»

Samsung izdal zeleni 1,5 TB-disk

The Register - Samsung je predstavil prvi trdi disk iz nove serije F2EG, ki nosi ime 1.5 TB EcoGreen F2EG. Poldrugi terabajt prostora je proizvajalec priskrbel z uporabo treh 500 GB-plošč. Na vprašanje, zakaj niso izdali dvoterabajtnega modela, kot je s podobno tehnologijo na štirih ploščah storil Western Digital, so odgovorili, da so lahko tako izdelali bolj zeleni disk. Trdijo, da F2EG porabi 40 odstotkov manj energije energije v mirovanju in 45 odstotkov pri pisanju oz. branju. Poleg tega se disk hitreje zažene, je zanesljivejši in tišji, dodajajo. Družina diskov F2EG se vrti s 7200 obrati na minuto, uporablja trigigabitni priklop SATA in poseduje 16 ali 32 MB predpomnilnika. Omenjeni model stane 149 dolarjev, na voljo pa bosta tudi terabajtni in polterabajtni.

18 komentarjev

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Procesorji se vedno bolj ceníjo. Danes smo bili tako priče dvema znižanjema cen iz nasprotnih taborov. V zgodnjem dopoldnevu je Intel najavil, da bo cene Celeronov spustil za 6 (za toliko se je pocenil 2,1 GHz-model) do 18 (2,4 GHz-model) odstotkov. Za to potezo se je bržkone odločil z namenom, da pripravi trg za 2,5 in 2,6 GHz-inačici, ki bosta izšli v začetku prihodnjega meseca. Novica.

Slabi dve uri kasneje je odgovoril AMD. Za 6 - 32 odstotkov so znižali ceno večine AthlonXP procesorjev. Nedotaknjeni sta ostali le ceni najšibkejših in najmočnejših modelov. Ostala znižanja in primerjave s približno enako zmogljivimi Pentiumi in Celeroni najdete tukaj.

6 komentarjev

AMD boljši od Intela pri pomnilniku flash

SiOL - Flash pomnilnik uporabljajo predvsem proizvajalci mobilnih telefonov, digitalnih fotoaparatov in ostalih manjših digitalnih naprav, ki uporabljajo medij za shranjevanje podatkov. Tovrstni pripomočki so vedno bolj priljubljeni, zato je njihov potencial na trgu vedno pomembnejši. Vzrok pri povečanem povpraševanju AMD pripisuje Intelovi podražitvi omenjenih pomnilnikov, kjer niso pričakovali odhoda kupcev k cenejši konkurenci. Je že tako, da je konkurenca zdrava. Izvorna novica.

3 komentarji

Trigigaherčna vojna

UK Gamer - Dandanes svetovno tržišče preplavlja vedno več računalniških izdelkov. Letošnje leto je bilo predvsem v znamenju procesorjev in grafičnih kartic. Pri procesorjih sta glavna tekmeca podjetji AMD in Intel, njune procesorje so si ogledali tudi na spletni strani UK Gamer. Najprej so primerjali AMD-jeve procesorje med seboj, nato pa še z Intelovimi proizvodi. V testu so sodelovali Athlon XP 3000+, osnovan na zmogljivem Barton jedu, Athlon XP 2700+, ki deluje na Thoroughbred jedru, in Intel Pentium 4 3.06GHz s 533 MHz-FSB vodilom. Triindvajsetstranski članek obeta zanimivo branje in rezultate.

0 komentarjev

Test Athlona XP 3000+

Athlon XP 3000+

vir: Guru 3D
Guru 3D - Novi Athloni XP z Barton jedrom so poplavili prodajne police. Predvsem pa se dobro prodajajo zaradi svoje hitrosti in večje količine L2 predpomnilnika. Tokrat so na Guru 3D pobliže predstavili AMD-jev model z nazivno oznako 3000+. Procesor se poti pri 2,17 GHz in 333 MHz FSB-ja. Krila pri poganjanju zahtevnih aplikacij mu da tudi 512 KB "keša". Teste je opravljal kar hitro v primerjavi s P4 3,06 GHz z vključenim HyperThreadingom. Če pogledamo, da ima AMD-jev procesor nižji takt ter nima HT-ja, se je odrezal zelo dobro. Celoten test.

0 komentarjev

AMD ponovno znižuje cene

Digit Life - AMD, se je odločil znižati cene svojim procesorjem. V zadnjem času smo videli veliko podobnih znižanj, saj Intel in AMD kar tekmujeta za naklonjenost in prevlado nad potrošniki. S tem, ko je izšel novi procesor Athlon MP 2800+ je AMD znižal cene veliki večini svojih procesorjev. Predvsem pa bo znižanje vplivalo na procesorje z Barton jedrom. Za primer naj povem, da se je Athlonu XP 3000+ znižala cena za kar 45 odstotkov. Oglejte si tabelo znižanj.

2 komentarja

Ponovno znižanje cen

Digit Life - Zadnje čase smo priče pogostemu nižanju cen procesorjev. Tokrat je podjetje Intel znižalo cene svojim Celeron procesorjem. Znižanje se pozna predvsem pri procesorjim z višjo zmogljivostjo, kot je naprimer Intel Celeron 2.3 GHz, kateremu je cena padla za kar 24 odstotkov. Cene modelov nižje zmogljivosti pa so ostale nespremenjene. Tabela.

1 komentar

AMD bo znižal cene

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo znižal cene svojih AthlonXP procesorjev. To ni veliko presenečenje, saj je tudi Intel že storil podobno. Znižanje cen bo posebno vplivalo na procesorje višjega cenovnega razreda, kot so AthlonXP 3000+ in drugi. Vključno z znižanjem pa naj bi AMD poslal na tržišče tudi svoje procesorje Athlon XP "Barton" 3200+. Tako bodo lahko potrošnikom ponudil procesorje, ki bi stali od 500 do 600 ameriških dolarjev po tem, ko se bo znižala cena modela 3000+. Akcija!

6 komentarjev

Znižanja cen procesorjev

X-Bit Labs - Smo le dočakali, kar smo vsi že dolgo potihem pričakovali. Da, oba največja proizvajalca procesorjev (AMD, Intel) sta se odločila znižati cene svojih modelov. Intel je cene znižal za 16 % pri šibkejših različicah in do 21 % pri močnejših, medtem ko je bil AMD bolj radodaren -- znižanja so med 19 % in 32 %. Preglednico novih cen in izvirno novico si lahko ogledate na X-Bit Labs.

1 komentar

AMD znižal cene Athlonov

DigiTimes - Kot poročajo pri DigiTimes, je AMD znižal cene Athlon XP procesorjem. Cene se bodo spremenile procesorjem z oznakami 2200+ oz. manj. Cene 2400+, 2600+, 2700+ in 2800+ procesorjem bodo tako ostale enake. Seveda cene ne bo izgubil tudi 1600+, ki ni več v proizvodnji. Vseeno bo cena 2200+ procesorja še vedno nad 100 dolarji. Na to je vplival velik padec cen Celeronov, saj je 1.4 gigaherčni Celeron izgubil kar 27 odstotkov svoje vrednosti ob zadnji Intelovi pocenitvi. Klik!

1 komentar

Nižje cene grafičnih kartic

Digit Life - ATI se je odločil znižati cene nekaterim Radeonom, z namenom napraviti prostor prihajajočima Radeon 9500 ter 9700 ter močneje konkurirati nVidiinima NV18 ter NV28 s podporo za AGP 8x. Poglejmo podrobneje.

ATI je tako znižal ceno Radeonu 9000 Pro s 150 na 130 dolarjev, kar naj bi po njegovem mnenju pospešilo razmah AGP 8x standarda. Prav tako naj bi se spustile cene inačice 7500 za 3-5 odstotka. Na žalost pa se cene Radeonov 8500 ter 9700 ne bodo spustile vsaj do izdaje grafičnih čipov nove generacije, so povedali v AMU Technologies, ATIjevem tajvanskem partnerju. Vsi podatki ter cene veljajo za Severno Ameriko. Podatkov za našo predrago Kokoško zaenkrat še ni. Upamo na najboljše, se ve [:D]. Klik!

1 komentar

AMD niža cene procesorjem

AMD3D -

Da bi pripravili prostor za novosti, so pri AMD znižali ceno Athlonu XP 2200+ 1.8GHz 266Mhz. V tujini cene nihajo med $150 in $200 (medtem ko pri nas krepko presegajo to ceno). Vseeno smo lahko te novice veseli, saj posledično vpiva tudi na naš trg.

Iz izkušenj vemo, da podjetja ne znižujejo cen kar tako, brez razloga. Možno je, da je povpraševanje prenizko ali pa pripravljajo trg za novega paradnega konja, Athlona XP 2400+

5 komentarjev

Intelove nove pocenitve

X-Bit Labs - Intel je ne tako dolgo nazaj ponovno znižal cene svojim procesorjem. Tokrat niso bili na udaru Pentiumi4, ki se z vsako pocenitvijo kar vztrajno približujejo AMD-jevim Athlonom, ampak predvsem procesorji, ki so namenjeni prenosnikom. Intel je znižal cene Pentium III-M, Mobile Pentium III in Mobile Celeron procesorjem. Nove cene si lahko ogledate na sliki:

0 komentarjev

AMD spet znižuje cene

Heise - Čeprav so AMDjevi procesorji v primerjavi z Intelovimi prav nesramno poceni, se AMD po nekaterih informacijah spet pripravlja na veliko znižanje. Razlog naj bi bil izzid Pentium4 procesorja, saj AMD trenutno nima ustreznega odgovora v obliki zelo hitrih (po MHzjih... pri dejanski hitrosti je AMD tako ali tako že v prednosti!) Athlonov in DDR matičnih plošč. Tako naj bi precej znižali cene nekaterim procesorjem, 1GHz Athlon, ki se sedaj prodaja za okoli 350$, naj bi po znižanju stal 182$, kar je v bistvu že popolnoma absurdno. Ali je to res ali ne, bomo še videli, vir tega podatka pa je nemška stran Heise.

3 komentarji