»

Nova članka

Za konec še vsebina škatle

Slo-Tech - Slo-Tech se počasi prebuja iz zimskega spanja. Po dolgem času imamo nov članek (pravzaprav kar dva). Prvi je včerajšnji članek o spywareu, drugi pa današnji test grafičnih kartic s 7800 GTX na čelu. Senitel se je razpisal o tem, zakaj se vam danes še ne splača utaboriti pred računalniško trgovino v čakanju na pošiljko grafičnih kartic, ki stanejo približno 140.000 SIT, pa tudi o tem zakaj starejše grafične kartice še niso za odmet. Oboje je vsekakor vredno branja.

41 komentarjev

Let's crack some MS!

več strani - Neverjetno, koliko člankov o razbijanju Microsoftovih zaščit je danes našlo pot v moj nabiralnik.

The Register piše o razbijanju Windows aktivacije s preprostim kopiranjem datoteke wpa.dbl ter spreminjanjem nekaterih sistemskih nastavitev. Voila!, pa imamo WinXP-je naložene v celotni pisarni . [Tecchannelovo poročilo tukaj]

Sledi Microsoft Reader, program za prebiranje e-knjig ter preprečevanje nedovoljenega kopiranja - klik! - v MIT-ovi publikaciji je namreč članek, v katerem avtor trdi, da mu je avtor programčka za razbijanje zaščite v omenjenem bralniku e-knjig delovanje prikazal. Uh, v programerjevo dobro upam, da bo njegovo ime ostalo tajno.

12 komentarjev

Detonatorji 5

več strani - Uh, danes zjutraj se je v mojem nabiralniku znašlo vsaj 15 e-mailov glede novih Detonator 5 gonilnikov. Yup, na The-Ctrl-Alt-Del so se pojavili novi Detonatorji z vrstno oznako 10.50. Čeprav vse skupaj zveni neverjetno, zaenkrat izgleda, da ne gre za fake gonilnike, saj so uporabniki poročali o stabilnosti in precej boljših performansah, kot pri starih gonilnikih. Kaj naj rečem... če se danes počutite srečne (do you feel lucky... PUNK?), jih najdete tukaj. Še ena dobra in ena slaba novica. Prvo slaba: trenutno je na voljo le Win9x različica. In dobra: dodana je D3D podpora za stereoskopska 3D očala. Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Okies...

Jaz - Ok, folkeci, mojih kratkih počitnic je konec in spet sedim na svojem delovnem stolu. V dneh, ko me ni bilo, je za vas skrbel Sergio in vidim, da mu je šlo kar dobro od rok.
Na žalost je čisto možno, da na e-mail, poslan v teh dneh ne boste dobili odgovora, saj res nimam časa za odgovarjanje na vsakega izmed prav nemarnega kupa, ki se je nabral v mojem nabiralniku. Predvsem so šli po gobe razni e-maili v katerih me sprašujete za nasvete o nakupu, raznih problemih s hardverom in tako naprej. Še enkrat poudarjam, da je za take zadeve namenjen Forum!
Kot vidite, je Primož delno usposobil arhiv, tako da lahko rečemo, da se je fante res prebudil iz svojega zimskega spanja. Če bo šlo vse po načrtih, bo kmalu vpeljano tudi tako željeno iskanje po strani, potem pa še razne majhne podrobnosti. Na splošno je trenutno v pripravi veliko zanimivih projektov, da razne teste niti ne omenjam, tako da bo dogajanje v prihodnjih mesecih vsekakor pestro. Stay tuned!...

1 komentar

Koliko-toliko

Jaz - Okies folkeci, stran je koliko-toliko aktivna. Večina stvari že dela, nekaj pa jih bomo dodali še v prihodnjih dneh. Lahko bi celo rekli, da je stran 85% funkcionalna [:\\].Kot vas je že Sergio opozoril v prejšnjih dveh novicah, se morate ponovno prijaviti v bazo uporabnikov. Brez skrbi, ta baza bo dokončna in se ne bo več spreminjala. Natančno sledite navodilom prijave in problemov nebi smelo biti. Pa še nekaj: prejel sem nekaj pritožb zaradi obveznosti vnosa imena in priimka. V bistvu vas nihče ne sili, da v tista mesta ne vnesete izmišljeni podatkov, toda v končni fazi boste vi na slabšem, saj tako ne boste mogli sodelovati v nagradni igri [:P]. Odločitev je torej tudi tu popolnoma vaša.Glede napak v člankih in trikih pa je tako, da se zavedamo njihovega obstoja, toda danes jih ne bomo spreminjali. Verjetno nikjer ni ničesar večjega, kot kakšen datum in vse povezave [;)]. Povezav na teste danes sploh ni, lahko pa jih pričakujete jutri, ko bomo porihtali tudi vse medčlankovne...

7 komentarjev