»

ADSL predrag za Grke

The Register - Marsikdo bi pomislil, da bodo v Grčiji kot zibelki demokracije in delu evropske skupnosti že imeli rešitve na področju širokopasovnega interneta za domače uporabnike. Do nedavnega jih namreč niso imeli.

Sedaj so ADSL končno dočakali. Še cenik: okoli 23 tisoč tolarjev na mesec za hitrost prenosa 512 kilobitov na sekundo. Skupni mesečni strošek, ki zajema tudi ceno internetnega ponudnika, pa lahko nanese do 35 tisoč tolarjev.
Izvirna novica.

9 komentarjev

Računalnik - krogla

vir: Akiba
Akiba - Ponavadi so računalniška ohišja v obliki takega ali drugačnega kvadra. A tole ohišje je malce drugačno - ima namreč obliko krogle. Ta zelena (imajo tudi srebrno) zadevica je zanimiva predvsem oblikovno, saj je vsebina precej borna: zmanjšana matična plošča s samo enim PCI mestom, enim trdim diskom in DVD-ROMom, ki se odpre tako, da se dvigne ena polobla krogle. Primerno predvsem za računalnik za povezavo s televizijo ali za bahanje pred sosedi.

4 komentarji

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev

Case modov še in še ...

Overclockers Australia - Overclockers Australia je objavil nekaj novih modifikacij:
  • Tukaj si lahko ogledate belo Big tower ohišje in Midi tower ohišje. Oba imata vgrajene ventilatorje in okno. Prvo ohišje je nepobarvano, drugo pa je narejeno v Quake stilu (samo logotip Quaka 3)

  • Spet belo ohišje, vendar z vgrajenimi ventilatorji, vendar Midi tower formata. Iz slik je razvidno, da je imel modifikator kar nekaj opravka z barvanjem

  • Črno ohišje z vgrajenimi ventilatorji, ki pa malce spominja na strežnik

  • Za konec pa si lahko ogledate še modro ohišje z vgrajenim ventilatorjem, držalom za prenašanje, oknom in vgrajeno neonko

Priznam, ohišja niso ravno primer revolucionarne modifikacije (se spomnite vgradnje računalnika v mikrovalovno pečico? ), vendar so vseeno vredna ogleda.

0 komentarjev

Modificiranje ohišja

Hardware OC - Našel sem še en vodič, o modificiranju ohišja - natančneje o vrtanju lukenj v ohišje. Če ste to sami že poskusili, gotovo veste, da to ni ravno mačji kašelj. Obstaja več različnih metod, od katerih so nekatere bolj, druge manj ugodne in učinkovite, izbira pa je odvisna od orodij, ki jih imate na razpolago. Najenostavnejša je uporaba navadnih klešč za pločevino in starega dobrega vrtalnika. Če jo imate, je bolje vzeti žago za rezanje lukenj, ki se jo pritrdi na vrtalnik (bor mašino). Res, da je okorna, a luknje narejene z njo so lepe. Najhitrejša možnost, ki v tem članku na žalost ni opisana, je vbodna žaga. Zelo koristen pripomoček je tudi pila, ali še bolje brusilni kamen za vrtalnik.

0 komentarjev

Antec SX1030 ohišje

Rizenet - Test tega ohiša sem zalsedil na Rizenetu. Je midi velikosti in ponuja obilo razširitvenih možnosti. Vgrajen je 300w napajalnik (v SX1040 različici 400w). Prav tako so vgrajeni štirje 80 mm ventilatorji, ki dokaj dobro prevetrijo celotno ohišje. Spodbudna je predvsem cena tega ohišja, ki znaša $99, kar je približno 25 tisoč sitov.

0 komentarjev

Cyclone 5000

Cole 3D - No ja, kljub temu, da je vikend in nedelja, se je našlo kar precej zanimivega in zgleda, da se danes vse vrti okoli ohišij.

Na Cole3D so se spravili stestirati ohišje Cyclone 5000. To je midi tower z vgrajenimi ventilatorji in tudi 300 vatnim napajalnikom. Cena tega ohišja je okoli 160 ameriških dolarjev. Morda se vam zdi veliko odšteti okoli 35 tisoč tolarjev za računalniško ohišje, a če se cene sešteje (ne pozabite 300W napajalnika), se ugotovi, da se ta naložba kar izplača. Pa še nobenega dela ni z vrtanjem lukenj in podobnim.
Skoraj bi pozabil, test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev