»

Predvajanje glasbenih CDjev privilegij?

Slashdot - Tommi Kyyrã, zaposlen pri finskem IFPI (predstavnica svetovne glasbene industrije), je izjavil, da je predvajanje glasbenih CDjev na računalnikih z alternativnimi operacijskimi sistemi (Linux, Mac OS X in podobni) privilegij in ne pravica. Nekaterim glasbeni CDji na prej omenjenih sistemih, ali pa celo na najbolj razširjenih Windowsih ne delujejo zaradi zaščite. Tommi pravi, naj si takšni nesrečneži, ki so za CD plačali, kupijo CD predvajalnik, če želijo poslušati glasbo.

Torej lahko gremo v imenu preprečevanja piratiziranja tako daleč, da dejansko onemogočimo legalno uporabo? Več na Slashdotu.

32 komentarjev

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5

vir: Winamp
Winamp - Nullsoft je danes izdal naslednjo različico enega najboljših in zagotovo enega najbolj priljubljenih predvajalnikov glasbe in filmov. Dame in gospodje, Winamp 5! Po tem ko je večina ljudi, ki je winamp 3 celo preizkusila, ugotovila da to ni več winamp kot so ga poznali, so se avtorji tokrat spravili skupaj in združili najboljše lastnosti winamp 2 in 3. Od 2 so vzeli predvsem hitrost(ki je v 3 ni bilo), iz 3 pa predvsem veliko število funkcij. Za natančen seznam poglejte sem, za dolpoteg pa odklikajte semle. Prav tako so izdali različico Pro, ki omogoča luščenje zgoščenk ter pečenje le teh. Cena sitnica je okroglih 14.95 dolarjev.

Na novico sta nas opozorila še CCMbrother in Tody

59 komentarjev

RIAA: Nadgradnja spletnih strežnikov ;-)

The Register - V veliko veselje mi je objaviti vest, da se je amerićanski jodlarski krožek odločil za nadgradnjo spletnih strežnikov. Posledično -- upajmo -- to pomeni, da bodo prenehali z neprestanim seljenjem od enega k drugemu manj poznanemu gostitelju. Na veliko žalost hekerjev so namestili Microsoftov najnovejši strežniški sistem, Windows 2003, in ustrezno programje, poimensko IIS6. [>:D]

Vse pa ni tako rožnato; da bi se uspešno obranil pred Zlobnimi Uporabniki Interneta, se njihov strežnik tako predstavlja pod imenom TST-Secure-OS -- ker pa spletna stran pove več kot tisoč besed -- Klik!. "[>:D]" drugič.

Če še niste vedeli, dnevno dozo Slotecha vam servira IIS.

5 komentarjev

Nov WinAMP

Winamp - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za predvajanje glasbe, WinAMP. Tokratna izdaja nosi oznako 2.90, ponuja pa nam kar nekaj novih bonbončkov. Ti so
  • integrirana podpora za vse vrste videa (AVI, MPEG, ASF ...);
  • nov privzeti skin;
  • posodobljena knjižica izvajalcev in nove možnosti urejanja tagov skladb;
  • dodane nove tipkovinčine bližnjice in
  • mnogo odpravljenih bugov in kozmetičnih popravkov.
Dolpoteg treh različnih verzij (lite, standard in full) je mogoč na tem naslovu. Program je freeware.

Zahvala za novico gre Tr0nu.

27 komentarjev

Winamp 2.90 Beta

Slo-Tech - Vsi poznamo programček Winamp za predvajanje glasbenih datotek mp3. V lanskem letu je izšla njegova tretja reinkarnacija, ki pa je bila žal razdelila ljubitelje Winampa na dva tabora, eni so uporabljali verzijo 2, drugi pa trojko. Pri Nullsofu so očitno opazili, da imata hitrost in enostavnost stare izdaje veliko privržencev, tako da niso prenehali z razvojem. Tokrat nam ponujajo različico 2.90, ki pa je še v fazi testiranj (beta). Download tukaj.

13 komentarjev

Slo-Tech Winamp skin

Jaz - Heh, povsem nepričakovano se je danes v mojem Inboxu znašel zanimiv e-mail. MadManMato mi je namreč poslal svoj home-made Winamp skin. Nič posebnega, boste rekli... Eeeee, wrong! Navdih za skin je namreč ravno Slo-Tech. Sicer sem sam zelo izbirčen pri Winamp skinih in najraje uporabljam prastari Wood, toda ta S-T skinček dejansko ni slab. Za razliko od podobnih poskusov ni vse (pre)kičasto in če gre verjeti MadManMatoju, da je to njegov prvi poskus pri izdelovanju skinov, potem se lahko samo veselimo prihodnjih poskusov, ki jih obljublja. Mislim, da bo skin takoj prirasel k srcu vsem Slo-Techerjem (še posebej forumašem), dobite pa ga tukaj. Torej, velika zahvala MadManMatotu in upajmo,...

30 komentarjev