»

1A med vodnimi kiti

OverclockersClubCanada - Ni za vsak žep, a se splača - vodno hlajenje. Pri DangerDen H2O pa ne dobite le zelo zmogljivega sistema, temveč še lep izgled, kar za precej vodnih kitov nismo mogli trditi. Naj se vrnem nazaj na DangerDen H20 CPU Cooling Kit: v lepo spisanem članku izvemo vse od priprav, montiranja in seveda navijanja celotnega sistema in tu se je po pričakovanjih izkazal za enega najboljših, saj ga lahko uporabimo tako na P4 kot na AMD sistemih. Poleg cene, ki znaša 174,99 ameriškega dolarja , niso odkrili nobenih večjih minusov, ampak veliko plusov, s katerimi si je seveda prislužil tudi t.i. OCC Canada A+ Choice Award. Klik!

1 komentar

DirectX 8 ali 9?

Viper's Lair - Senitel je pred kratkim spisal lep članek, kjer se je DirectX-a lotil s teoretične strani in bi moral potešiti vso vašo lakoto po znanju, za vse, ki pa vas zanima le in zgolj surova razlika med osmico in devetico, so članek spisali na ViperLair. V svojem članku so testirali kartici GeForce4 Ti4600 ter Radeona 9700 Pro -- oba z DirectX 8 in DirectX9 knjižicami -- v 3D Marku 2001SE ter igri Unreal Tournament 3. Se splača? Hja ...

5 komentarjev

DirectX tutorial

Andypike.com - Za vse, ki se hočete naučiti osnov DirectXa, a ne veste, kje začeti, bo zanimiva tale stran. Na njej boste našli trinajst vodičev, s pomočjo katerih boste dobili osnovno znanje o DirectXu. Pa veselo programiranje vsem, ki se boste odločili podati na pot programerja iger [:D].

2 komentarja

Avtomatizirano testiranje s Quake3

G256 - Fantje na G256so res pljunili v roke in naredili prav neverjetno uporabno aplikacijo z imenom Q3Bench. Zadeva v bistvu po ustreznih nastavitvah zažene Quake3 Areno, opravi serijo benchmarkov, ter potem poda povprečne rezultate testiranja. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da je tako testiranje s Quake3 Areno precej lažje in bolj prijetno opravilo. Zadevo bom še bolj podrobno pregledal in če bo res tako v redu, ko se trenutno zdi, bo brinzsko prišla v operativno uporabo na Slo-Techu.

0 komentarjev

Kateri DirectX uporabiti?

Overclockers Cafe - No, ta članek na Overclocker Cafe strani pa bi res lahko poimenovali točno nasprotje člankov na Ace's Hardware. Gre za očitno povsem laičen članek, ki ga je spisal nedeljski hardveraš. Ok, dovolj kritiziranja, še nekaj o dejanski vsebini. Avtor je hotel primerjati različne DirectXe med seboj, predvsem kar se tiče vpliva na igranje igric. Tako je uporabil tri (wow!) različice DirectXa, 7, 8 in 8a. Seveda mu ni kapnilo, da bi za vsakega posebej namestil operacijski sistem, temveč je lepo odinštaliral enega (pri čemer se mu je par krat sesula kišta) in nainštaliral drugega, brez zamenjave gonilnikov za grafično kartico. Tako niti ni presenetljivo, da je v Quake3 Areni (ki je tudi edina igra, s katero je testirat) dobil skoraj identične rezultate. Whatever...

9 komentarjev