»

EPoX EP-8RGA+

Overclocking demon

vir: 3D Velocity
3D Velocity - Na spletu se je pojavil še en test matične plošče 8RGA+ podjetja EpoX. Tokrat so si jo pogledali na strani 3D Velocity. Plošča temelji na nVIDIA nForce2 vezju in je namenjena AMDjevim procesorjem. Na njej se nahajajo AGP 8x reža, 6 PCI rež, 6 USB 2.0, 3 DDR reže za pomnilniške module, IEEE1394 vrata ter še cel kup drugih priključkov, v samo ploščo pa je integrirana tudi grafična kartica GeForce 4 MX. V članku si lahko pogledate rezultate podrobnih testov ter primerjave z matično ploščo MSI K7N2G-L. Glede navijanja pa so jo poimenovali kar ''overclocking demon'', kar nam pove vse. Več o tem.

0 komentarjev

Bytecc EL-610 EL Mini Keyboard

Burnout PC - Na spletni strani BurnOutPC.com so si pogledali tipkovnico Bytecc EL-610 EL Mini. Glavna posebnost te naprave je njena velikost, saj je zelo majhna ter kompaktna, spominja pa na tipkovnico s prenosnika. Sveti z modro svetlobo, ki pa se jo da s stikalom tudi izklopiti. Naprava naj bi se dobro obnesla v igrah, drugače pa ni nič posebnega. Za podrobnejše informacije si preberite celoten članek.

5 komentarjev

Test matične plošče Epox 8RGA+

t - break - Na vrhu izbire matičnih plošč za AMD procesorje so prav gotove tiste z nForce2 čipovjem. Epox je predstvil novo mamaplato, bazirano na nForce2 čipovju, 8RGA+ poimenovano. Na T-break so si ogledali točno ta primerek.

Ta osnovna plošča se razlikuje od ostalih po tem, da vsebuje tudi integrirano grafično kartico. Ta je namreč iz nVidiine serije NV17. Matična plošča ima 2 VGA izhoda, a nobenega izhoda za televizor, kar so na testu zelo pogrešali. Plošča je drugače zelo hitra, se dobro navija, je zelo stabilna ter ne nosi previsoke cene. Na testu so jo priporočili kot odličen izdelek, a so vseeno pogrešali razne dodatke kot so RAID, TV izhod, itn. Za podrobnosti pa...

1 komentar

Test nForceII matičnih plošč

vir: Sudhian
Sudhian -

Na Sudhian Media so objavili nov test, v katerem so si ogledali matične plošče. Tokrat so ocenili šest osnovnih plošč na naboru nForceII:

  • ABIT NF7-S
  • ASUS A7N8X Deluxe
  • Biostar M7NCG
  • Chaintech 7NJS (Zenith Package)
  • Epox 8RDA+
  • MSI K7N2G
Rezultati, ki so jih dobili, so bili zelo zanimivi. Kot najboljši navijaški plošči sta se izkazali Chaintechova ter asuska, kot plošči z najboljšim cena/zmogljivosti razmerjem pa Biostarjeva ter abitka. Test.

...

18 komentarjev

8RDA+ pod drobnogledom

samozavest zaželena

vir: VR - Zone
VR - Zone - Kot ste lahko prebrali že v morphlingovem vzporednem testu osnovnih plošč, katerega je spisal pred mesecem, je EPoXova 8RDA+ zelo dobra osnovna plošča. Dejstvo je tudi, da se tudi vsako uspešnico preuči do te mere, da lahko iz nje naredimo praktično karkoli -- le da je v našo korist. Povzetek vseh zanimivih modifikacij so zbrali fantje na VR-Zone ter nam svetovali, kaj narediti, da bomo na plošči dosegli izjemno visoke frekvence zunanjega vodila. Svetujejo nam, naj dodatno ohladimo čipovje, ter nam pokažejo, kaj narediti, da zvišate voltažo čipovju, pomnilniku ter zaključnemu členu vodila. Kakšnih primerjalnih testov fantje niso...

4 komentarji

Abit in nForce2

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je Abit odločil spremeniti imena svojim nForce2 osnovnim ploščam. Celotna serija naj bi se tako sedaj imenoval NF7. Uradno niso navedli razloga čemu tako, dejstvo pa je, da si bo nova imena dosti lažje zapomniti. Tako bo sedaj moč kupiti tri Abitove plošče na nForce2 naboru:
  • Abit NF7 bo zgrajena na nForce2 SPP ter bo veljala 160 evrov
  • Abit NF7-S bo prav tako zgrajena na nForce2 SPP, opremljena pa bo še s Serial ATA ter Firewire standardoma. Stala bo 240 evrov
  • Abit NF7-G, grajena na nForce2 IGPin z integriranim grafičnim jedrom, pa bo vredna 180 evrov.
Originalna novica tukaj.

0 komentarjev

nForce plošče bodo vsebovale AGP slot

The inquirer - Staro ljudsko reklo pravi, da se na napakah učimo. To reklo drži povsod, precej priljubljeno pa je tudi v računalniški industriji. Zadnje čase npr. pri Nvdii, kjer so se končno nekaj naučili iz Intelove zgrešene filozofije pri naboru i810, da je integrirana grafična kartica zakon in da AGP reža niti slučajno ne pride v poštev. No, Nvdiaši so drugačnega mnenja, saj so se odločili, da bodo poskrbeli, da bodo njihove nForce plošče vsebovale tudi režo AGP. Zakaj? Hja kljub temu, da je integrirana grafična kartica GeForce 2 MX, ki trenutno zmore prenašati bremena vseh najnovejših iger, bo nekoč prišel dan, ko bo grafične zmogljivosti treba nadgraditi z novejšo grafično kartico. In lastniki še tako dobre plošče lahko brez AGP slota lahko samo žalostno pogledujejo proti najnovejšim grafičnim kartica. Skratka, Nvidiina odločitev bo sigurno pripomogla k še večjemu zanimanju za nForce. ...

1 komentar