»

Komponente Nexusa One tretjina cene

CNet - Od predstavitve Googlovega novega mobilnega telefona z Androidom, ki se imenuje Nexus One, je minil že teden dni in v tem času se je prah nekoliko polegel. Pomemben podatek je tudi cena telefona, ki naj bi v ZDA znašala 530 dolarjev za nakup brez naročnine in 180 dolarjev ob dvoletni vezavi s T-Mobile. Za Evropo cene še niso dokončne, se pa špekulira o ceni 450 evrov brez naročnine in 200 evrov z vezavo.

V luči teh številk je zanimiv pogled na strojno zgradbo telefona in surovo ceno komponent, iz katerih je sestavljen....

13 komentarjev

Popotovanje v drobovje Gamecubea

Enscape - Kupite si novo tehnično igračko, jo vzamete iz škatle in ravno ko jo hočete priklopiti na elektriko, vas zamika želja po raziskovanju. Zanima vas, kaj se skriva pod sicer nedolžnim pokrovom napravice. A ko se lotite, ohišje noče in noče popustiti, začnete si puliti lase in pomislite celo o uničenju.

Tu vam lahko pomaga prijazen vodič, ki vas ne bo stal živcev in vas bo popeljal v drobovje Gamecubea. Največji problem pri odpiranju "lupne" ni eden, temveč so štirje (vijaki namreč), za katere potrebujemo posebno orodje, da jih odvijačimo. A z malo iznajdljivosti lahko premagate tudi to in se v notranjosti lotite različnih modifikacij.

5 komentarjev

V stilu modre.

vir: Mashie
Mashie - Mashie nas spet preseneča s svojimi umetninami. Iz aluminija je izdelal rebrasto ogrodje in ga osvetlil z modro lučjo. Mojstrsko izdelano ohišje nam ponuja tudi zanimiv pogled v drobovje računala, medtem ko težav s pregrevanjem pri tem ohišju verjetno ni. Ste spretni? Lotite se tega sami če imate dobro opremljeno domačo delavnico! Kako izdelati estetsko in očem prijetno ohišje, si preberite v temle članku.

5 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Ohišje s toplotno cevjo

DWPG - Tip na DWPG.com si je izdelal lastno ohišje iz aluminija. A to ni navadno aluminijasto ohišje. To je omara za računalo z vgrajeno toplotno cevjo. Princip toplotne cevi verjetno že vsi poznate vsaj v osnovi, zato se raje posvetimo celotnemu ohišju.

Iz aluminija je izdelal malce tanjši veliki stolp ("slim big tower") in vanj vgradil svoje komponente. Naredil je hlajenje na princip "heat pipe-a" in zadevo fiksiral. Vse skupaj mu omogoča, da dva Xeon procesorja hladi le z enim ventilatorjem. Pa recite, da se ne izplača! [:D] Tule! Članek je malce premalo podroben, pa tudi kakšna slika več ne bi bila odveč. Ah, ja!

0 komentarjev

V drobovje

Overclockers Australia - Ne, to ne bo novica s področja medicine, čeprav tja vsekakor računalništvo s hitrimi koraki prodira, ampak gre za zanimiv pogled v zgodovino.
Na OC Australia so se lotili preučevanja diskov. Tako so pred nekaj meseci na mizo postavili novega (uničenega) IBM-a in ga anatomsko secirali. Članek je poleg kratke zgodovine pogonov priporočljiv, ker dobite sliko o tem, kaj se sedaj nahaja v diskih.
Sedaj pa so se lotili še seciranja starega, 40 MB diska. Ugotovili sicer niso (po moje) ničesar presenetljivega, kljub temu pa članek lepo prikaže razvoj diskovnih pogonov.
Spet nekaj kratkega večernega branja.

0 komentarjev