»

AMD ponovno izdeluje Thoroughbrede A?

ProCooling - Joe, glavni urednik strani ProCooling, je presenečeno pogledal, ko je zapazil, da je njegov novi, v 24. tednu izdelani nizkonapetostni (DLT) Thoroughbred 1700+ iz stare serije A. Procesor se temu ustrezno slabo navija, saj mu ga je uspelo spraviti le na 1,73 GHz pri 1,65 V. Ako se nameravate podati po nakupih dajte oči na peclje, kak pogled pa velja nameniti tudi naši bazi Thoroughbred in Barton stopničk (steppingov) in njihovega navijaškega potenciala.

6 komentarjev

XP 1700+ DLT3C JIUHB

1700+ jiuhb dlt3c

winhq.net - Za malo vloženega denarja dobimo dosti več -- to je bistvo navijanja. Na WinHQ.Net so se lotili navijanja enega najbolj obetevnih "steppingov" tega Athlona za navijanje - DLT3C JIUHB. Obstaja sicer še en podoben stepping - DUT3C - ki se od DTL3C razlikuje po privzeti voltaži. DUT3C ima napetost jedra namreč 1,6 V, DLT3C pa 1,5 V. Kako se oba steppinga obneseta si oglejte v tej tabeli, za identifikacijo vašega procesorja pa tale PDF dokument s strani AMDja.

1 komentar

Vedno več Tbred-ov B

Overclockers.com - Le dva dni nazaj sem vas opozoril na prihod nizkohitrostnih 0.13-mikronskih Athlonov XP revizije B0, ki pa so, kot kaže, imeli eno pomanjklivost. Njihovo navijanje ni bilo ravno to, kar smo pričakovali od Tbredov B, saj so zmogli od 1,8 GHz pa do največ 2 GHz, kar ni bistveno bolje od novejših Tbredov A.

V preteklih dveh dneh se je izkristalizirala ena zelo pomembna informacija, ki se skriva v steppingu posameznih procesorjev. Izkazalo se je namreč, da so steppingi, ki se začnejo na črko J (JIUCB, JIUGB in JIUHB) očitno precej slabši čipi od običajnih Tbredov B, ki so se prodajali kot 2400+ (2GHz), saj so se slednji brez kakšnih extremnih naporov večinoma navijali tja do 2,2 - 2,3 GHz.

Za razliko od J-jev, pa se Tbredi B, katerih stepping se začne na črko A (npr. AIUGB), navijajo bistveno bolje. Ta primerek se je z vodnim hlajenjem in pod 1,825 V, navil do celih 2,5 GHz! Edini problem je, da ta čip ni bil 1700+ ali 1800+, ampak 2100+, kar za nas pomeni 30.000 SIT namesto 18.000...

20 komentarjev

AMD z novimi jedri

Slo-Tech - AMD je končno začel izdelovati procesorje z oznako XP1700+ in 1800+ na novi, 0.13-mikronski izvedenki jedra z imenom Thoroughbred. Pred časom je bila velika dilema, ali bo AMD počasnejše procesorje izdeloval v Thoroughbred A inačici jadra ali pa v Throughbred B verziji.

No, kot navajajo na HardwareConnect bosta zgoraj omenjena modela delovala na Throughbred B jedru, kar naj bi pripomoglo k boljšemu navijajnu. In kako ločiti nove procesorje od starih? Tokrat bo potrebno pogledati serijsko številko odtisnjeno na samem procesorju; stari procesorji imajo oznako AXDA1800DLT3C, novi pa AXDA1800DUT3C. Klik!

7 komentarjev

Tudi Intel z znižanjem cen

InfoWorld - Poročali smo že o znižanju cen procesorjev s strani AMDja, očitno pa mu je sledil tudi Intel. Poglejmo kaj in kako.

Cena Pentiuma4 2.8 GHz bo padla iz 500 na 400 dolarjev, šibkejši različici pa se bosta pocenili iz 400 na 300 dolarjev. Prav tako bodo znižanja na trgu Celeronov, le-ti se bodo znižali od 20 do 50 dolarjev po kosu. Cene veljajo seveda za količine nad 1000 kosi. Podrobnejše informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

Nov mobilni AMD procesor

X-Bit Labs - AMD je danes predstavil svojega novega predstavnika mobilne serije AthlonXP procesorjev. Zaenkrat najmočnejši bratec te družine nosi oznako 2200+, koliko pa to znaša resničnih megahercev, pa si izračunajte sami. [:P]

Nov procesor uporablja AMDjevo tehnologijo PowerNow!, ki služi "energetskim namenom", na voljo pa je tudi v Evropi. Trenutno ga v svoje prenosnike vgrajuje samo Fujitsu, a v roku meseca dni pričakujemo tudi modele ostalih proizvajalcev z omenjenim procesorjem. Procesor trenutno stane 186 ameriških zelencev, kar pripelje do absurdne situacije, ko so mobilne izvedenke 2000+, 1900+ ter 1800+ dražje od novopredstavljenega procesorja. Hja, očitno se nam obeta znižanje cen s strani AMDja. Še cena konkurenta: Pentium 4-M procesor, kateremu AMDjev konkurira stane celih 562 dolarjev. Cene veljajo za količine nad tisoč kosi. Klik!

0 komentarjev