»

NVIDIA predstavila 7300 GS

GeForce 7300 GS

Hartware.net - Ameriška nVidia je včeraj naznanila prihod svoje najnovejše grafične kartice nižjega cenovnega razreda, 7300 GS. Jedro vsebuje 4 pixel cevovode ter 3 vertex senčilnike ter tiktaka na frekvenci 550 MHz. Kartica ima lahko 128 (do 256 s tehnologijo TurboCache) ali 265 (do 512 TurboCache-em) MB pomnilnika, z le 64-bitno pomnilniško širino in frekvenco 405 MHz (810MHz DDR).7300 GS podpira DirectX 9.0, Shader Model 3.0, HDR in nudi PureVideo podporo, poleg tega ima s tehnologijo TurboCache tudi možnost souporabe sistemskega pomnilnika, s čimer se lahko po potrebi razširi količino lastnega pomnilnika.

Kartica bo na tržišče v ZDA prispela najverjetneje v začetku februarja, njena cena...

53 komentarjev

Nova ATI grafična kartica za zahtevnejše uporabnike

Slo-Tech - Podjetje ATI je predstavilo svoj nov izdelek, ki je namenjen zahtevnejšim uporabnikom. Gre za model FireGL X2-256t, ki ima 25 % večjo zmogljivost od svojega predhodnika, kar so dosegli predvsem s povišanjem takta delovanja procesorja in pomnilnika. Zaradi tega so morali prilagoditi tudi razporeditev elementov na plošči. Za hlajenje skrbi hladilnik izdelan iz bakra, kartica ima 256 MB pomnilnika in, kar je redkost, kar dva digitalna priključka za priklop LCD monitorjev (DVI-I). Cena se bo gibala okoli 900 dolarjev, na voljo pa bo konec januarja. Več si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Kaj pa vaše oči?

The inquirer - Pogled na danajšnjo prvo stran Slo-techa mi ni, če sem iskren, prav nič všeč. Če našo stran spremljate redno, in posebej, če berete naš Forum, boste tako ali tako vedeli zakaj. Kljub vsemu me je pregled večine novičarskih strani precej pomiril. Zatišje je globalno. Kar pa niti tako slabo. To je namreč čas, ko mora večina urednikov novic v skrbi za svoje bralce napisati nekaj iz glave, editorial, po domače.

Tako se je Andrew Miller z Inquirerja zamislil, koliko nam pomenijo naše oči. Kot opaža, se je hitrost računalnika, v skladu z Moorovim zakonom, večala, kot je bilo pričakovati. Vendar se v času, ko se v ohišjih bohotijo najhitrejši Radeoni, ki delajo družbo zadnjim linijam Intela ali AMD-ja, kot ostanek zgodovine na veliko mizah pojavljajo nekvalitetni zasloni.

Kot ugotavlja Miller, veliko ljudi sploh ne pozna prednosti, ki nam jih nudijo grafične kartice, ali pa celo ne poskrbi, da bi še rešili prenizkih frekvenc, ki nam jih vsiljuje Microsoft. Kako pa prenizke frekvence...

38 komentarjev

IBM najavil dva nova LCD monitorja

IBM-ova lepotca

vir: Digit Life
Digit Life - Sedaj, ko prihajajo v veljavo LCD monitorji, vedno več podjetij opušča proizvajanje CRT monitorjev in se osredotoča na proizvodnjo LCD zaslonov. Podjetje IBM je tokrat najavilo dva nova zaslona v črnem ohišju, imenovana ThinkVision L170P in ThinkVision L170, za ceno 600 oziroma 497 ameriških dolarjev. ThinkVision L170P se bo ponašal z DVI-D izhodom, svetilnostjo 250 cd/m2, kontrastom kar 500:1, imel bo 25 milisekund odzivnega časa ter vidni kot 170 stopinj. Šibkejši bratec bo, kar se tiče specifikacij, šibkejši, saj bo imel nižje kote gledanja ter slabši kontrast, teža obeh pa se bo gibala okoli znosnih šestih kilogramov. Klik!

3 komentarji

IIYAMA je začela prodajati nove CRT in LCD monitorje

Digit Life - Iiyama je začela s prodajo novih monitorjev: 15" ProLite E380S LCD ter 22" MA203D CRT. Prvi bo na voljo v črni, sivi ter beli barvi ohišja z maksimalno ločljivostjo 1024x768 ter odzivnim časom 23 ms. Navpični zorni kot znaša 110°, vodoravni pa 120°. Cena monitorja se giblje okoli 315 ameriških dolarjev.

Profesionalni monitor MA203D pa ima maksimalno ločljivost 1920x1440, tehta 28 kilogramov, njegova cena pa se giblje okoli 700 ameriških dolarjev. Zaenkrat so monitorji na voljo le na Japonskem, kmalu pa jih lahko pričakujemo tudi na našem trgu. Za podrobnosti si preberite celotno novico.

1 komentar

Hočete zbirateljsko verzijo Quakea?

eBay - V tem primeru kaj hitro odklikajte na ta naslov, kjer si lahko kupite še neodprto škatlo igrice Quake III: Team Arena, s podpisi razvijalske ekipe ID Software po celi škatli. Imate še dobrih devet dni, trenutna cena se giblje okoli osemdesetih dolarjev, je pa res -- da morate biti Američan. Predpogoj prodajalca je pošiljanje samo v ZDA.

Sedaj pa k resnim novicam [:D].

3 komentarji