»

SiS uradno predstavil 655FX

Digit Life - Tajvanski SiS je danes uradno predstavil svoje novo čipovje -- SiS655FX. Namenjeno je Pentium4 procesorjem, po zmogljivostih in ceni pa se uvršča v zgornji del srednjega razreda. Novosti, ki jih prinaša, so podpora dvokanalnemu DDR400, HyperThreadingu, 800 MHz-FSB, SATA, RAID in nov južni most SiS964 s prepustnostjo 6,4 Gb/s. Masovna proizvodnja se bo pričela prihodnji mesec, plošče lahko pričakujemo septembra. Novica.

0 komentarjev

Asus P4SDX Deluxe

Hardware Zone - Ob poplavi testov najnovejšega Intelovega čipovja za Pentium 4 procesorje z 800 MHz prednjim vodilom podjetja Intel so na Hardware Zone spisali test matične plošče podjetja Asus, ki temelji na nedavno izdanem čipovju podjetja SIS. Pri Asusu so jo poimenovali P4SDX, temelji pa na zadnjem SISovem izdanem čipovju SIS 655. Podpira vse Intelove Pentium 4 procesorje od 1,4 GHz pa do nazadanje izdanega 3,06 GHz ter Celerone od 1,7 GHz naprej. Kot vse novejše plošče tudi ta podpira 533 MHz. Ima tudi 4 DDR reže, v katere lahko vtaknemo module do največje hitrosti 400 MHz. Seveda boste na njej našli tudi AGP 8X režo ter 6 PCI vtičev. Ker pa je to Deluxe verzija, pa ima le-ta še en kup opreme. Kako...

0 komentarjev

Novo SIS655 vezje

X-Bit Labs - Podjetje SIS, eno izmed največjih izdelovalcev naborov za matične plošče, je izdalo novo dvokanalno vezje za Intel Pentium 4 procesorje. Poimenovali so ga SIS 655.

Na X-Bit Labs so si pobliže ogledali ploščo s tem vezjem podjetja Gigabyte. Novo vezje se obnese zelo hitro, a še vedno ne prehiti pošč z Intelovim čipovjem. Vezje podpira Hyperthreading, dvokanalni pomnilnik, AGP 8X, ipd. Podpira module DDR 266 ter DDR333. Čipovje se je na žalost obneslo slabše od pričakovanega v igrah in OpenGL aplikacijah. Ne glede na ostalo pa je nedvomno najmočnejša stran novega SIS vezja cena. Če vzamemo za primer, stane Granite bay okoli 200 dolarjev, SIS 655 pa 140 zelencev, kar je precejšnja razlika. Vendar pa ne bo to vezje obstalo...

2 komentarja

SiS predstavil novo čipovje

X-Bit Labs - Da, da, dvokanalni DDR pomnilnik trka na vrata. Danes je SiS predstavil svoje novo čipovje, SIS655 imenovano, ki podpira Penitum4 procesorje, dvokanalni DDR pomnilnik ter HyperThreading tehnologijo. SiS trdi, da to čipovje dosega najvišje pomnilniške prenose, do 5.2GB/s, kar naj bi bilo več celo od Intelovega Granite Bay čipovja. Čipovje bo podpiralo še AG3.0, USB2.0 ter ATA133 tehnologije. O ceni ter dobavljivosti še ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

Nova čipovja prihodnji mesec

DigiTimes - Svetovna izdelovalca čipovji za procesorje, tajvansko podjetje VIA ter SiS nameravata v svoji tržni borbi že prihodnji mesec izdati nova čipovja.

Za Penitume4 ima VIA pripravljene P4X600, P4M266A ter P4M400, ki bodo tako prva čipovja s podporo dvokanalnemu DDR pomnilniku. SiSov odgovor na omenjene nabore bo SiS655, ki bo prav tako podpiral dvokanalni DDR. Tudi na trgu AMDjevih K7 procesorjev se nam obetajo nova čipovja, zlasti po AMDjevem odlogu izdaje naslednje generacije procesorjev - K8. VIA nam bo ponudila KT400A čipovje, SiS pa nas bo razveselil s SiS746FX naborom.

O datumih in dobavljivosti še ni podatkov, govori se le, da bodo čipovja na voljo še pred božičem. Klik!

0 komentarjev

Intel Pentium 4 : AMD Athlon

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware, se je pojavil nov članek, ki primerja novi P4 z Athlonom. Po več testih, ki smo jih videli v preteklih dneh, je Athloh prevečkrat zmogel loviti ali celo prehiteti novi P4. Tom pa je očitno prepričan, da to ne more biti res in nad ta dva procesorja se je spravil z štirimi novimi Benchmarki (eden izmed njih je tudi q3a). Šel je celo tako daleč, da je Athlona 1.2 GHZ navil na 1466 MHZ in ga primerjal z P4 pri osnovni hitrosti 1500 MHZ. Celoten članek si lahko preberete tukaj, jaz pa naj vam samo namignem, da se je končno p4 odrezal precej bolje (v treh od štirih testov). Toda še vedno ostaja dejstvo, da je p4 bistveno bistveno dražji od Athlona in je trenutno na voljo samo z dragim RDRAM pomnilnikom, kasnejši modeli v letu 2001 pa bodo prišli tudi z novo arhitekturo in novim podnožjem, kar izniči vsako možnost nadgradnje. P4 v tem trenutku ni vreden svoje cene, jasno pa kaže svoj potencial, ki naj bi ga v prihodnosti povzdignil v višave....

2 komentarja