»

Nemčija: Odrecite se Firefoxu

ComputerWorld - Če sta ob branju tega naslova doživel čuden déjà vu, imate skoraj prav. Pred dvema mesecema je takó pisalo o Internet Explorerju, to pot pa so pedantni Nemci svojo nepristranskost potrdili z odsvetovanjem uporabe konkurenčnega brskalnika Firefoxa. Prejšnji teden je bilo potrjeno, da najnovejša različica Firefoxa vsebuje varnostno ranljivost, ki omogoča napadalcu izvedbo zlobne kode na oddaljenem računalniku. Mozilla je napovedala, da bo popravek v verziji 3.6.2, ki bo izšla 30. marca. Luknjo je prvi odkril ruski raziskovalec Evgenij Legerov in o njej pisal na forumu, a bil o podrobnostih sila skop.

Spričo teh dogodkov je nemški Bürger CERT, ki deluje v okviru nemškega Zveznega urada za varnost in informacijsko tehnologijo, odsvetoval...

37 komentarjev

Logitech io Personal Digital Pen

Design Technica -

Logitech pozna že skoraj vsak, ki ima opravka z računalniki, saj ima od te firme bodisi miško, tipkovnico ali joystick danes domala že vsak. Na Design Technica so napisali krajši članek o Logitechovem digitalnem peresu, ki ga priporočajo za srečanja in pisanja sporočil -- Personal Digital Pen.

Če se zdaj obrnemo še malo k obliki tega pisala, vidimo, da je, kot veliko izdelkov iz Logitecha, tudi ta v kombinaciji črne in sive barve. Po obliki je zelo podoben navadnemu pisalu, le da je malo debelejši in mogoče tudi daljši. S takim pisalom ne moremo pisati na vsako podlago, temveč le na prenosnik in dlančnik. Za konec še povezava do testa.

3 komentarji

3D varnostni sistem

Technology Review - Na Technology-review so napisali krajši članek o novem sistemu zaščite večjih urbanih naselij. Ta sistem temelji na več 100 kamerah. Program, ki je temelj nove zaščite, poveže vse kamere v en velik 3D prostor, po katerem se lahko varnostniki za računalniki sprehajajo s pomočjo igralne palice. Program sestavi 3D sliko okolja in nato vsak novi 3D predmet prestavlja po tem prostoru. Tako lahko opazujemo tudi gibanje posameznih ljudi po naselju. Za omejen varnostni sistem se trenutno že odločajo tri newyorška letališča.

1 komentar

Brušenje hladilnih teles

NeoSeeker - Na NeoSeekerju so napisali krajši članek o brušenju hladilnih reber. Zbrusili so procesorski in vezno-čipovski [:8)] hladilnik. To je zelo priporočena "modifikacija", saj so lahko razlike v temperaturah enormne, ker tovarne ne znajo ali ne uspejo narediti dovolj ravne površine.

Sicer imamo članek o brušenju hladilnih teles tudi na Slo-Techu (glejte postavko "Brušenje Gorba"), vendar več informacij nikoli ne škoduje (ali pač?). Članek tukaj.

0 komentarjev

Blowhole

Bit Technologies - Bit-Tech se še vedno ne dajo in nam vedno znova pripravijo kaj zanimivega. Sicer tokrat nimajo kakšnih silnih novosti, vendar pa so nam pripravili spet en krajši članek o izdelavi blowhola. Ker človeka ob veliki količini podatkov (novic) velikokrat zagrabi skleroza, vam predlagam, da si osvežite že morebitno rahlo pozabljeno znanje .

1 komentar

Ažurnost strani...

Jaz - ...je danes na psu... Luni je te dni bolj malo za svojim računalnikom, saj ima delo, jaz sem pa šele sedaj prišel iz šole. Pa še zobarja imam ob pol šestih . Ah, bomo pa izkoristili pač tisti čas, ki ga imamo skupaj.

4 komentarji