»

CeBIT 2010 je pri kraju

Heise - Včeraj se je zaključil računalniški sejem CeBIT, ki ga Deutsche Messe vsako leto organizira v Hannovru. Z letošnjo bilanco so bili zadovoljni. Na sejmu je razstavljajo 4157 podjetij iz 68 držav na 185.000 kvadratnih metrih, kar je le za odtenek manj kot lani. Zaradi tega so nekaj hal zaprli, s čimer so se znebili tudi velikih lukenj, ki so lani zijale na sejmu. Prvikrat so letos ponudili program CeBIT Sounds, kjer se je predstavljala glasbena industrija. Vprvo niso sodelovali vsi pomembni igralci iz te branže, tako da hala 22 ni bila nabito polna, a bodo z eksperimentom prihodnje leto nadaljevali. CeBIT namreč želi postati platforma za izmenjavo in sodelovanje med IT-branžo in glasbeno industrijo.

Organizatorji pa že...

0 komentarjev

CeBIT 2010 je pred vrati

Heise - Jutri se začenja največji računalniški sejem na svetu CeBIT. V Hannovru bo 4150 razstavljavcev iz 68 držav obiskovalcem predstavljalo svoje izdelke do sobote, ko se bo CeBIT 2010 končal. To je že vdrugo, da se sejem krči. Leta 2008 je razstavljalo 5800 podjetij, lani 4300, letos pa še nekoliko manj.

Letošnji moto bo Connected Worlds, torej povezani svetovi. To pomeni, da bodo glavne teme (mobilen) internet, IT-varnost, inteligentni transportni sistemi in okolju prijazna informacijska tehnologija. Pomembnost sejma je poudarila tudi nemška kanclerica Angela Merkel na podcastu, ki jo seveda skrbi upad razstavljavcev. Poleg gospodarske krize je pomemben dejavnik tudi vedno večje število bolj specializiranih prireditev, denimo IFA v Berlinu, CES v...

0 komentarjev

CeBIT 2009 se je končal

vir: Heise
Heise - Včeraj se je v Hannovru sklenil letošnji CeBIT, ki ga ja zaznamovalo zmanjšanje števila tako razstavljavcev kot obiskovalcev. Letos si je sejem ogledalo približno 400.000 obiskovalcev, kar je dvajset odstotkov manj kot lani, in je najnižja številka po letu 1987. Tudi razstavljavcev ni pretirano vleklo v Nemčijo, saj so jih našteli le okrog 4300, kar je najmanj po letu 1990 in skoraj četrtino manj kot lani.

Kljub temu naj bi bili razstavljavci pozitivno presenečeni, saj so bili pričakovali še slabši obisk, je dejal August-Wilhelm Scheer, predsednik Bitkoma. Šef sejma, Ernst Raue, je prav tako zelo zadovoljen z izkupičkom. V letih rasti je uspešnost sejma meril skozi prizmo števila obiskovalcev, tokrat pa je moral spremeniti zorni kot. Resda niso dosegli nobenega...

1 komentar

Novi PC malčki

AOpen MiniPC 2

Slo-Tech - Najbolj genialne so tiste rešitve, ki so očitne. To lahko rečemo za, zdaj že dobro poznani, Applov Mac Mini. Pri podjetju AOpen niso sedeli križem rok, in so nas v zelo kratkem času »presenetili« s prvim klonom Minija, Pandoro, o čemer smo na Slo-techu seveda tudi poročali. Ker pa je vsem, ki skušajo v tej industriji zaslužiti svoj kos kruha jasno, da je potrebno rešitve stalno razvijati, bo AOpen na letošnjem CeBitu predstavil prenovljen Mini PC. Ohišje bo še manjše kot pri predhodniku, matična plošča bo sprejela tudi Intelov...

12 komentarjev

Dogajanje na CeBIT-u

Beyond 3D - Kot je že skoraj splošno znano, v Hannovru trenutno teče največji sejem računalniške in telekumunikacijske opreme v Evropi, CeBIT. Ker sta do konca sejma ostala le še dva dneva, so na nekaterih straneh naredili povzetek vsega dogajanja oz. povzetek pomembnejših in za nas računalničarje zanimivejših izdelovalcev, ki se predstavljajo na letošnjem CeBIT-u. In če so vam ti opisi premalo, odsrfajte še sem!

1 komentar

CeBIT prihaja

Tom's Hardware -

Največji svetovni IT dogodek, sejem CeBIT se nezadržno bliža. Lani je bilo naprimer na sejmu 7.264 razstavljavcev na skupno 397.000 kvadratnih metrih razstavišč. Letošnji CeBIT se bo začel dvanajstega tega meseca, za ogrevanja pa vam je na voljo Tomov članek. V njem so nahitro razložili in predstavili novosti, ki jih bomo ugledali na letošnjem sejmu, kot jih napovedujejo podjetja. Povezava.

0 komentarjev

CeBIT 2002

24 ur - Danes se je v Hannovru pričel največji svetovni sejem telekomunikacij in informacijskih tehnologij - CeBIT. Sejem bo odprt do 20. marca, torej imate en teden časa, da si ga ogledate.
Še nekaj podatkov glede sejma:
  • 27 hal
  • 425.000 kvadratnih metrov razstavnih površin
  • 7962 razstavljavcev iz 72 držav
Med razstavljavci jih bo tudi 8 iz Slovenije. Podjetja ki nas zastopajo so naslednja: FDS Research, Gama System, IPS in KCI, kranjski Iskratel in LE-Tehnika, grosupeljski Tipro Keyboards ter izolsko podjetje We.Come. Na CeBIT-u bodo letos namenili največ pozornosti telekomunikacija in omrežnim tehnologijam, informacijski tehnologiji ter programski opremi, internetnim rešitvam in storitvam, vsebinsko pa bodo predstavljena tudi ostala področja informatike.

1 komentar

CeBit v ospredju

Ace's Hardware - Če ste opazili, pride zadnje dni vsak dan na Slo-Tech vsaj ena novica s tega sejma. Priznati je treba, da se na tem vsakoletnem sejmu pokaže dosti lepih ter uporabnih inovacij, a skladno s tem tudi dosti stvari, ki jih ne bi niti pod prisilo uporabljal. Kakorkoli že, če si hočete prebrati Ace's Hardwareovo videnje tega dogodka, si oglejte tale članek, ki so ga (glej no glej) spesnili prav oni.

1 komentar

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev