»

Zalman se je bojda izognil bankrotu

Za pahljačo verjetno eden bolj znanih Zalmanovih hladilnikov, obenem eden zadnjih zmogljivejših brez toplotnih cevk

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pred nekaj dnevi smo poročali, da naj bi med računalniškimi zanesenjaki dobro poznano podjetje Zalman šlo v stečaj. Nekdaj zelo popularen proizvajalec hladilnih sistemov, med drugim eden izmed prvih z zaključenim sistemom vodnega hlajenja, ki se zadnje čase posveča tudi drugim izdelkom, naj bi bil žrtev finančne prevare lastniškega podjetja. Vodstvo podjetja Moneual naj bi namreč precej uspešno ponarejalo dokumente in se na ta račun finančno okoriščalo, a vsega lepega je seveda enkrat konec. Žrtev nečednega početja naj bi bil tako tudi Zalman.

A ta poročila so bila kot kaže nekoliko preuranjena, vsaj glede na besede podružnice iz ZDA....

5 komentarjev

Roboti nadaljujejo z ofenzivo

Robot Gossip - Majhni Dynamizer iz prejšne novice je bil samo predjed. Dovolj igrač! Predstavljamo vam HRP-2, avtonomen humanoiden robot namenjen delu na nevarnih gradbiščih. Poleg osnovnih gradbenih prijemov, razume tudi govorjene ukaze in jih skuša izpolniti, ali še raje dodeli naprej drugim robotom.

Če ste si zaželeli pivo, bo nalogo dodelil recimo robot-zamrzovalniku, novemu prvaku pivovarne Asahi. 5000 teh malih gospodinjskih aparatov, ki znajo iz svojega trebuha vzeti pločevinko, jo odpreti in natočiti (je količina pene nastavljiva?), bodo podarili v nagradnem žrebanju. Pivo priloženo.

Kaj bi si človek še lahko želel lepšega. Postaja ob tem in upoštavajoč raziskavo nedavno opravljeno na univerzi Purdue, v kateri se je 70 %...

45 komentarjev

Enermax 550W & Zalman 400W

Enermaxova 550 W zverina

vir: Tech Dreams
več strani - Podjetje Enermax je znano predvsem po svojih svetovno priznanih napajalnikih. Tokrat so si na Tech-Dreams pobliže ogledali njihov napajalnik nazivne moči 550 Wattov. Ugotovili so, da gre za super napajalnik in ga priporočili vsem, ki si ga lahko pivoščite. Tukaj.
Podjetje Zalman pa bolj slovi po svojih hladilnikih kot napajalnikih. Na Deviant PC pa so tokrat predstavili Zalmanov napajalnik, katerega največja moč je 400 W. Priporočili pa so ga vsem, ki si želite tišino in ste zanjo pripravljeni tudi plačati. Klik!

16 komentarjev

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev

Antec TrueControl 550 W

Tweak Town - Danes je potreba po vse močnejših napajalnikih vse večja, kajti komponente potrebujejo vse več elektrike. Veliko si lahko preberete v nedavno napisanem morphlingovem testu. Tokrat so na Tweak Town postavili na test Antecov 550 W napajalnik, ki se od ostalih razlikuje po tem, da ima priloženo 5,25" enoto, ki jo vtaknemo v režo, kjer imamo le-te. Ta enota nadzoruje napajalnik. Enoto so priporočili vsem, ki želite močan napajalnik, ki bo obenem zelo kvaliteten. Na testu so mu prisodili celih 9,5 točk od 10 možnih. Več o tem.

13 komentarjev

Nov test!

Antec true 430

Slo-Tech - Obstajajo tri vrste napajalnikov: serijsko-tajvanski, tajvanski ter ostali. Ker na Slo-Techu skrbimo za vaše psihofizično zdravje ter vam ne želimo od napajalnika začetega požara v hiši, smo odločili, da bomo vašim vprašanjem o črnih ATX kontektorjih naredili konec. Če imate radi svoj računalnik, vsekakor poučno branje.

Preizkusili smo pet napajalnikov iz kategorije "ostalo", saj menimo, da je za napajalnik vredno odšteti več kot deset tisoč tolarjev. morphling1, nam dobro znani vseznalec na področju strojne opreme, je pod drobnogled vzel pet napajalnikov: enega Enhanceovega, dva Enermaxovega ter dva Antecova. Kateri je najstabilnejši v deželi tej? Obvezno branje!

23 komentarjev

650W napajalnik...

Enermax - Uh, takšnega napajalnika pa se verjetno prav nihče nebi branil. Podjetje Enermax je namreč predstavilo (verjetno) prvi 650W ATX napajalnik. Da je zadeva ekskluzivna priča sestava omenjene stvarce. Napajalnik je hlajen s pomočjo bakrenih in aluminijastih hladilnikov in dveh ventilatorjev, podpira najnovejše ATX 2.03 standarde, zaščitne mrežice ventilatorjev pa so pozlačene. Ali gre za pretiravanje ali pa za slinenja vreden izdelek se odločite sami, ogledate pa si ga lahko tukaj.

0 komentarjev