»

Bot-stripar?

Slo-Tech - Najprej kratek uvod. Verjetno vsi poznate načelo "milijon opic" - gre se preprosto za to, da če posadimo vsako izmed milijona opic za svoj pisalni stroj, kjer naključno tolčejo po tipkovnici in dovolj dolgo čakamo, bo ena izmed njih nekoč napisala Hamleta (ali pa neko drugo literarno delo). Gre pač za preprosto vajo iz verjetnosti.

V svetu mrežnih stripkov (t.i. webcomic, kot npr. Megatokyo ali pa MacHall) pa je to načelo nekdo začel izkoriščati. Mark Levin je skupaj zbasal stvar, ki se ji reče Pants Pants Revolution, ki sicer nima blage veze z naslovom, je pa vseeno zanimiva.

Gre za bota, ki spremlja določen IRC kanal, reže ven koščke dialoga, skripta jih pa pari z naključnimi osebami in ozadji. Seveda je večina tistega, kar pride ven, popolen nesmisel (skoraj kot strip domnevno najboljšega slovenskega računalniškega magazina) - ampak včasih se pa najde kaj zanimivega. Glavni trik pa je, da stripe ocenjujejo obiskovalci, ter se jih da filtrirati po kvaliteti. Nekateri izmed...

5 komentarjev

CpuCool

Tweak Files - Za vse tiste, ki vas ne zanima MBM za nadzor temperature in sistema je tukaj en programček CpuCool, ki pa služi še marsičemu. Dela z vsemi procesorji in Intel, ALI, VIA, AMD in SIS5595 matičnimi ploščami. Program pa je shareware. Programček in kaj lahko dela dobite tukaj: LINK. Tukaj pa dobite tudi PowerStrip 3beta: PowerStrip 3Beta

6 komentarjev

Nov PowerStrip

3D Files - In sicer PowerStrip 3.0 Beta3 Build 113, downloadate pa si ga lahko tukaj, velik je pa samo 432 KB. Za tiste, ki še ne veste, kaj PowerStrip je - je programček za nastavljanje vseh mogočih in nemogočih lastnosti grafičnih kartic.

2 komentarja