»

Poslovni rezultati: VIA, april 2003

X-Bit Labs - Tajvansko podjetje VIA je včeraj objavilo poslovne rezultate za prejšnji mesec. Dohodki od prodaje so znašali okroglih 50 mio dolarjev, kar je za 15 % manj kot lanskega aprila in za 7 % manj kot predpreteklega meseca letos. Objavili so še podatke o prihodkih celotnega zadnjega četrtletja lani in prvega letos -- 191 in 166 mio dolarjev, ob čemer so pridelali 22 in 19 mio dolarjev izgub. Izvirna novica.

1 komentar

Gigabyte 7VAXP-A Ultra

Viina umetnija

vir: Icrontic
Icrontic - Viiono pred kratkim izdano čipovje je pred splavitvijo obetalo veliko. A ko so ga izdali, ni bil tako hiter kot smo vsi pričakovali, saj so nekateri predvidevati, da bo pometel z nForce 2. Na Icrontic so si ogledali Gigabyteovo matično ploščo, ki je ena izmed prvih s tem vezjem. Podpira procesorje z hitrostjo največ 333 MHz prednjega vodila. Ima tri reže za DDR, sprejme pomnilnik največje hitrosti 400 MHz ter največje velikosti 3 GB. Vgradili so tudi pet PCI rež ter en AGP 8X vtič. Na izvedenem testu je bila na kar nekaj testih na vrhu, a dostikrat tudi zadaj. Članek, ki ga najdete na 17 straneh, je kar zanimiv, zato ga priporočam. Celoten test.

0 komentarjev

Spet VIA

Tom's Hardware - VIA je zagotovo eno izmed najboljših proizvajalcev čipovij za matične plošče. V zadnjem času je na prestolu nVidia z nForce II čipovjem, a njeno prihodnost ogroža VIA s KT400a. Prišli so do zanimivih zaključkov, saj je plošča, temelječa na KT400a z DDR 400 pomnilnikom počasnejša kot KT400-osnovana plata z enakim tipom pomnilnika. Priljubljenost izdelka bo pa, se ve, stvar prihajajočih mesecev. Več o tem.

5 komentarjev

ABIT in ASUSTeK: Konec s KT400A.

X-Bit Labs - Včeraj so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi ASUSTeK verjetno prenehal z izdelavo matičnih plošč temelječih na KT400A čipovje. Danes je odjeknila še ena tovrstna vest. Tajvanski viri namreč poročajo, da je podoben sklep sprejel tudi dobro poznani ABIT; odločili so se, da do nadaljnjega prenehajo z izdelovanjem vseh matičnih plošč za AMD-procesorje osnovanih na VIA-čipovjih. Več o tem tu in tu.

4 komentarji

Toliko o VIA KT400A, prihaja KT600

DigiTimes -

Digitimes poroča, da novo VIA KT400A vezno čipovje ne bo podpiralo 200 MHz-FSB AMD procesorjev (prihajajoči Bartoni), kar pomeni, da to čipovje ne bo imelo podpore za delilnik šest, s katerim bi naprave pri 200 MHz FSB še vedno delovale pri privzetih nastavitvah -- 33 MHz za PCI in 66 MHz za AGP. To pomeni, da je trenutni KT400A spominski krmilnik očitno samo malenkost popravljen glede na tistega iz KT400. VIA ima zatorej v planu že naslednika imenovanega KT600 s kodnim imenom KT400A-CE (se spomnite VIA KT333? [:)]). Čipovje bo fizično združljivo s predhodniki.

Mimogrede, tudi SiS je na CeBitu predstavil čipovje s podporo 200 MHz-FSB AMD procesorjem imenovano SiS748, s katerim bo nadomestil ne dolgo nazaj predstavljeno SiS746, ki podobno kot VIA KT400(A) podpira le do 166 MHz-FSB procesorje in DDR400 pomnilnik. S temi novimi produkti tako VIA kot SIS upata na boljšo konkurenčnost Nvidii z njenim Nforce2 čipovjem, katerega prodaja mesečno presega že 500.000 enot in praktično...

5 komentarjev

Cene KT400A osnovnih plošč

X-Bit Labs -

Predvčerajšnjim smo poročali o uradni splavitvi Viinega novega čipovja za AMD-jeve procesorje, KT400A, a o cenah tedaj še ni bilo podatkov. No, danes si poglejmo še to področje.

VIA bo za KT400 in VT8235CE (severni in južni most) konfiguracijo predvidoma zahtevala 18 dolarjev, kar je sorazmerno malo v primerjavi z 20-30 dolarji, ki jih za nForce2 zahteva Nvidia. No, zavedati se je potrebno dejstva, da je Nforce2 kompleksnejše čipovje od KT400A, kar se pozna tudi na ceni. Končna cena matičnih plošč na KT400A naj bi bila tako do 6 dolarjev nižja kot cena ekvivalentno opremljenih Nforce2 plošč. X-Bit Labs.

5 komentarjev

KT400A je tu!

Tech Report - Dočakali smo, dame in gospodje, konkurenta nForceu2, naslednika KT400 -- KT400A. Dasiravno je VIA to čipovje za AMD procesorje napovedovala že nekaj časa, ga celo že dobavila nekaterim izdelovalcem osnovnih plošč, smo morali na njegovo uradno splavitev in spisek specifikacij počakati do danes. Vedno eksluzivne spletne strani so pohitele s svojimi strokovnimi članki o tem čipovju, tako da vam je danes v branje dano kar nekaj čtiva.

7 komentarjev

Prve matične plošče s KT400A (za AMD)

X-Bit Labs - VIA je svojega naslednika že dobra uveljavljenega KT400 čipovja, KT400A, napovedovala že kar nekaj časa, a matičnih plošč osnovanih na njem ni in ni bilo na spregled. No, sedaj ko je mastne zaslužke začela žeti Nvidia s svojim nForce2, pa so se stvari začele premikati hitreje. Danes je Asus objavil specifikacije svoje A7V400 osnovne plošče, ki bo temeljila na KT400A.
  • podpora vsem SocketA procesorjem, vključujoč Bartone (AMD),
  • KT400A NortBridge in VT8235 SouthBridge,
  • tri pomnilniške reže za PC3200 DDR,
  • šest PCI in en AGP 8x slot
  • klasičen dvokanalni ATA133 krmilnik in
  • RAID krmilnik s podporo SATA,
  • gigabitni Ethernet, USB2.0, Firewire ter integrirana zvočna kartica in
  • cel kup overclockerskih pripomočkov v BIOS-u
O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

Najboljši leta 2002

OC Prices - Če si vzamete trenutek ter pregledate to stran, boste lahko prebrali mnenje OC Prices o najboljših računalniških podjetjih leta 2002. Zmagovalna podjetja? Sodeč po njihovem mnenju je Abit najboljši proizvajalec osnovnih plošč (se ne strinjam), Lian Li najboljši proizvajalec ohišij (no, ja... [:D]), Samsung najboljši proizvajalec zaslonov (hm, okej...), Albatron najboljše novo podjetje (prvič slišim [:D]), Cambridge Soundworks najboljši proizvajalec zvočnih računalniških naprav (v redu [:D]), Swiftech najboljši proizvajalec hladilnikov (hm...), ter Vapochill Mark 2 Premium ohišje najboljši izdelek leta. Mnenja v oklepajih lahko mirno izpustite. Klik!

4 komentarji