»

Kanada želi uvesti davek na prazne pomnilniške kartice

Slo-Tech - Ideja o obremenitvi naprav in medijev za shranjevanje in reprodukcijo podatkov z nadomestilom za dovoljeno reproduciranje ni slovenska posebnost, ampak je razširjena tudi po Evropi in svetu. V Evropi je celo Sodišče Evropske unije lani razsodilo, da je tovrstno indiskriminatorno obremenjevanje fizičnih oseb dopustno, saj avtorsko zaščitene dele v okviru dopuščenega po zakonu verjetno kopirajo, medtem ko za pravne to ne velja. V Kanadi pa so doslej tako obremenjevali prodajo zgoščenk in kaset, sedaj pa bodo vključili še pomnilniške kartice, kar je vznejevoljilo številne Kanadčane.

...

39 komentarjev

170 strani v minuti!

Slashdot - Brother je predstavil prototip brizgalnega tiskalnika, ki v minuti natisne 170 barvnih strani poljubne velikosti! To mu omogoča posebna tehnologija, ki za vsako barvo zapoveduje ločeno statično glavo, skozi katero z veliko hitrostjo potuje papir. Na predstavitvi je tiskalnik v 60 sekundah izpljunil 150 strani velikosti A6 pri ločljivosti 600x600 dpi. Za večje papirje ne bi porabil nič več časa, ampak le več glav, da bi bila razporeditev širša. Zaradi mirovanja glave bo tiskalnik tudi energijsko varčnejši od obstoječih.

17 komentarjev

Najmanjši tiskalnik

PDACortex - Pred kratkim je Švedsko podjetje PrinterDreams predstavilo enega najmanjših tiskalnikov na trgu. Miniaturni tiskalniki, ki jih lahko nosimo s seboj poleg prenosnega računalnika, niso sicer prav nič posebnega in tudi ta ne bi bil, če ne bi bil tako majhen, da ga lahko nosimo v žepu. Namesto klasičnega linearnega tiskanja uporablja naključno gibanje roke, to pa mu omogoča, tako majhnost. Podatke seveda sprejema preko modrega zoba, kar se za takšno napravo tudi spodobi. Ka-Klik!

0 komentarjev

Instant tiskalnik fotografij

Tom's Hardware - Novi Photosmart 7550 je poln lukenj. K sreči so le-te namenjene vtikanju cele vrste pomnilniških kartic iz različnih digitalnih fotoaparatov. Na seznamu so CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, MultiaMediaCard/Secure Digital in Memory Stick. Kartico preprosto porinete v primerno odprtino na sprednji strani in lahko pričnete s tiskanjem fotografij.

Gumbi na sprednji strani omogočajo preprosto obdelavo fotografije (povečanje, obračanje fotografij neposredno s pomnilniških kartic, z njihovo pomočjo pa lahko tudi spreminjate velikost in svetlost). Vse to lahko delate tudi preko enostavnega zaslonskega menija na barvnem LCD zaslončku. PCja torej sploh ne potrebujete. Cena?...

0 komentarjev

Izbrisani podatki iz pomnilniške kartice

Image Recall - Verjetno se vas večina še spomni, kaj smo včasih v DOS okolju uporabljali za povrnitev po nesreči izbrisanih podatkov. Kadar smo kakšne podatke izbrisali, so nam prišli na pomoč razni undelete programi, ki so nam povrnili podatke. Ker pa je danes na voljo vse več pomnilniških kartic (za mobilce, digitalne fotoaparate, ... ) kjer ti DOS-ovski programi za undelete seveda ne pridejo v poštev, mogoče ne bo odveč povedati, da obstajajo tudi programi za pomnilniške medije.

Ako se vam je kaj zalomilo, si lahko vunpotegnete™ program ImageRecall, ki vam bo povrnil podatke na vaši pomnilniški kartici. Zasede okoli 8 MB prostora, deluje pa v okolju Windows 9x/ME/NT4/2000 ter XP. Žal je na voljo le Lite verzija, ki deluje 30 dni, povrne pa vam 10 prvih slik iz pomnilniške kartice. Toda, hej, nekaj pa le je ... Za vse ostalo, Klik!

0 komentarjev

HP Photosmart 7350

Tom's Hardware - Velika večina ljudi ne da veliko na tiskalnik, vendar je prav tako uporaben del računalnika. Tokrat so na Tom's hardware vrgli na test HP-jev model Photosmart 7350. Opravili so nekaj testov, kot so hitrost tiskanja, kvaliteta natisnjenega, cena strani (tako teksta kot slik), ter cena tiskalnika. Kot pravijo, niso bili navdušeni nad izdelkom. Drugi Photosmarti so kot pravijo bolj uporabni. Tiskalnik pa stane v ZDA 200$, v Evropi pa 300 €. Več o tem.


1 komentar

Sony: Velikost je pomembna!

Yahoo News - Sony je v petek objavil novico, da bo konec julija pričel s prodajo druge generacije Memory Stick kartic, imenovanimi Memory Stick Duo. Glavna prednost kartic je njihova velikost, saj merijo le tretjino velikosti prvotnih Memory Stickov in so namenjene za shranjevanje podatkov v GSM aparatih, kamerah, MP3 predvajalnikih in podobnih pogruntavščinah. S tem nameravajo ustvariti nov standard, povečati trg in s tem seveda tudi svoj tržni delež. Japonski GSM operater je že najavil začetek prodaje novega GSM aparata, ki bo podpiral Memory Stick Duo kartice, kamor bo mogoče shraniti posnetke iz vgrajene kamere. Klik!

0 komentarjev