»

Google testira Digg funkctionalnost

Googlov vmesnik, kjer je mogoče glasovati o straneh

vir: Google
Google - Večina bralcev je verjetno že seznanjena s konceptom spletne strani Digg.com, ki omogoča svojim obiskovalcev dodajanje povezav na spletne strani, ki jih potem uporabniki s pomočjo glasovanja označijo za vredne prve strani. Sedaj je po poročanju Slashdota s preizkušanjem podobnega koncepta začel tudi spletni iskalnik Google, ki je na svoji strani eksperimentalnih iskanj: Google Experimental Search, omogočil srečnim...

6 komentarjev

Google news dobil konkurenco

Slashdot - Čeprav je Google pri nas znan predvsem kot iskalnik, pa nekateri vseeno radi obiščemo podstran Google News kjer so na kupu zbrane vse pomembne novice, kakor jih vidijo največje novičarske strani. Princip delovanja je čisto preprost. Bister programček stalno pregleduje določene strani in s pomočjo PosebnihPostopkov™ ugotavlja, o čem največj pišejo in v katere kategorijo spada.

Microsoftu gre očitno Googlov uspeh zelo v nos, saj predstavlja največjo konkurenco njihovem spletnem portalu MSN. Pred kratkim ga je celo poskusil kupiti, a so njegovo ponudbu prijazno zavrnili. Pojavili so se tudi prispevki, v katerih pri Microsoftu zavračajo govorice o nakupu. Kljub vsemu pa so danes predstavili novo storitev MSN-jevih spletnih dveri. NewsBot, ki je trenutno v beta različici, počne pa točno to, kar Google News -- zbira novice.

Kot zanimivost omenimo še News Images - stran, ki namesto povzetkov novic prikazuje samo slike, povezane z novicami. Tako nam ni potrebno zapravljati časa z...

2 komentarja

Za Googlom - Microsoft

CNN.com -

Microsoftov spletni portal za uporabnike MSN je dobro znana stvar med našimi uporabniki, če ne zaradi drugega zato, ker ga morajo zamenjati za drugo privzeto domačo stran, ko opravijo svežo namestitev Oken. Sedaj so si v Redmondu zadali cilj, da bo to prostovoljna domača stran večine uporabnikov interneta, saj nameravajo razviti spletni iskalnik do te mere, da bo boljši od trenutnega nespornega voditelja na tem področju, Googla.

Kirk Koenigsbauer, vodja MSN portala, je prepričan, da lahko brez problema premagajo vse tekmece na trgu, saj so lastniki oz. avtorji ogromne količine informacijskih tehnologij, za razliko od ostalih, ki jo le najemajo oz. so njeni kupci. K vsemu temu dodajmo še Microsoftove ogromne finančne rezerve in v nekaj letih lahko s konstantnim razvojem premagajo kogarkoli.

4 komentarji

Google upihnil peto svečko

Googlova očeta

vir: BBC
Google - Sicer malce pozno, a takšen jubilej je vsekakor potrebno omeniti. Google, najpomembnejši spletni iskalnik, največji katalog spletnih strani (in največkrat uporabljena beseda v forumu ;)) je v nedeljo praznoval peto obletnico svojega obstoja. 7. septembra 1998 sta Sergey Brin in Larry Page, ki sta tedaj izdelovala doktorsko nalogo na Standfordski univerzi, v Menlo Parku v Kaliforniji začela projekt, sprva namenjen le univerzitetni rabi, ki se je razširil bolj kot sta tedaj pričakovala v najdrznejših sanjah in postal svetovni katalog internetnega znanja. Klik, več o Googlovi zgodovini.

8 komentarjev

Intel in pomnilniki

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili zanimiv članek, ki govori o razvoju različnih pomnilnikov do danes in Intelovem odnosu do njih. Zakaj naprimer ni Intel takoj podprl DDR2100 in DDR2700, čemu je nasprotoval JEDEC-ovi potrditvi DDR3200. Odgovore na vsa ta in še druga vprašanja najdete v članku, govor pa bo tudi o RDRAM pomnilniku in o tem, kako se je Intel zafrknil s podpisom eksluzivne pogodbe z RAMBUS-om. Več o tem.

0 komentarjev

Umrl tudi AcidHardware

Acid Hardware - Pred dvema letoma smo bili s pojavom navijanja priča razmahu overclockerskih in hardware strani, ki so rasle kakor gobe po dežju. Danes pa je že marsikomu zmanjkalo časa in zagona, zato so številne strani morale ugasniti svoje strežnike. Pred kratkim je mnoge presenetila novica o umiku odlične strani Guru3D, ki nas je razveseljevala z odličnimi in dolgimi testi, sedaj pa nas je zapustil še tim strani AcidHardware. Res je, da slednja ni imela takega vpliva na ogromno srenjo, ki vsak dan obiskuje računalniške strani, vendar pa se bo odsotnost te strani gotovo poznala. Z AcidHardwarom pa propadanja HW strani gotovo še ne bo konec. Vprašanje je samo, kdo bo naslednja žrtev. Tom's Hardware? Anandtech? Slo-Tech? Upajmo, da nobeden od naštetih.

5 komentarjev

Vzdrževanje sistema

ABIT - Na Acid Hardware so objavili zanimiv članek o optimizaciji in vzdrževanju Win2k sistema. Čeprav je ta M$jev OS zelo stabilen to seveda ne pomeni, da ga ni potrebno vzdrževati. Še posebej je to opravilo kritično pri vseh mašinah, ki so prižgane 24 ur na dan... Čas je, da med temi prazniki poskrbite tudi za svoje najljubše škatle silicija in jim pokažete malo pozornosti [:)].

0 komentarjev