»

Zaradi večje varnosti Windows 7 se slabo piše Linux in Mac uporabnikom

Microsoft - Na letošnji Microsoftovi NT Konferenci v Portorožu smo imeli možnost slišati marsikaj o novostih v Windows 7, o čemer smo že pisali. Zanimive pa so stranske posledice povečanega vlaganja v varnost, predvsem višanje tržnega deleža Internet Explorerja 8 in alternativnih brskalnikov, saj menda Microsoftovi operacijski sistemi niso več tako zelo mamljiva tarča za napadalce.

Tako po besedah Eda Gibsona, glavnega svetovalca za varnost v Microsoftu, zaznavajo bistveno povečanje števila napadov na računalnike, na katerih teče Mac OS X ali katera od distribucij Linuxa. Hkrati pa opazarjajo, da ostali ponudniki operacijskih sistemov nimajo rednih ciklov izdajanja popravkov, kot je Microsoftov...

98 komentarjev

NT Konferenca 2008

Slo-Tech - Z veliko hrupa in pompa se je včeraj začel vsakoletni Microsoftov dogodek na domačih tleh- NT Konferenca. Kot že mnoga leta doslej je poudarek na novih informacijskih rešitvah, ki omogočajo podjetjem, da se še hitreje odzivajo na potrebe trga in strank.

Podrobne nove informacijske rešitve boste zagotovo zasledili v vašem resnem strokovnem tisku konec meseca, zatorej bomo mi prvo javljanje s konference zaključili z nekaj mičnimi hostesami.

vir: had.si

vir: had.si

vir: had.si
Več fotografij pa si lahko ogledate na had.si blogu.

18 komentarjev

10. NT Konferenca

Slo-Tech - V ponedeljek se je v Portorožu (oziroma bolj natančno v Bernardinu) pričela jubilejna 10. NT Konferenca. Ne njej se vsako leto srečajo uporabniki Microsoftovih rešitev, partnerska podjetja in drugi členi informacijskega ekosistema. Udeleženci poleg zanimivih predavanj dobijo še obilico neuradnih informacij, dobro pa je poskrbljeno tudi za razvedrilni program.

Tokrat je udeležba spet rekordna, saj je v Porotorož prišel vsak tisoči slovenec. Predstavljenih je bilo kar nekaj zanimivosti, med drugim slovenska različica Navision 4.0.

Na sliki: Master bwana slovenskega Microsofta in master bwana Istrabenza.

4 komentarji

inschtala fest @ Koper

Slo-Tech - Vsi ljubitelji računalništva, odprte kode, prijetnega druženja in še česa, ste vabljeni k odkrivanju skrivnostnih poti alternativne programske opreme, svetle prihodnosti računalništva in podobno mislečih ljudi.

Društvo prijateljev zmernega napredka in Kiberpipa prirejata prvi dvodnevni Linux Install Fest v Kopru (23. in 24. aprila), kjer se boste udeleženci srečali z operacijskim sistemom Linux in programi, ki jih pri vsakdanjem delu z računalnikom nujno potrebujete.

Urnik predavanj in delavnic ter prijavnico najdete na http://www.dpzn.org/linuxfest/.

7 komentarjev

Konec letošnje NT konference

Finance - V Portorožu se je zaključilo računalniško druženje, ki ga vsako leto pripravlja slovenski Microsoft. Slednji ni pripravil kakšnih posebnih novosti, a vendar, obiskovalci odhajajo zadovoljni in z novimi izkušnjami, predvsem pa z novim kupom 180 dni delujočih zgoščenk. Letošnjo konferenco so zaznamovala še številna družabna srečanja, preizkušanje avtomobilov in humanitarne akcije. Microsoft bo konferenco v letu 2004 pripravil v podobnem terminu, zopet v Portorožu, kjer za prihodnje tovrstne dogodke obljubljalo tudi večje prostorske kapacitete.

3 komentarji

Poštni nabiralniki brez računov

Finance - Pri Pošti Slovenije so na NT konferenci predstavili novo storitev e-predal. Omenjena storitev omogoča sprejemanje in pregled elektronsko podpisanih računov, izpiskov in obvestil raznih izdajateljev. Storitev bodo skušali aktualizirati tudi z nižjimi stroški, ki jih imajo trenutno pošiljatelji navadnih (pisnih) računov. Uporabnika bo storitev stala do največ 2 tisočaka letno. Vsakdo bo lahko na posebno željo račune še naprej prejemal v klasičen nabiralnik.

0 komentarjev

Microsoftova NT konferenca 2003

Microsoft - Od 5. do 8. maja se bo odvijala v Portorožu Microsoftova NT konferenca 2003. Na sporedu bo več kot 100 predavanj in laboratorijskih vaj, s katerimi vam ponujajo možnost, da spoznate celovito paleto Microsoftovih izdelkov in tehnologij, ki bo predstavljena s stališča reševanja problemov in izpolnjevanja zahtev uporabnikov. Prijave bodo možne le preko interneta in se bodo začele na tem spletnem mestu v sredini februarja. Seveda pa bo potrebno plačati tudi neko prijavnino. Že nekaj let zapored je NT konferenca razprodana še pred uradnim zaključkom zbiranja prijav, zato se le pravočasno prijavite.

0 komentarjev

Cybergverila?

več strani - No, tole v bistvu ni novica, bolj razmišljanje. Namreč vse bolj se zdi, da hekerji vedno več sodelujejo z borci za drugačno globalizacijo in različnimi skupinami, ki želijo spremeniti svet. Recimo medtem, ko so se nekaj tednov nazaj na ulicah Quebeca trle množice demonstrantov, so se napadi na strani FTAA (Free Trade Area of the Americas) kar vrstili. Ali je velike organizacije kot so WTO in svetovna banka možno ogrožati še kako drugače kot s preprečevanjem njihovih sestankov? Prav tako poskušajo palestinci s cybergverilo sesuti čimveč Izraelskih strani. Smo v vrticnu cybervojne? Se lahko kaj podobnega zgodi tudi pri nas?
Obiskala nas bosta Bush (osovražen zaradi smrtnih kazni, jedrske energije, splava itd.) in Putin (Čečenija). Že dan zatem sledi prelomni referendum. 16. junija naj bi se dogajalo veliko. Bodo tudi slovenski cyber borci pokazali zobe? Neglede na čigavi strani so, imajo tarče na dosegu roke: rkc.si, svobodna.si...
Mestna občina Ljubljana, Microsoft.si, kdo je...

8 komentarjev

Slo-Tech shackan

Jaz - Le nekaj ur (relativno gledano [:))]) potem, ko je nadebudni hacker vdrl v strežnike Microsoft.si, se je naš miranpozar v dvomljivem stanju vsedel za tipkovnico in začel šariti po Slo-Techu. Rezultat njegovih blodenj je bil prvi zabeleženi "vdor" v Slo-Techov sistem skript in to nič drugega, kot našo Anketo! Seveda stanje ni trajalo dolgo, saj je napaka bila popravljena v zelo kratkem čase, toda nekateri obiskovalci ste včeraj pozno zvečer namesto na vprašanja o...

7 komentarjev