»

Novosti s področja trdih diskov

TweakNews.net - Seagate in Maxtor sta danes naznanila, da se bosta podjetji združili. Hlače v tej združitvi nosi Seagate. Po končani združitvi bo skupno podjetja 84% v lasti Seagateovih delničarjev in 16% Maxtorjevih. Skupna vrednost transakcije je skoraj 2 miljardi ameriških zelencev, ki bo v gotovini potekala le v malce manj kot sedmini te vrednosti. Veseli dogodek se bo zaključil v prvi polovici naslednjega leta.

Vodeči Seagata, Bill Watkins, ob tem najavlja, da bodo s sinergijo obeh podjetij lahko znižali proizvodne stroške, ustvarjali še bolj inovativne proizvode in tako ponudili še bolj konkurenčne cene svojih proizvodov.

Tretji proizvajalec računalnikov na svetu, kitajski Lenovo (pred tem IBM), si je za nadaljno rast na tržišču izborilo Williama Amelia, dosedanjega vodjo Della za območje Azije in Pacifika. Vodilni v prodaji PC-jev tako ostaja Dell z 18% tržišča, HP mu sledi s 16%, Lenovo pa s 7,7%.

26 komentarjev

Tudi procesorji kitajskega izvora

Worldnet Daily - Kot kaže, se vse več računalniške industrije seli z razvitega Zahoda na cenejši Vzhod. Po tem, ko je ASUS objavil, da bo na Kitajskem izdeloval nekatere svoje osnovne plošče, je tako nakano obelodanil tudi Intel. S to razliko, da bodo tam pričeli izdelovati svoje Pentiume 4, jasno. V Waigaoqiaoju bodo v tovarni Shanghai, ki je dozdaj izdelovala zgolj pomnilnik, sedaj začeli izdelovati tudi procesorje, s čimer nameravajo zmanjšati proizvodne stroške. Intel takisto že načrtuje odprtje novih obratov na Kitajskem. Izvirna novica.

6 komentarjev

Asustekove ''Springdale'' plošče s Kitajske?

X-Bit Labs - Lansko leto je podjetje ASUS ustanovilo svojo podružnico na Kitajskem, imenovano Asustek, z namenom, da bi izdelovala matične plošče nižjega cenovnega razreda. Na X-bit Labs pa so pravkar zvedeli, da bodo tam proizvajali tudi plošče, osnovane na i865 vezju, poznanim tudi pod imenom Springdale. Najverjetneje se je ASUS odločil za to potezo zaradi nizkih stroškov izdelave plošč na Kitajskem. Temu primerno bo verjetno nekoliko nižja tudi cena končnih produktov. Domneva pa se, da lahko iz Asustka pričakujemo tudi plošče izdelane za procesorje s Socket A podnožjem. Klik!

0 komentarjev

Computex 2003 preložen

X-Bit Labs - Organizatorji enega največjih azijskih IT sejmov sploh, tajvanskega Computexa, so danes uradni potrdili, da se bo Computex letos odvijal kasneje, kot je bilo sprva napovedano. Uradni razlog naj bi bila tokrat SARS, saj se je mnogo podjetij odpovedalo pravici do razstavljanja zaradi te bolezni. Organizatorji so se tako po temeljitem premisleku s Kitajskim svetom za zunanjo trgovino (CETRA) in Tajvanskim računalniškim združenjem (TCA) odločili, da je bolje celotno zadevo prestaviti, kot da vse pade v vodo. Takisto bodo na sejmu veljali najstrožji varnostni ukrepi. Natančen datum prireditve nameravajo objaviti ob koncu maja. Izvirna novica.

0 komentarjev

SiS razpada

X-Bit Labs - Ne dobesedno. Različni računalniški viri so danes potrdili, da je podjetje SiS formiralo novo podjetje, ki bo zadolženo izključno za izdelavo in razvoj grafičnih procesorjev. Novoustanovljeno podjetje se bo imenovalo Xabre in se bo promoviralo popolnoma samostojno, kar nakazuje že SiS-ov nakup domene Xabre.com, kjer ime SiS skorajda ni omenjeno. Zazdaj se podjetje ukvarja s proizvodnjo Xabre600 kartic, proti koncu leta pa lahko bojda pričakujemo tudi XabreII. Več o tem.

Seveda bo SiS ostal in še vedno izdeloval ostale izdelke, ki so jih dozdaj.

9 komentarjev