»

Wayvet CoolingKing

MODTHEBOX - Voda se v naših računalnikih počuti vedno bolj domače, saj se vedno več navdušencev odloča za ta način hlajenja procesorja. Dandanes je možno kupiti kar komplet, ki ga lahko vgradite v zelo kratkem času.

CoolingKing je izdelek podjetja Wayvet, ki je v naših krajih dokaj nepoznano, saj domuje "čez Lužo". Poleg vodnega bloka, radiatorja z ventilatorjem in rezervarja lastne proizvodnje, dobimo tudi Eheimovo črpalko zmogljivosti 600 litrov/uro, ki zadošča za tak, manj zmogljiv, sistem. Kot "zanimivost" velja omeniti, da je kljub temu, da je izdelava serijska, blok med 12-urnim testiranjem začel puščati na treh različnih mestih. Boljše, in verjetno cenejše, različice si lahko ogledate na...

0 komentarjev

Lizard Tree vzmeti

MODTHEBOX - Gotovo vas zanima kaj bi počele vzmeti na računalniško usmerjeni strani. Lizard Tree Chameleon ATX P4 vzmeti imajo namreč čisto drugačno nalogo kot na primer avtomobilske vzmeti. Njihovo poslanstvo je, da skrbijo za urejenost ohišja, saj z njimi skupaj povežemo napajalne kable. To je zelo preprosta izanjdba, ki je za dober pretok zraka zelo pomembna, poleg tega pa stane "le" 11 dolarjev. Na žalost jih še ni v Sloveniji, lahko pa vzamete tole novico kot dobro idejo in si naredite kaj podobnega sami.

4 komentarji

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja

Videotest Zalman HP-80A

3dGameMan.com - Videotesti so nova "pogruntavščina", ki jo pridno uporabljajo na spletni strani 3DGameMan. Tokrat so predstavili Zalman HP-80A o katerem se je že veliko pisalo. Hladilnik sestavljajo hladilna rebra in Heatpipe, ki povezuje rebra na obeh straneh kartice. Velika prednost "pasivnega hlajenja" je v tem, da ne povzroča nobenega hrupa, zaradi katerega grafična kartica postane neslišna. Pa saj to že veste, ne vem, zakaj razlagam. Posnetek je na voljo v .wmv in .mov obliki.

2 komentarja

Pasivno hlajenje grafične kartice

Tweak Town - Grafične kartice se precej grejejo in zaradi tega potrebujejo dodatno hlajenje, ki je ponavadi v obliki hladilnih reber z ventilatorjem. A hrupa se hitro naveličamo in zato obstajajo pasivni hladilniki, ki hladijo samo s hladilnimi rebri, zaradi katerih je hlajenje neslišno. Prav temu namenu služi Zalman ZM80A-HP VGA, ki bo dodobra ohladil grafikuljo. Rebra pokrijejo procesor in celotno grafično kartico, medtem ko nimajo stika s pomnilniškimi čipi. Rezultati so malenkost slabši, medtem ko ta hladilnik zasede eno PCI mesto. Test si preberite na TweakTown.

Dodatek: Na OCAddiction pa zgoraj opisano kombinacijo opišejo še kot tovarniško rešitev. ...

6 komentarjev

Zalman ZM80A-HP

Overclocker's Club - Zalmani so trenutno med najtišjimi procesorskimi hladilniki, prav tako pa jim ni tuje hlajenje grafikulj. No, danes so na Overclocker's Club objavili test VGA hladilnika. Velika prednost tega modela je nedvomno to, da za hlajenje ne potrebujemo ventilatorja, s čimer postane hlajenje neslišno. Hladilna plošča je aluminijasta in veliko večja od konkurenčnih izdelkov. V primerjavi s Theramltakeovim hladilnim sistemom se je Zalman obnesel slabše, poleg tega pa boste morali žrtvovati še eno prazno PCI mesto za namestitev te hladilne plošče. Če svoje DVD-je radi gledate v miru, o hladilniku vsekakor razmislite.

1 komentar

Hladilno rebro za pomnilnik

System Cooling - Veliko Slo-Techerjev kar naprej išče vedno nove in nove rešitve kako ohladiti njihov/naš overclockan sistem. Na System Cooling so stestirali Nexus Memory HeatSpreader ali po domače komplet za hlajenje SDR/DDR pomnilniških modulov. Kaj naredi ta hladilnik tako poseben? Za začetek je celoten hladilnik narejen iz bakra, za katerega vsi vemo da je drugi najboljši prevodnik toplote poleg srebra. Prilagaja se tako SDR kot DDR pomnilnikom in je prvi hladilnik za pomnilnik, ki naj bi se uradno prilagodil vsem vrstam matičnih plošč. Nad rezultati so bili več kot zadovoljni zato vam predlagam da si preberete njihov test.

1 komentar

Aktivno hlajenje pomnilnika

PC Stats - Verjetno veste za lepo modre Thermaltakeove hladilnike za pomnilnik. Tokrat so šli Thermaltakeovci še korak dlje in naredili podoben hladilnik, le da je oranžen in da nima reber ter da ima na sebi debel 4 krat 4 centimetre velik ventilator. Hladilnik, kot večina stvari od Thermaltakea izgleda "cool", k hlajenju pomnilnika pa prinese dodatno stopinjo in pol manj. Stopinja in pol se ne sliši veliko, saj tudi res ni, a kdo ve, morda je ravno to razlog, da vaš pomnilnik ne deluje na višji frekvenci. Mislim, da bi se dalo to hlajenje še dosti izboljšati z uporabo "starih" Thermaltakeovih hladilnikov za pomnilnik. Test najdete tukaj.

1 komentar