»

Strojni dodatek za anonimno surfanje po internetu JanusPA

JanusPA

Slo-Tech - Kyle Williams in Martin Peck, avtorja programske opreme za anonimno uporabo spleta JanusVM (gre za virtualni stroj, ki deluje v okolju Windows (2000/XP/2003) in Linux), sta se lotila še bolj univerzalnega projekta.

Razvila sta namreč napravo Janus Privacy Adapter.

Gre za majhen usmerjevalnik, ki ves TCP promet preusmeri na Tor omrežje ali OpenVPN strežnik (na njega preusmeri tudi UDP, ICMP, itd.). Vsebuje dva mrežna priključka, napaja pa se preko adapterja ali dveh USB priključkov.



Naprava je sicer še v razvoju, vendar že deluje, po besedah avtorjev pa manjka le še ustrezna dokumentacija, privlačno ohišje ter nekaj malega optimizacije programske kode, kar vse avtorja že pridno dopolnjujeta.

Očitno je JanusPA prva...

46 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev

MadOnion izdal nov program

Futuremark - Uf, kar predolgo časa sem lenaril, vendar pa se je lenarjenje splačalo, saj sem lahko medtem malce premislil o tem, kakšne naj bi bile moje prihodnje novice in moji bodoči članki. Vendar o mojih prihodnjih projektih kdaj drugič. Za to novico naj povem samo to, da bo govora o MadOnionevemu novemu programu za merjenje hitrosti vašega PC-ja. Program se imenuje PCMark 2002 in naj bi bil v času pisanja te novice že na voljo na MadOninovi spletni strani. Osnovnega dobite zastonj, malce bolj napredni verziji pa boste morali na žalost plačati. PCMark 2002 deluje na platformi Windows od različice 98 naprej in naj bi bil po poročanjih proizvajalca dober tako za začetnike, kot tudi za stare mačke, imel naj bi vgrajen pripomoček za objavo rezultatov na spletu in kot nalašč za primerjanje rezultatov, doseženih na različnih Windows operacijskih sistemih. PCMark 2002 bo omogočal testiranje hitrosti procesorja, pomnilnika,...

1 komentar

Hudo navita procesorja

več strani - Overclocaknju še kar ni in ni videti konca. Zanesenjaki nas namreč vedno znova presenetijo s svojimi navitimi procesorji. Najbolj zanimiva so še vedno ekstremna navijanja, saj se tam pokaže, koliko človek zares obvlada stvar. Poglejmo si nekaj primerov:

Thunderbird 1000 MHz@1723 Mhz (Xoverclocker) Xoverclocker imajo že od prej izkušnje, saj jim je uspelo naviti 1 Ghz Thunderbirda na 1,67 Ghz, vendar s starim supercooler hlajenjem. Že star dosežek je bil navdušujoč, ta pa je še toliko bolj, saj 1 GHz Thunderbirda ni tako lahko naviti na tako visoko frekvenco. Seveda je pri tem potrebno tudi odlično hlajenje. Overclocker je za navijanje uporablil procesor tipa AXIA z 9 v tretji vrstici, za hlajenje pa je uporabil doma narejen hladilni sistem, ki se imenuje Supercooler II. Pri najnovejšem dosežku so morali tudi modificirati svojo Abit KT7A matično ploščo, ker so za stabilno delovanje procesorja potrebovali višjo napetost, kot jo je podpirala matična plošča. Rezultat: Thunderbird, ki...

1 komentar

Obnovljena DL sekcija

Jaz - Izzid 3DMarka 2001 je prava priložnost za majhno osvežitev naše Download sekcije. Jup, novi MadOnionov 3D benchmark sedaj lahko downloadate tudi preko Slo-Techovega FTP servera. Trenutno je na voljo le en FTP in sicer Perzej, do večera pa bomo filetek prenesli tudi na Simfinov FTP.
Poleg novega 3DMarka je DL sekcija bila deležna tudi nove različice WCPUIDA in MotherBoard Monitora. Zdaj pa veseli na download! Mimogrede, hvala vsem 25 osebkom, ki so mi e-mailali glede izzida novega 3DMarka . Sicer sem zadevo mislil uploadati že včeraj, toda nikakor nisem mogel dostopati do MadOnionovega strežnika, druge velike strani pa ga tedaj še niso imele .

0 komentarjev

Nekaj govoric o NV20

3DnHardware - Na 3DnHardware so objavili nekaj dokaj zanimivih govoric o NV20 čipu, ki naj bi med nas prišel februarja naslednje leto. Tudi sami poudarjajo, da gre samo za govorice in da jim ne moremo 100% zaupati, toda verjetno je v njih precej resnice. Torej, Nvidia naj bi že poslala prve primerke čipom neodvisnim razvijalcem kartulj, da lahko začnejo razvijati svoje kartice. Performanse NV20 naj bi bile naslednje:
  • enako število cevovodov kot pri GTSju, toda več teksturirnih enot na vsak cevovo
  • povišana frekvenca čipa
  • 50% hitrejša od GF2 Ultre ( no ja... [:\\])
  • poraba 15W
Kot vidite, ni znanega kaj dosti, toda teh nekaj podrobnosti je tudi zanimivih, predvsem ta o 15W porabe. Guillemot se menda že ukvarja s posebnim hlajenjem, ki ga bomo namestili v prosto režo pod kartico in bo vleklo mrzel zrak v ohišje, da bi ohladilo kartico. Samo naj še Intel naredi kako Pentium4 grafikuljo pa bomo zraven dobili še vodno hlajenje [:D]. Thnx, NiggerBob!...

3 komentarji