»

Obnavljanje zabrisanih slik

dheera.net - Včasih je na spletu objavljeno slikovno gradivo, ki ga avtorji delno zabrišejo z uporabo blur efekta. S tem naj bi bila vsebina zakritega dela slike neprepoznavna in zavarovana. Pa je res tako?

Kot ugotavljajo na dheera.net, temu ni tako. Na zabrisanih slikah je namreč mogoče uporabiti modificirani napd s slovarjem (dictionary attack) in zabrisane podatke rekonstruirati.

Ideja je v bistvu povsem preprosta. Najprej je potrebno generirati vse možne različice manjkajočega dela slike, jih zabrisati, nato pa primerjati z originalom, ujemanje pa pokaže na možno rešitev. Podobno kot poteka napad s slovarjem na kontrolne vsote gesel.

Zanimivo.

16 komentarjev

PowerSquid razdelilec

Gizmodo - Ko sem zagledal ta izdelek, sem takoj pomislil: "Končno! Uslišali so nas!". Gotovo ste se ob priklopih različnih polnilcev in napajalnikov na domač razdelilec kdaj soočili s težavami zaradi dimenzij priključkov. Stvar zna biti precej moteča, ko na razdelilec s 5 priklopi lahko spravimo samo 3 ali 4 naprave.

Odlično rešitev problema so odkrili pri ThinkGeek in pripravili PowerSquid razdelilec, ki reši vse probleme z neizkoriščenimi vtičnicami! Zadeve ni potrebno opisovati, saj slike govorijo same zase, če vas je stvarca premamila, pa boste zanjo odšteli petnajst zelencev.



Zakaj se tako banalne zadeve nihče ni mogel spomniti prej?

15 komentarjev

Creative Inspire 5.1 5200

Creative Inspire 5.1 5200

vir: Geek Shelter
Geek Shelter - Na Geek Shelter so si tokrat pod drobnogled vzeli Creativovo ozvočenje Inspire 5200. Sistem je sestavljen iz petih satelitov ter enega globokotonca. Največja moč tega kompleta zvočnikov je 75 Wattov, kar zna biti za marsikoga premalo. So zelo lepe oblike in globokotonec vam bo polepšal predvajanje vaše najlubše skladbe. Tudi brezžičen nadzor je dobro narejen. Za ta sistem bo potrebno odšteti okoli 80 dolarjev, ako si ga boste zaželeli -- to ni veliko, malo pa spet ne. Klik!

0 komentarjev

Svetleča-se-Miš

Geek Shelter - Dandanes so modifikacije zelo priljubljene. Seveda pa, ako nočete tega početi sami, lahko kaj podobnega tudi kupite. Pri modificiranju zelo radi vgrajujemo neonke in LED diode -- ravno zato so si na strani Geek Shelter ogledali zanimivo miško, ki je v bistvu povsem običajna, a se od drugih razlikuje le po tem, da ima vgrajeno modro diodo. Mišak je seveda optičen, na njem pa boste našli tri gumbe, kar zna biti za marsikoga premalo. Priklopite ga lahko na USB oziroma PS2 s priloženim pretvornikom. Če si jo boste morebiti zaželeli boste zanjo odšteli malo čez 20 zelencev.

2 komentarja

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji