»

iPhone le za uporabnike v zmernih podnebjih

X-Bit Labs - Z nedavnimi težavami s pregrevanjem najnovejšega iPhone-a, 3GS, so zlobni jeziki spet usmerjeni proti Applu. Težave so imeli že s prenekaterimi izdelki, a se tokrat odlično branijo. Za primer, ko se je ohišje belega iPhone-a obarvalo na bolj rjavo barvo ob hkratni uporabi 3G povezave in GPSa, krivijo previsoke temperature okolice. Pred kratkim so izdali popravljeno opozorilo, da je primerna temperatura za obratovanje iPhone 3G in 3GS med 0° in 35° C, za shranjevanje pa od -10° pa do 45° C. Izven tega območja se kapaciteta baterije kratkotrajno...

44 komentarjev

Izlet v tovarno ohišij

Tom's Hardware - Pri Tom's Hardware Guide so se na nezimerno željo svojih bralcev, ki si sploh niso mogli predstavljati, kako se izdelujejo računalniška ohišja, podali na dvodnevni izlet v tajvansko tovarno Chenbro. Bolj natačno so si ogledali proces izdelave XSpider/Gaming Bomb ohišja.

Članek je zanimiv in vreden branja za večino obiskovalcev naše strani. Pri Tomu vedo, da s slikami ne gre skopariti, saj so na vsako stran prilepili dve ali tri, kar predstavlja kratkočasno klikanje zdolgočasenem spletnemu obiskovalcu.
Ostali pa lahko medtem opazujemo neverjetno visoke varnostne standarde te tovarne, ki v ameriškem svetu ne bi obstala 5 minut.
Hkrati pa ne pozabimo na izredno objektivno poročanje pisca članka, ki mu kar ne zmanjka superlativov. Klik za prijetno in predvsem kritično branje. [>:D]

2 komentarja

Nadomestne stranice

MODTHEBOX - Večina serijskih ohišij je današnje dni brez kakršnihkoli modifikacij in pleksi oken. Če ste odšli v trgovino, prinesli ohišje domov in ugotovili, da bi radi imeli razgled v notranjost računalnika, si lahko kupite nadomestne stranice. Le-te imajo že vgrajena pleksi stekla in luknje za ventilatorje, ki so priporočjive v teh vročih dneh. Na voljo sta zgornja, z dvema luknjama za ventilator in stranska stranica z velikim oknom v notranjost.

3 komentarji

Canterwood v akciji

AnandTech - Intelovo novo čipovje za matične plošče je na papirju obetalo veliko. Kako pa je v resnici? To vprašanje so si zadali na AnandTech-u, kjer so stestirali dve plošči. Prva, a malenkost slabša je 8KNXP Ultra, ki jo je izdelalo podjetje Gigabayte. Druga plošča pa je ASUS P4C800 Deluxe, ki pa je tudi malo bolj razkošno opremljena. Obe plošči sta se dobro odrezali, kar dokazuje visok potencial tega novega čipovja.

7 komentarjev

Clear Computer Case Blue Ice

PC Arena - Pleksi se ne uporablja le v steklarstvu, temveč je že kar nekaj časa prisoten tudi na področju računalnikov. Uporablja se kot okno v notranjost ohišja, ki so postala zelo priljubljena. Za nekatere pa je okno premalo in za te ljudi obstajajo ohišja, v katerih nekaj kovine najdemo le v vijakih, ki ohišje držijo skupaj. Eno izmed takih ohišij je tudi Blue Ice, ki ga je izdelalo podjetje Clear Computer Case. Pleksi steklo pa ni brezbarvno temveč je obarvano v komaj zaznavni modri barvi, še polepša pa ga...

5 komentarjev

Play TV Box

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali, kot lahko sklepate iz naslova, TV "kartico", ki jo je izdelalo podjetje Prolink. V nasprotju z ostalimi karticami te vrste, to sploh ni kartica, temveč eksterna enota sposobna predvajanja televizijskega signala računalniku. V kompletu boste dobili še daljinski upravljalnik in vse kablovje, ki ga potrebujete. Resolucija te napravice sega do maksimalne meje 1024x768, njena prednost pa je, da jo lahko priklopimo na vsak operacijski sistem, sprejme pa skoraj vse standardne video naprave. Napravica je bila ocenjena z 9 točkami od desetih, klik!

3 komentarji

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev