»

MSI FX 5600 z 256 MB pomnilnika

X-Bit Labs - Eden največjih partnerjev nVidie - MSI (Microstar International) - bo začel s prodajo grafične kartice GeForce FX 5600 z 256 MB pomnilnika. Tako naj bi bila to prva ("uporabna") grafična kartica za končnega uporanika s tako količino pomnilnika. MSI bo izdal dve različici FX 5600 - eno s 128 MB (FX5600-VTDR128) in FX5600-TD256 z 256 MB pomnilnika. 10. maja naj bi stekla prodaja na Japonskem. In še cena: $225 za grafično kartico z 256 MB in $205 za tisto s 128 MB. Klik!

1 komentar

Spet GeForceFX

Tom's Hardware - No, ne boste verjeli, da se je na medmrežju pojavil nov test najbolj opevane grafične kartice imenovane GeForceFX. V zadnjem času testov kar mrgoli, saj ni dneva da se jih ne bi pojavilo vsaj desetero. Na Tom's Hardware so jih o novih GeForceih spisali že kar nekaj. Danes so se lotili sposobnosti 5600 in 5200 kartic. Testirani sta bili v vseh običajnih testnih programih, ki so dokazali da bosta kartici zadali močan udarec ATIju. A kljub temu ima kanadski konkurent v rokavu še nekaj adutov, ki naj bi ustvarili ravnovesje obeh "velesil".

2 komentarja

Test GeForceFX 5800 Ultra

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Guru3D so se res potrudili in napisali izredno temeljit test najnovejše, zdaj že kar kontroverzne grafične kartice Geforce FX, narejene po referenčnem designu Nvidia. Test je dolg kar 24 strani, v njem se natančno posvetijo vsakemu detalju te kartice. Zaključek, odličen izdelek z odličnimi lasnostmi, najhitrejša kartica trenutno, draga ter glasna ob izbiri FX Flow hlajenja. Res zanimivo branje.

7 komentarjev

GeForce FX 5800 Ultra

Hardware Zone - No, očitno so se stvari pri nVidii že začele premikati, saj se na medmrežju pojavlja vedno več testov FX serije. Na Hardwarezone spisali res obsežen test o nVidini mojstrovini imenovani GeForce FX 5800 Ultra. Kartica bo imela 8 cevovodov, 256 MB DDR II pomnilnika in procesor, ki bo tiktakal na skoraj neverjetnih 500 MHz. To zverino pa bo hladil sistem OTES, ki deluje kot nekakšna izpušna cev, saj vroč zrak odvaja skozi zadnjo stranico ohišja.

2 komentarja

MSI ter Leadtek z GeForceFX

DigiTimes - Po poročanju DigiTimes bosta podjetji MicroStar International (MSI) ter Leadtek prva proizvajalca težko pričakovanega GeForceaFX. Grafične kartice GeForceFX naj bi se začele prodajati konec januarja oz. v začetku februarja, tako da bo morala nVidia kar pošteno zavihati rokave, da bodo vsi proizvajalci, ki trenutno proizvajajo GeForce kartice, dobili pravočasno nove čipe.

0 komentarjev

Comdex pri stričku Tomu

Tom's Hardware - Očitno je bil prvi dan kar popularen, saj sem na kar nekaj straneh opazil vsaj malce napisanega o Comdexu. Tokrat so na Tom's Hardware spisali kar dolg in zanimiv članek. Poleg seveda GeForceFX so predstavljeni tudi AMD, Enermax, Western Digital in še nekaj pomembnih imen. Letos je Enermax poleg izvrstnih napajalnikov predstavil še novo serijo ohišij, ki po večini vsebujejo pleksi stekla. Seveda je bil tu tudi grafični velikan ATI, ki pa ni predstavil pomembnih novosti. Klik!

0 komentarjev

NV30 tudi uradno poimenovan

X-Bit Labs - Najnovejši nVidiin grafični procesor, naslednik GeForcea 4, kodno poimenovan NV30, je končno dobil tudi marketinško ime. Po poročanju X-Bit Labs se bo nov procesor imenoval GeForceFX. Kaj tisti FX pomeni, pa verjetno ni jasno nikomur, razen nVidiinemu marketniškemu oddelku. Spomnimo še samo, da bo GeForceFX uradno predstavljen v ponedeljek na Comdexu. Dodatne informacije ter originalno novico najdete na tem naslovu.

8 komentarjev