»

EA ne bo odprla studia v Vancouvru

Slo-Tech - Electronic Arts je preklical svoje napovedi o odprtju novega studia za razvoj iger v Vancouvru zaradi slabe prodaje iger v Severni Ameriki in Evropi, poroča kanadski globeandmail.com. Čeprav so priprave na zagon slabih 2000 kvadratnih metrov velikega obrata trajale leto dni, si je EA premislil in prostore že oddal v najem. Dva dni pred to odločitvijo je EA znižal napovedi za prihodke in dobiček v prihodnjem letu, konec oktobra pa so napovedali odpuščanja šestih odstotkov delovne sile.

Sedaj pravijo, da bo potrebno odpustiti še nekoliko več ljudi in združiti nekatere obrate ter zmanjšati število iger, ki jih bodo proizvedli v fiskalnem letu 2010. Delnice podjetja so dosegle sedemletno dno, kar priča o nizkem zaupanju vlagateljev v vodstvo. Letos je EA poskusil s sovražnim prevzemom Take-Two Interactive Studia (založnika serije Grand Theft Auto), a so bili zaradi ekonomskega poslabšanja primorani načrte opustiti.

10 komentarjev

Evforija (trgovcev) pred izidom igre 'Grand Theft Auto IV'

Če še niste vznemirjeni, bi morali biti, trdi GameTap.com

vir: CNN
CNN - Očitno se trgovci v Združenih državah Amerike nadejajo, da bo prihodnji torek ob izidu Grand Theft Auto IV za industrijo iger najbolj pomemben dan v letu.

Kar nekaj trgovskih verig je "cenjenim strankam" sporočilo, da se bodo zaradi posebne priložnosti vrata trgovin odprla že opolnoči, preprodajalec GameStop pa je na spletni strani objavil celo 68-stranski informativni letak, v katerem je navedenih nekaj tisoč lokacij, kjer bodo vneti verniki sveže pakete z GTA IV lahko kupili nekaj trenutkov čez polnoč.

Pričakujejo, da bodo v prvem tednu po izidu prodali 9 in pol milijonov kopij, prihodki prvih nekaj dni pa naj bi znašali kar 400 milijonov ameriških dolarjev. Prodajalci so skoraj gotovi, da bo (v prodajnem smislu) Grand Theft Auto IV najuspešnejša igra...

23 komentarjev

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev

Grand Theft Auto brezplačno

Slo-Tech - Kot že naslov pove, so se fantje pri Rockstar Games odločili, da nam navdušenim igralcem Grand Theft Auto podarijo prvo verzijo te igre. Dolvleka je mogoča iz te strani, da pa lahko stvar downloadate, morate izpolniti krajši obrazec (ime, priimek, naslov, e-mail naslov, ... ). Gre za verzijo igre iz leta 1997, ki pa je, kot pravijo, prilagojena za sedajšnje novejše sisteme. RG priporoča za igranje najnovejši DirectX. Datoteke je za okroglih 328 MB, tako da ADSLjaši ter kablaši hitro kliknite, tisti na starih dobrih analognih napravah pa hitro na obisk k sosedu. Zaradi preobremenjenosti strežnika je dostopnost malenkost otežkočena -- imejte potrpljenje.

12 komentarjev

Multipraktik Dvataužent

Slo-Tech - Dragi bralec. So ti všeč igre Halo, Grand Theft Auto 3, Red Alert 2, Luigi's Mansion, Super Mario Bros, pa kakšna stara arkada? Če ja, potem veš, da boš za tale portfelj potreboval recimo 5 aparatusov: PC, Atarija, GamaCuba, ŠkateljX ter Plejstejšn 2. Mali milijonček vredna oprema, kajneda? No, če bi tole uspel spraviti v eno škatlo, stroškov sicer ne bi ravno znižal, bi pa prihranil na prostoru, ki ga nikoli ni za odmet, je tako? Klikot, kolega!

7 komentarjev

"Oskarji" za dosežke v industriji iger podeljeni

GDC - Na konferenci GDC so, poleg kupa seminarjev namenjenih programerjem računalniških iger, predstavili tudi "oskarje" s tega področja. IGDA podeljuje nagrade za: Najboljšo igro preteklega leta, najbojšo novo skupino, najbolj originalen igračkarski lik, zvok, design igre, najboljše stopnje, najboljšo kodo igre, grafiko in inovacije. Med nominirance za najboljšo igro so se uvrstili Black & White, Grand Theft Auto 3, Halo: Combat Evolved, ICO in Max Payne. Najboljša igra preteklega leta pa je... Tukaj :D!

2 komentarja