»

MSN Web Messenger

Microsoft - Microsoft je pred nedavnim omogočil vsem svojim uporabnikom .NET Passporta (Messenger, Hotmail, MSN, Beta testerji), dostop do njihove storitve za izmenjavo sporočil, MSN Messenger, preko vašega spletnega brskalnika, kar je še posebej uporabno, če ste za požarnim zidom, ki preprečuje povezavo na MSN Messenger server. Storitev je še v fazi testiranja in sprejemajo predloge ter komentarje. Končna različica naj bi prišla nekje proti koncu tega leta.

Sistemske zahteve za uporabo storitev:
- MS Internet Explorer 5.0, Netscape 7.0 ali Mozilla 1.6 na operacijskem sistemu Windows
- Povezava na internet
- .NET Passport
- Izključeno blokado Pop-up oken

Storitev, ki je vsekakor vredna preizkusa.

16 komentarjev

Naslednji DirectX ne bo 9.1

The inquirer - Vsi, ki so kadarkoli delali z računalniško grafiko ali igrami na win32 platformi, poznajo DirectX, saj je nenazadnje to najbolj razširjena tovrstna knjižnica med izdelovalci iger. Tokrat sicer še ne poročamo o najavi novega DirectXa, ampak le o spremembi načina poimenovanja verzij. Kot kaže, 9.1 (kot je večina ljudi v stroki pričakovala) še ni na vidiku, naslednja verzija se bo tako imenovala DirectX 9.0c. Treba je poudariti, da ne gre za ravno izdaten korak naprej, kar je morda tudi razlog za spremembo imena. Obeta se nam le že dolgo pričakovana popolna podpora osenčevalnikov 3.0 vključno s HLSL (higher lever shading language) in vedno prisotno odstranjevanje hroščev.

2 komentarja

Brezžični internet v Mariboru

Prvi preskus delovanja omrežja

24 ur - V okolici sedeža časopisne hiše Večer na Trgu Boris Kraigherja v Mariboru je odslej na voljo novo brezžično omrežje. Za Večer ga je z uporabo standardnih omrežnih izdelkov Allied Telesyn namestilo domače podjetje LANCom. Posebnost omrežja so posebej prirejene spletne strani, ki poleg predstavitve mesta in dogodkov ponujajo tudi možnost, s katero si lahko bralci sami oblikujejo svoj e-časopis. Oprema deluje v skladu s standardom IEE 802.11b, ki omogoča hitrosti prenosa do 11 Mb/s pri prenosni frekvenci 2,4 GHz.

15 komentarjev

Integriran DirectX 9 še letos

X-Bit Labs - Govorilo se je že o tem, da naj bi kanadsko podjetje ATi začelo izdelovati nabore za matične plošče. Sedaj pa je na dan prišla novica, da naj bi v teh naborih našli tudi prvo integrirano grafično kartico s podporo DirectX 9. To bo grafična kartica iz serije RV350 -- Radeon 9600 Pro. Integrirana bo v tako imenovan "južni most" in bo grajena v 0,13 mikronski tehnologiji. To bo prva integrirana grafikulja s podporo deveti verziji Microsoftovega DirectX-a. X-bit labs.

2 komentarja

Dobre novice za ATIjaše

Jaz - miso sporoča, da so na voljo novi Win2k gonilniki za ATIjeve Radeon kartice. Prav tako je na voljo nova različica Multimedia Centra, 7.1. Na žalost je dotična zadeva ostala brez DVD sukalnika, avtorji pa obljubljajo skorajšnji prihod. Za nove gonilnike kar oddeskajte sem.
No, ATIjaši boste veseli še ene novice, in sicer tega, da je na voljo Radeon Win2k D3D Tweak. Avtor Xenomorph_pl je pogruntal majhen D3D tweak, s katerimi Radeoni v Win2k okolju pridobijo tudi do 30-35% na hitrosti v D3D aplikacijah. Več tukaj. Thnx, miso!

3 komentarji