»

Zalman CNPS9500 AM2

FiringSquad - Zalman je že od izida njihovih legendarnih pahljač znan po velikih in relativno tihih hladilnikih za procesorje. Na FiringSquad so si ogledali enega njihovih novejših izdelkov, CNPS9500, namenjenega AMD procesorjem na podnožju AM2. Izdelek ni presenetil z nobeno posebno inovativno funkcijo, saj gre za oldskul hladilnik, v celoti narejen iz bakra, podkrepljen s tremi toplotnimi cevmi in ventilatorjem, ki se ga da utišati. Preizkuševalci so bili z njim zadovoljni, saj brez večjega hrupa svoje delo opravi dobro, a so komentirali, da se za 50 dolarjev, kolikor izdelek stane, da dobiti tudi boljše primerke iz drugih tovarn, zato so mu prisolili oceno 89%.

13 komentarjev

Media Player za Mac OS X

News.com -

Microsoft je v petek brez velikega pompa predstavil različico Windows Media Playerja 9, ki bo tekla na Mac OS X. Multimedijski predvajalnik je oblikovan tako, da se njegova vizualna podoba kar najbolj sklada s podobo Mac OS X, vsebuje pa tudi plug-in, ki omogoči njegovo zaganjanje in predvajanje datotek kar v brskalniku Internet Explorer, Netscape ali Safari.

Zanimivo je, da Microsoft nadaljuje z izdajanjem Media Playerja za Mace, saj so že pred časom objavili, da Internet Explorerja ne bodo več. Kakorkoli že, nova različica je že na voljo na spletu. Klik!

7 komentarjev

Piramida za nadzorovanje ventilatorjev

ipKonfig - Na tej strani sem zasledil precej zanimiv in izviren izdelek, ki bo morda navdušil tako nezahtevne uporabnike kot tudi zahtevne moderje. Imenuje se Pyramid II Fan Silencer in je namenjen kontroliranju obratov do šestih ventilatorjev. Kot pove že samo ime, je oblikovan kot nekakšna mini piramida, ki ima na konici termalni senzor, preko katerega nato ta piramida uravnava delovanje ventilatorjev. Zanimivo, predvsem za tiste, ki se jim ne da ciniti posebnega vezja, ki glede na temperaturo uravnava vrtljaje.

0 komentarjev

Primerjava dveh shimov

BSOD - O shimih sem se že razpisal. Za pozabljive: shim je ploščica, ki jo vtaknemo med hladilnik in procesor in daje slednjemu (procesorju) trdnost. Na BSOD so si ogledali dva različna shima; eden je narejen iz aluminija, drug pa iz bakra. Oba odlikuje lep izgled (koga pa to briga, saj je shim vedno pod hladilnikom ) in učinkovitost. Ker sta oba iz različnih materialov, imata različne odlike in pomanjkljivosti. Aluminijev shim je šel skozi posebno obdelavo, zato ne prevaja elektrike, vendar je oblikovan tako, da je preblizu mostičkom na procesorju. Bakreni shim prevaja elektriko, vendar je najmanj občutljiv, pa še dobro prevaja toploto. Če pa shima ne rabite za povečanje trdnosti procesorja, si ga lahko omislite že zaradi tega, ker omoča boljši stik med hladilnikom in procesorjem. Test najdete tukaj.

2 komentarja

Test Thermal Buster hladilnika @ FrostyTech

Frosty Tech - Zadnje čase hladilniki postajajo vse večji in večji, seveda v želji proizvajalcev po čimboljšem hlajenju. Toda nekje obstaja meja dimenzij hladilnikov in vse kaže, da so jo današnji hladilniki že dosegli. Toda razvoj gre naprej, le da sedaj v pravi smeri: k inovacijam. En tak zanimiv hladilnik je tudi Thermal Buster, ki so ga testirali na FrostyTechu. Majhna zadevica (stična površina ima stranico 50mm) ima povsem bakrena rebra, ki so natančno pritrjena in oblikovana tako, da zagotavljajo najboljši možni pretok zraka. Tako se lahko kosa tudi s precej večjimi hladilniki. Upajmo, da nas bodo proizvajalci kmalu...

2 komentarja