»

Intel se pripravlja na prehod na 45 nm

X-Bit Labs - Če gre verjetni sledeči novici, bo Intel v letu 2007 prešel na 45 nm tehnologijo izdelave procesorjev. Da ima podjetje resne namene, priča tudi podatek, da bodo v Arizoni zgradili nov obrat, imenovan Fab 32, ki bo že šesti te velikosti. Stroški so ocenjeni na 3 milijarde dolarjev.

Na približno 17000 kvadratnih metrih uporabnih površin, ki bodo predstavljale le petino celotnega obrata, naj bi bilo zaposlenih 1000 uslužbencev. Intel prav tako načrtuje razširitve kapacitet na Irskem in v Novi Mehiki. Več o tem tukaj.

13 komentarjev

Letošnji Comdex odpovedan

X-Bit Labs -

Pri MediaLive International so objavili, da tradicionalnega računalniškega sejma, ki se vsak november odvije v Las Vegasu, letos zaradi popolne prenove, ki je v teku, ne bo. MediaLive je lani kupil prireditev in nemudoma pričel reorganizirati Comdex, na katerem je bilo lani naprimer 40 000 obiskovalcev, 550 razstavljavcev in 900 novinarjev.

Letos je MediaLive ustanovil posebni odbor za planiranje, ki zastopa veliko pomembnih računalniških podjetij (med drugim AMD, Borland Software, EMC, Global Technology Distribution Council, Microsoft, Oracle, Cisco, Dell, Intel, Samsung Electronics), ki bo določil Comdexovo prihodnost. Odbor bo ocenil vrednost Comdexa z več vidikov in predlagal potrebne izboljšave in spremembe. Naslednji Comdex bo predvidoma od 13. do 17. novembra 2005 v Las Vegasu. Klik!

0 komentarjev

Dell: Finance drugega četrtletja

The Register - Pogled na Dellovo izjavo za javnost nam razkriva precej pozitivne podatke; podjetje je v drugem četrtletju, ki se je končalo 1. avgusta, knjižilo $ 621 MIO dobička pri $ 9,78 MRD prihodka, kar v primerjavi s podatki izpred leta dni kaže na 24 % rast dobička in povečanje prihodkov v višini dobrih 15 %. Kot je načeloma v navadi, se je povečala tudi vrednost delnic, ki trenutno znaša $ 31,39.

2 komentarja

Dell bo skrajšal svoje ime

X-Bit Labs - Že dalj časa smo priče procesu, ko si vsa pomembnejša podjetja karseda skrajšujejo imena v želji pritegniti več pozornosti in prikazati svoje ime kot uveljavljeno blagovno znamko. Tokrat je temu trendu sledil še Dell, ki se bo takisto preimenoval. Podjetje, ki se uradno kliče Dell Computer Corporation, bo odslej znano le še kot Dell. Nadzorni svet se je kasneje odločil, da je ime Dell nemara res premalo zgovorno, zato so predlagali za odtenek daljšo inačico Dell Inc., ki se prijela. Klik!

0 komentarjev

Computex 2003 preložen

X-Bit Labs - Organizatorji enega največjih azijskih IT sejmov sploh, tajvanskega Computexa, so danes uradni potrdili, da se bo Computex letos odvijal kasneje, kot je bilo sprva napovedano. Uradni razlog naj bi bila tokrat SARS, saj se je mnogo podjetij odpovedalo pravici do razstavljanja zaradi te bolezni. Organizatorji so se tako po temeljitem premisleku s Kitajskim svetom za zunanjo trgovino (CETRA) in Tajvanskim računalniškim združenjem (TCA) odločili, da je bolje celotno zadevo prestaviti, kot da vse pade v vodo. Takisto bodo na sejmu veljali najstrožji varnostni ukrepi. Natančen datum prireditve nameravajo objaviti ob koncu maja. Izvirna novica.

0 komentarjev

Seks ni več zanimiv

Vnunet - Če bi se pustili voditi statistiki, potem bi lahko razglasili vsesplošen problem naravnega prirastka. Spletnoiskalni trendi že dalj časa kažejo na padanje ključne besede "sex": leta 97 jo je vpisal vsak šesti obiskovalec, 2001 pa le vsak dvanajsti obiskovalec spletnega portala Excite -- pa še te poizvedbe so bile (naj bi bile) bolj "izobraževalne" narave. Klik!

4 komentarji