»

OCZ PC3200 pomnilnik

Tweak Town - Pomnilnika današnje dni kar nimamo dovolj. Predvsem pomemben je pri operacijah z velikimi datotekami, njegova kvaliteta pa je pomembna pri navijanju. OCZ proizvaja ene izmed najboljših pomnilniških ploščic na obličju Zemlje. So zelo priljubljene med vsemi, ki hočejo iztisniti iz svojega računalnika vsak poslednji "hitrostni atom". Na Tweak Town-u so stestirali OCZ Dual Channel PC3200 EL DDR SDRAM . Že iz imena izvemo, da je pomnilnik namenjen dvokanalnemu delovanju, saj v paketu dobimo dve ploščici pomnilnika. V sinhronem delovanju je največja prednost tega sistema v hitrosti. Seveda je ta opcija na voljo le z nForce II in Granite Bay ploščami.

6 komentarjev

TwinMOS PC3700 DDR

VR - Zone - Potem, ko je Jedec sprejel PC3200/DDR400 standard, je TwinMOS prvi naredil korak naprej in predstavil PC3700 DIMM spominski modul. Modul deluje kar pri 466 MHz in omogoča spominsko prepustnost do 3768 MB/s. TwinMOS je za to uporabil čipe z dostopnim časom 4,3 ns in latenco 2,5. Delujejo pri napetosti 2,7 +-0,1 V - se pravi nad standardom 2,5 V za "navadne" DDR module - kar malce kaže na to, da so se posluževali metod, ki niso neznane povprečnemu overclockerju. [:D]

Večina spominskih modulov PC3500 ali PC3600 z izbranimi čipi, še vedno uporablja 5 ns čipe, DDR 466 MHz pa predstavlja že skrajnost obstoječe tehnologije in hitrejši moduli bodo verjetno morali presedlati na bolj napredne tehnologije pakiranja čipov kot sta BGA (Ball Gridd Array) ali CSP (Chip Scale Packaging) - podobno kot se je zgodilo pri DDR spominu na najhitrejših grafičnih karticah. Celotno novico s povezavami na nekaj...

4 komentarji

Še več DDR400 modulov

več strani - DDR400 je postal že pravi naslednik dodobra uvevljavljenga DDR333, kljub temu da JEDEC sploh še ni uradno postavil standarda za DDR400. Proizvajalce seveda to ne moti, izdali so si kar svoje standarde. Danes vam predstavljam testa TwinMOSove in Corsairove DDR400 palčke, katerih teste ste si že lahko ogledali. Da vidimo, če pridejo različne spletne strani do enakih rezultatov.

2 komentarja

Transcend & njega izdelki

Guru 3D - Transcend je včeraj objavil svoje nove SO-DIMM in Micro SO-DIMM pomnilniške module. CSP (Chip Scale Package) naredi te module zelo zanimive za vse proizvajalce notebook računalnikov. CSP je pri teh modulih zelo majhen, torej idealen za vgrajevanje tja, kjer ni na voljo veliko prostora. Primerni so tudi za IPC (industrijske PC) aplikacije.

0 komentarjev