»

Microsoft Windows Server 2003 SP1 na obzorju

The Register - Microsoft je en korak bližje izdaji servisnega paketa za Windows Server 2003. Izdal je namreč Service Pack 1 Release Candidate.

Prvi paket popravkov za ta operacijski sistem bo prinesel kar nekaj novih varnostnih zmožnosti, vključno z bolj strogimi nastavitvami privilegijev, podoporo strojni opremi "no execute", požarni zid, poznan iz Windows XP SP2, ter "načičkanega" čarovnika za varnost. Poleg omenjenega paketa popravkov se lahko beta-preskuševalci poigravajo še s 64-bitnimi kandidati za izdajo operacijskih sistemov Windows XP in Windows Server 2003.

Izdajo končnih različic vseh treh kosov programske opreme načrtujejo nekje v prvi polovici leta 2005.

Izvorna novica ter 10 razlogov zakaj namestiti Windows 2003 Service Pack 1.

Namestitev na lastno odgovornost.

9 komentarjev

64-bitni Windows Server 2003 z zamudo

X-Bit Labs - Microsoft je že v četrtek razkril nov načrt razvoja operacijskih izdelkov, ki vsebuje nekatere nove različice Windows Server 2003, ki pa bodo izšle šele leta prihodnje leto. Kakor stvari stojijo trenutno, se nam obetajo štiri različice:
  • Windows Server 2003 Standard Edition za Itanium platformo,
  • Windows Server 2003 Standard Edition za 64-bitno AMD-jevo platformo,
  • Windows Server 2003 Enterprise Edition za Itanium platformo,
  • Windows Server 2003 Enterprise Edition za 64-bitno AMD-jevo platformo.
Izšle bodo skupaj s prvim servisnim paketom za Windows Server 2003, kar se bo verjetno zgodilo šele v drugi polovici leta 2004. Več o tem.

0 komentarjev

Windows Server 2003: brez gneče

Monitor - Sodeč po raziskavi Gartner-ja se uporabnikom starejših strežniških sistemov Microsofta (Win NT 4, Windows 2000) nikamor ne mudi pri nadgradnji na Windows Server 2003. Do konca leta 2003 naj bi Windows Server 2003 začela uporabljati le tretjina uporabnikov (80 odstotkov tistih z Windows NT 4). Najmanj razlogov za nadgradnjo je zaslediti pri uporabnikih strežniških Windows 2000, saj mnogi še niso pokrili investicij.

Ne preseneča tudi pričakovanje potencialnih kupcev na izdajo prvih servsnih popravkov, s katerimi bodo najverjetneje zopet krpali varnostne luknje. Pri Microsoftu se z raziskavo seveda ne strinjajo in uporabnikom NT 4 okolja ponujajo rešitev Virtual server, s katero bodo uporabniki okolje NT ohranili znotraj navideznih strežnikov. Več...

0 komentarjev

Pri Microsoftu varnost tokrat na prvem mestu?

Finance -

Na NT konferenci v Portorožu, ki se odvija te dni, je Microsoft predstavil nekaj svojih novih izdelkov: Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 in 64-bitno različico podatkovnega strežnika SQL Serverja 2000. Z njimi naj bi Microsoft dal tokrat javno glavni poudarek na varnost in zanesljivost, kar je bilo pri Microsoftu po izkušnjah njegovih uporabnikov vedno na drugem mestu -- za funkcionalnostjo. Čas bo seveda pokazal svoje ...

Hkrati je ob začetku konference minister za inf. družbo Pavel Gantar pozitivno označil Microsoft glede slovenjenja programske opreme, a hkrati obljubil ukrepe, ki bodo zagotovili konkurenčnost na telekomunikacijskem trgu in nasploh na trgu informacijske tehnologije. Spremembe bodo tudi pri e-poslovanju in e-podpisu. Izvirna novica.

1 komentar

Server 2003: Hitri in drzni

OSNews - Po dveh letih prelaganja roka izida in štirih zamenjavah imena je Microsoftu le uspelo izdati nov operacijski sistem za strežnike -- Server 2003. Na internetu in v računalniških revijah se že pojavljajo prvi preizkusi in ocene. Steven J. Vaughan-Nichols je za Practical-Tech napisal članek z naslovom Server 2003: Incompatible, Fast & Confusing (Server 2003: nezdružljiv, hiter in spravljajoč v zadrego). Kot že naslov nakaže, avtor precej dvomi v uspeh izdelka. Kljub temu da je hitrejši od prejšnjih različic in tudi od Linuxa, je za Server 2003 na voljo premalo programov. Očitno ga lahko pokoplje prav to, kar mnogi (neupravičeno) očitajo Linuxu. A kot vedno -- bili živeli pa videli. Klik!

1 komentar

Starejše aplikacije ne bodo tekle na Windows Server 2003

The inquirer - Na spletu so se pojavile informacije, da bodo imeli uporabniki, ki bodo namestili najnovejši Windows Sever 2003, nemalo težav pri poganjanju nekaterih starejših Microsoftovih programov. Na tem mestu je potrebno poudariti, da ne gre za kakšne obrobne dodatke, temveč da naj bi resne probleme pozvročali tudi veliki programi, kot sta naprimer SQL Server 6.5 in 7. Podobne težave bodo tudi z Windows Exchange Serverjem 2000 in 5.5. Microsoft bo izdal nove različice problematičnih programov, ki bodo neokrnjeno delovale tudi v Windows Server 2003. Zazdaj še ni znano, ali so težave tehnloške, ali gre za marketinško potezo. Več o tem.

22 komentarjev

Microsoftova rošada imen

The Register - Prihajajoče Windowse.NET Server 2003 verjetno vsaj po imenu poznate vsi. Ali pa tudi ne, kakor kaže sledeča novica na Registru.

Gigant iz Redmonda oziroma njegovi vodilni so se odločili, da je končnica .NET preveč zavajajoča, ker njihov naslednji izdelek ne bo popolnoma podpiral .NET tehnologije in spremenili ime v Microsoft Windows Server 2003. Ker ima Microsoft menda vsaj to področje pod nadzorom pri sebi, so .NET prihranili za vse aplikacije s to podporo, kljub temu pa se bo na škatli novih Oken bohotil znak Microsoft .NET Connected.

Bolj za šalo kot za res pa si poglejte še prvi odgovor iz priloženega FAQ-ja (ta se je nanašal na spremembo imena, da ne bo pomote):
A) No -- we remain on track for a worldwide launch of Windows Server 2003 in April 2003

6 komentarjev