»

OCZ podira rekorde s 1100W napajalcem

OCZ 1100W napajalec

Hardware Secrets - Poleg moči, ki jo lahko dovede k enotam v računalniku je rekordna zagotovo tudi dolžina. Napajalec je namreč sestavljen iz dveh 550W napajalcev, torej je dolg za približno dva običajna napajalca.



Če se sprašujete, kdo za vraga potrebuje toliko moči, niste edini. Tudi pri OCZju namreč ne vedo, kdo bi si želel to elektrarno (ali pa pečico, kakor vzamete) v svojem računalniku. Zanekrat je to le prototip, namenjen razkazovanju in vzdigovanju zanimanja pri potencialnih kupcih, končni model (če bo sploh obstajal in ne bo rešitev ostala v sedanjem stanju) pa bo verjetno še precej optimiziran (npr. boljši izkoristek, manjše dimenzije, boljše hlajenje, itd.).

Zgoraj sem omenil, da je...

14 komentarjev

Nič več ATIjevih domačic

vir: ATI
X-Bit Labs - Kanadsko podjetje ATi se je odločilo, da ne bo več prodajalo grafičnih kartic, osnovanih na njihovih čipih, pod svojo lastno trgovsko znamko. Zaradi spremembe v ATIjevi prodajni strategiji bomo tako videli več kartic njihovih poslovnih partnerjev (Sapphire, TYAN, Gigabyte, Club3D, Power Color, Hercules, ... ), medtem ko se bo ATi bolj posvečal sami izdelavi čipov. Pod ATijevem lastnim imenom se bodo tako prodajale samo še njihove multimedijske kartice All-In-Wonder. Podjetje pa naj bi začelo tudi zaračunavati njihovo do sedaj brezplačno telefonsko tehnično podporo. AthlonXP sklepa, da se bodo zaradi ATIjeve odločitve spremenile cene grafičnih kartic. Velja pa še omeniti, da podjetje še ni podalo...

8 komentarjev

Creative I-Trigue 2.1 3300

Zvok čist kot solza :)

vir: AthlonXP.com
AthlonXP.com - Singapursko podjetje Creative je znano po tem, da izdeluje odlične zvočne kartice in ozvočenja. Nedavno tega so na trg splavili njihov model I-Trigue 2.1 3300. Proizvod je sestavljen iz dveh satelitov ter nizkotonca. Skupna moč celotnega sistema je 80 Wattov - vsak satelit ima moč 27 Wattov, nizkotonec pa 25 Wattov. Zvočniki izgledajo zelo elegantno in so lepe sivo-črne barve. Na Athlon XP so si ta sistem pobliže ogledali in ugotovili, da gre za izredno dobro ozvočenje in ga pohvalili. Več o tem.

0 komentarjev

Creative Inspire 5.1 5200

Creative Inspire 5.1 5200

vir: Geek Shelter
Geek Shelter - Na Geek Shelter so si tokrat pod drobnogled vzeli Creativovo ozvočenje Inspire 5200. Sistem je sestavljen iz petih satelitov ter enega globokotonca. Največja moč tega kompleta zvočnikov je 75 Wattov, kar zna biti za marsikoga premalo. So zelo lepe oblike in globokotonec vam bo polepšal predvajanje vaše najlubše skladbe. Tudi brezžičen nadzor je dobro narejen. Za ta sistem bo potrebno odšteti okoli 80 dolarjev, ako si ga boste zaželeli -- to ni veliko, malo pa spet ne. Klik!

0 komentarjev

Creative Inspire 6.1 6700 & Megaworks 550 THX

Strah in trepet vseh sosedov :))

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Danes ljudje vse raje poslušamo prostorski zvok, če ne že zaradi drugega pa zaradi iger, kjer nam pomagajo pri orienaticiji ali pa gledanje DVDjev, kjer tako ozvočenje postane pravi užitek. Singapurski gigant Creative je na tem področju pravi mojster. Zadnje čase pa ga podjetje Logitech s svojimi izdelki dohiteva. Ko je bil izdan Audigy 2, je Creative istočasno na trg poslal 6.1 ozvočenje z oznako Inspire 6.1 6700. Po pričakovanjih, da bo ta model nadomestil Inspire 5.1 5700, smo se nekateri zelo ušteli.

Na Nordic Hardware so si pobliže ogledali v naslovu omenjena ozvočenja. Megaworks 550 THX so namenjeni tistim, ki bi radi čim bolj tresli svojo hiši in parali živce sosedom [:D]. Na testu so preverili kvaliteto zvoka, nekaj razmerij, ki jih ponujata ozvočenji, in jim...

1 komentar

THX odslej tudi v avtomobilih

Overclockers Australia - THX je Lucasov standard za ozvočenje, ki ga največkrat srečamo v kino dvoranah, zadnje čase pa ga vgrajujejo celo v nekatere zvočniške sisteme za računalnike, ki so namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom. Vendar pa se časi spreminjajo in THX se bo čez čas pojavil tudi v avtomobilih. Točneje v avtomobilih ameriškega proizvajalca Lincoln (to so tiste velike škatlaste gare, s katerim se v akcijskih filmih preganjajo mafijci in agenti FBI ). Lincoln hoče s takimi sistemi privabiti kupce, ki dajo nekaj tudi na ozvočenje v avtomobilu (čeprav ne vem, zakaj bi morali vlagati v avto silne denarje, če lahko glasbo udobneje poslušamo v dnevni sobi na naslanjaču ). Obširnejše poročilo najdete tukaj.

1 komentar