»

Znamka HyperX gre pod HP

vir: HP
HP - HP od Kingstona za 425 milijonov dolarjev kupuje znamko HyperX, toda prevzel bo le del oddelka z igričarsko periferijo, medtem ko bo pomnilniško opremo Kingston obdržal.

HyperX je ena tistih znamk, pod katerimi najdemo računalniško opremo z odločno preveč vgrajenimi barvnimi diodami. Nalepka ima v bistvu za take sorte kozmetiko že kar dolgo zgodovino, saj je Kingston pričel v njenem okviru pomnilnik za navijalce prodajati že leta 2002. Od takrat se je oddelek vse bolj usmerjal v igričarsko opremo in se osamosvajal, sedaj pa je očitno napočil čas, da prav ta igričarski del matično podjetje tudi zapusti. HP bo tako za 425 milijonov ameriških dolarjev prevzel znamko HyperX in tipkovnice, miške, slušalke, podloge ter promocijsko kramo za ešport. Po drugi plati pomnilniške reči, torej DRAM, flash in SSDji, ostajajo Kingstonu, ki jih bo preimenoval, ni pa še jasno, ali bo morda izumil kakšno novo znamko. Posel naj bi bil zaključen v prvi polovici leta.

Motiv HPja je jasen: imajo že...

8 komentarjev

2x 512 MB PC3500 XMS rama

ipKonfig - Corsairjev XMS (eXtreme Memory Speed) pomnilniški modul je znan po tem, da je zelo hiter in se odlično navija. Na ipKonfig so si ogledali, kako hitro delujeta dva 512 MB PC3500 Corsairjeva modula, ki nominalno delujeta s frekvenco 433 Mhz ter imata dostopni čas 5 ns, nanj pa so tudi nameščene aluminijaste ploščice, ki hladijo spominske čipe. Avtor testa je bil zelo zadoveljen nad temi paličicami in upa, da bo AMD čimprej izdal procesor z zunanjo frekvenco 433 MHz [:D]. No, šalo na stran -- če ste zelo navdušeni nad temi rami, počakajte še malo in poglejte ceno -- 400 ameriških zelencev na modul.

Pomnilnik so testirali na sistemu z Asus A7N8X, Bartonom 2800+, 2x 512 MB PC3500 rama, malo navitim Radeonom 9700 PR ter, 100...

11 komentarjev

Kingston HyperX PC3500

110110111001

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Pred kratkim se je na slovenskem trgu pojavil overclockerjem prijazen pomnilnik, ki ga izdeluje Kingston. Govorim seveda o seriji HyperX. Izdelek se po mnenju nekaterih še ne more popolnoma primerjati z najhitrejšimi palčkami Corsair-ja in podobnih podjetij, ki so na navijalskem delu trga že dlje časa, a v praksi se pokaže za odličnega. O tem so se prepričali opisovalci na strani Explosive Labs, katerim je pod roke prišla inačica s 512 megabajti in privzeto frekvenco 434 MHz. Opis si vsekakor preberite.

5 komentarjev

OCZ PC3200 pomnilnik

Tweak Town - Pomnilnika današnje dni kar nimamo dovolj. Predvsem pomemben je pri operacijah z velikimi datotekami, njegova kvaliteta pa je pomembna pri navijanju. OCZ proizvaja ene izmed najboljših pomnilniških ploščic na obličju Zemlje. So zelo priljubljene med vsemi, ki hočejo iztisniti iz svojega računalnika vsak poslednji "hitrostni atom". Na Tweak Town-u so stestirali OCZ Dual Channel PC3200 EL DDR SDRAM . Že iz imena izvemo, da je pomnilnik namenjen dvokanalnemu delovanju, saj v paketu dobimo dve ploščici pomnilnika. V sinhronem delovanju je največja prednost tega sistema v hitrosti. Seveda je ta opcija na voljo le z nForce II in Granite Bay ploščami.

6 komentarjev

Vse o pomnilniku

Overclockers.com - Overclockers nam ponovno razširjajo računalniška obzorja z novim člankom. Tokrat so pod drobnogled vzeli pomnilniške module RAM, katere so natančno premerili za vse možne količne. Velikost, poraba, hitrost ... Ste vedeli, da lahko 2 GB DDR333 RAMa porabi več kot 30 W energije? Vas zanima, kako in zakaj vpliva velikost in število čipov na njih navijanje? Vse odgovore in dodatna pojasnila, kot npr. kaj je registered RAM, najdete v tem članku.

1 komentar

Koliko v resnici stane RAM?

Kiberpipa - Odgovor na vprašanje v naslovu vam dam kar takoj: 16 megabajten DRAM čip, ki tehta pičla 2 grama, stane -- 32 litrov vode, 1,6 kilograma fosilnih goriv, 700 gramov elementarnih plinov (največ dušika), 72 gramov kemikalij (čez 100 različnih, med temi veliko smrtonosnih).

To verjetno ni ravno odgovor, ki ste ga pričakovali, toda uničevanja okolja se pač ne da izmeriti v dolarjih, funtih, jenih in tolarjih.

Kljub temu, da se računalništvo zdi hi-tech in čisto, se okoli njega dogaja veliko takšnih in drugačnih umazanij. To so ugotovili raziskovalci na Tokijski univerzi Združenih narodov. Omenjeno raziskavo bomo med nakupom svojega naslednjega mlinčka verjetno raje poskušali odmisliti.

Kam vse to pelje pa prepuščam vaši domišljiji ali še verjetneje, nočnim moram ...

33 komentarjev

Kingston HyperX PC3500 DDR RAM

Extreme Overclocking - Zahteve po pomnilniku se večajo. Programi potrebujejo vedno večje kapacitete prenosa podatkov in kapacitete pomnilnika samega. Polega tega pa je z dobrim navitjem pomnilnika veliko pripomoremo tudi k hitrosti celotnega sistema. Prav temu bo dobro služil Kingston HyperX PC3500, ki so ga stestirali na Extreme Overclocking. Kapaciteti, ki sta na voljo sta običajnih 256 MB in 512 MB na ploščico, tiktakata pa pri 434 MHz. Tako kot večina boljših DDRjev ima tudi ta aluminijasti hladilnik. Klik!

0 komentarjev