»

Google razvija novo generacijo iskalnika slik

TechCrunch - Na World Wide Web konferenci je prejšnji teden Google predstavil novo vizijo njihovega priljubljenega iskalnika slik. Rezultati iskanja namreč trenutno prikazujejo le tiste slike, ob katerih se v tekstu nahajajo iskane besede.

Načrtujejo, da bo novi iskalnik sposoben proučiti vsebino fotografij in jih bo v rezultate uvrstil glede na to, v kakšni meri iskane besede odgovarjajo analizirani vsebini. Do zdaj si je Google pri izboljšanju zadetkov pri slikah pomagal s projektom Image Labeler, v katerem metapodatke dopolnjujejo uporabniki, z novim pristopom pa naj bi bil Google sposoben "videti" več kot le tekst.

4 komentarji

Security update za Windows 2000 z IISjem

Microsoft - Microsoft je izdal novo varnostno posodobitev za vse Windows 2000 mašine, na katerih teče njihov IIS strežnik. Zlovešči (Zlobni™) napadalec lahko izkoristi luknjo v dotičnem serverju s pošiljanjem ustrezno formiranega HTML zahtevka in s tem požene kodo po lastni izbiri [>:D]. Natančneje: napaka se nahaja v WebDAV (World Wide Web Distributed Authoring and Versioning protocol), ki je razširitev HTTP protokola, ki omogoča urejanje in upravljanje z datotekami med odjemalci po Netu™. Fix za exploit se že nahaja na Windows Update, več informacij pa na spodnjem naslovu.

Be fast

Več informacij
Windows Update

0 komentarjev

Mimogrede

VIA - Kaj vse je pomembno na tech strani? Razen dobre ekipe, aktualnih testov, prijetnega vzdušja,... Izgled. Nedvomno. Mimogrede, naša stran zgleda prav ubitačno, a ne? Kmalu bomo imeli 500.000 ljudi obiska (wow ). No, ne glede na to, VIA se je odločila, da bo svojo stran spremenila. Prejšna je bila tako... nepregledna. Nova sicer ni ne-vem-kaj, je pa boljša od tiste prej. Tipična proizvajalska stran pač.

16 komentarjev

Proklet vikend...

Dan's DATA - Zakaj, o, zakaj, vsakič ko hočem narediti stran malo ažurno, napisati malo novic, povedati kaj pametnega, zakaj ni NIČ NOVEGA? Dolgočasje na "world wide webu" je že takšno, da pajki pletejo svoj "web" na tem svetovnem "webu". Po naše: tuga . Ampak, ne bom obupal, potrudil se bom ter napisal kakšno novico, pa če bo še tako obupna .

Začenjamo pri Dan's Data....

3 komentarji