smo vse dobili v enem kosu...

5 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 1

Mozillazine - Izšel je prvi kandidat za končno različico Mozille 1.4. Potem ko se je organizaciji mozilla.org pripetil neljubi dogodek pri izdaji Mozille 1.2, ki so jo zaradi hude varnostne luknje morali umakniti s strežnikov in pripraviti novo različico -- 1.2.1, se je vodstvo odločilo, da bo pred vsako končno različico objavljalo še kandidate zanjo. Klik! Zdaj imate torej še zadnjo priložnost, da naredite Mozillo 1.4 še stabilnejšo in varnejšo. Zgrabite jo!

Opomba: Različica 1.4 bo zadnja Mozilla, ki še NE bo temeljila na novem razvojnem načrtu (roadmap).

6 komentarjev

Mozilla Firebird 0.6!

Mozillazine - Dolgo smo čakali in naposled tudi dočakali. Izšel je Mozilla Firebird 0.6 -- brskalnik, ki temelji na Mozillini kodni osnovi in bo od Mozille 1.5 naprej osrednji element tega programa. Prejšnja različica je izšla decembra, zato je spisek novosti resnično dolg. Najbolj opazna sprememba je nova privzeta tema, ki temelji na Qute. Pogovorno okno z nastavitvami je povsem prenovljeno in omogoča tudi preprosto brisanje zgodovine, piškotov ... Številnih izboljšav je bil deležen tudi upravitelj zaznamkov, nova različica pa je opremljena z orodjem, ki v primeru odkritja hrošča samodejno pošlje sporočilo razvijalcem (Quality Feedback Agent). Opombe k izdaji in Dolpoteg.

19 komentarjev

Zakaj uporabljati Mozilla Firebird?

Slo-Tech - Na uradni spletni strani projekta Mozilla Firebird se je pojavil "članek", ki predstavlja glavne odlike omenjenega brskalnika. Govori predvsem o prednostih v primerjavi z Mozillo, Internet Explorerjem in Opero, ki se kažejo na področju uporabnosti, hitrosti in prilagodljivosti - slabosti začuda ni. Zanimiv prispevek je tudi na spletni strani Mozilla Firebird Help, kjer se lahko seznanite s skoraj vsemi podrobnostmi o brskalniku, ki bo temelj za naslednji rod Mozille. Na voljo so številne preobleke in razširitve ter cel kup dokumentacije.

3 komentarji

Afera Firebird dobiva epilog

Slo-Tech - Zvesti bralci Slo-Techovih novičk se gotovo spomnite, da je brskalnik Phoenix moral zaradi pravnih razlogov spremeniti ime in se po novem imenuje Firebird. A novo ime je prineslo še več nevšečnosti, saj so mu na veliko oporekali predstavniki projekta, ki razvijajo podatkovno bazo z enakim imenom.

Jonathan Walther, dolgoletni sodelavec projekta Debian, se je odlično izkazal v vlogi posrednika med predstavniki Firebirda -- brskalnika in Firebirda -- podatkovne zbirke. Prava plat preimenovanja brskalnika Phoenix v Firebird se je prvič pokazala v intervjuju, ki ga je Walther opravil z neimenovanim razvijalcem Mozille. Kot se je napovedovalo že iz tega pogovora, je nastal uradni dokument o poimenovanju Mozille, ki ga je sestavil Christopher Blizzard.

Bistvenega pomena je, gre samo za razvojno ime projekta, ki se sploh ne glasi Firebird, ampak Mozilla Firebird. Prav tako je ime projekta, ki razvija poštni odjemalec, Mozilla Thunderbird. Druga generacija Mozille se bo predstavila z...

0 komentarjev