»

Napajalniki na kupu

Tom's Hardware - Napajanje je pri računalih zelo pomembno in ravno zaradi tega je na trgu kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo izključno z izdelovanjem napajalnih enot. Napajalnike ponavadi delimo na dve skupini in sicer na brezimne in priznane, ki so boljši a na žalost tudi dražji. Tokrat je striček Tom zbral 13 najboljših napajalcev, ki so bili med seboj primerjani v glasnosti in sposobnostih. Tudi tokrat je krono pobral Antec s serijo True napajalnikov, ki krojijo sam vrh ponudbe.

3 komentarji

Enermax 550W & Zalman 400W

Enermaxova 550 W zverina

vir: Tech Dreams
več strani - Podjetje Enermax je znano predvsem po svojih svetovno priznanih napajalnikih. Tokrat so si na Tech-Dreams pobliže ogledali njihov napajalnik nazivne moči 550 Wattov. Ugotovili so, da gre za super napajalnik in ga priporočili vsem, ki si ga lahko pivoščite. Tukaj.
Podjetje Zalman pa bolj slovi po svojih hladilnikih kot napajalnikih. Na Deviant PC pa so tokrat predstavili Zalmanov napajalnik, katerega največja moč je 400 W. Priporočili pa so ga vsem, ki si želite tišino in ste zanjo pripravljeni tudi plačati. Klik!

16 komentarjev

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja

Antec TrueControl 550 W

Tweak Town - Danes je potreba po vse močnejših napajalnikih vse večja, kajti komponente potrebujejo vse več elektrike. Veliko si lahko preberete v nedavno napisanem morphlingovem testu. Tokrat so na Tweak Town postavili na test Antecov 550 W napajalnik, ki se od ostalih razlikuje po tem, da ima priloženo 5,25" enoto, ki jo vtaknemo v režo, kjer imamo le-te. Ta enota nadzoruje napajalnik. Enoto so priporočili vsem, ki želite močan napajalnik, ki bo obenem zelo kvaliteten. Na testu so mu prisodili celih 9,5 točk od 10 možnih. Več o tem.

13 komentarjev

Tweakanje igric?

Tweak Town - Vsi poznamo zvrhovanje (tweakanje po alienovo [:D]) ter navijanje procesorjev in grafičnih kartic. Ampak igric? No, očitno bo že držalo, saj so na Tweak Town spisali članek o dodatnih možnostih ene izmed trenutno popularnejših igric Need For Speed: Hot Pursuit 2. Na strani bosta lahko našli oblilico načniov spreminjanja ločljivosti, tekstur in še mnogih podrobnosti, ki pripomorejo k kakovosti igre. Klik!

3 komentarji

O napajalnikih

Tweaker's Asylum - Kaj vse rabi popolni računalnik? Hiter procesor, stabilno matično ploščo, super grafično kartico, lepo miško, hladno ohišje,... Pa še eno zelo pomembno stvar; močan napajalnik!
Sedemstranski članek o PSU-jih (Power suply unit; napajalnik torej) najdete tu. Fantje so napisali vse o tem, zakaj, kdaj in kje potrebujete močan napajalnik. Celo testirali so dva. Na žalost ne zelo zanimiva. Dva 250W napajalnika namreč, ki bosta zelo težko napajala kaj več kot kakšnega P1. Ampak vseeno je pa članek kar dober.

0 komentarjev