»

Hladilnik Z-bra Socket A/370 CPU

OverClock Intelligence Agency - Hladilnk Z-bra Socket A/370 CPU je deloma narejen iz bakra, deloma pa tudi iz aluminija. Zaradi delne sestave iz bakra, je mogoče malo lažji od ostalih bakrenih hladilnikov, a pritrjevalni mehanizem je narejen tako dobro, da ne bi smeli imeti težav s pritrjevanjem na procesor, četudi bi bil popolnoma iz bakra. Če vas zanima, si več o njem preberite tukaj.

2 komentarja

Distančnika

Unique Hardware - Proizvajalci distančnikov so zadnje čase napravili kar velik korak naprej, saj so navdušenci končno lahko nehali rezati baker in kuriti procesorje, ker je doma narejeni distančnik za nekaj milimetrov preprečeval stik z jedrom procesorja in končno začeli kupovati industrijske rešitve, ki so učinkovite, lepe in uporabnika zlepa ne pustijo na cedilu. Zadnje čase smo na internetu videli kar nekaj testov teh tako koristnih pripomočkov. Videli smo lahko anodirane, bakrene, pozlačene, aluminijaste in celo posrebrene primerke (manjkajo nam samo še platinasti ;)). Vsi ti opravljajo isto nalogo, ločijo pa se le po...

4 komentarji

Nov test

Slo-Tech - Ker izgleda, da so naši pisuni spet zaspali na lovorikah in ker pri Slo-Techu še vedno skrbimo, da vam ni in ne bo dolgčas, je Bigfoot za vas spisal test Intel Pocket kamere. Poceni fotoaparat in kamera, ki bo zadovoljila marsikaterega nezahtevnega uporabnika, se zna izkazati za zelo ugoden ter premišljen nakup, ako vam kvaliteta slike ni primarna skrb. Branje, kot vedno, obvezno.

3 komentarji

Vijoličen distančnik

Mikhailtech - Shimi ali distančniki, kakor jim pravimo po slovensko, so se na trgu pojavili predvsem zaradi enega razloga - lomljivih AMD-jevih procesorjev in prgišča grobih hladilnikov, ki so bili največkrat vzrok za zlomljen procesorja. Videli smo že kar nekaj variant distančnikov - od bakrovih, do raznih kovinskih, vendar neprevodnih, v zadnjem času pa so nekateri proizvajalci distančnike začeli tudi barvati. Tokrat smo priča vijoličnemu distančniku, ki so ga testirali tukaj. Sicer ne morem kaj, da se nebi vsaj nekaj časa čudil lepoti tega precej koristnega pripomočka, vendar pa igra lepota ob dejstvu, da shim leži pod hladilnikom bolj postransko vlogo. No, če se odločate za nakup distančnika, je vseeno, kakšna je njegova barva. Pazite le, da bo neprevoden, saj stiki med mostički na procesorju ne prinesejo nič dobrega.

0 komentarjev

O distančnikih

Club Overclocker - To je sicer test neprevodnih distančnikov, a je kljub temu zelo uporaben. Opisuje namreč probleme pri uporabi distančnikov (spacer-jev) in posledice le-teh. Ali bi verjeli, da so na Zemlji ljudje, ki dajo distančnik za Intel procesorje na AMD-ju? Očitno so. Intelovi procesorji namreč nimajo nobenih konektorjev na površini procesorja. AMD-ji jih imajo. Če distančnik za Intel procesor damo na AMD-ja, se ti kontakti povežejo in rezultat je "zažgan" procesor. Če pa vas zanima, kje so navodila, kako sami naredite svoj distančnik, pojdite sem. Sicer je vodič že star, ampak zadane bistvo.

0 komentarjev

Za lahko noč

UK Gamer - Po IZJEMNO dolgočasni soboti sem dobil še eno zanimivo povezavico: Distančnik za AMD Durone ter Thunderbirde se zna izkazati kot zelo priročna zadeva, saj obstaja kar nekaj primerov zloma procesorja ob prevelikem pritisku hladilnika na jedro. Ta distančnik, narejen iz bakra, pa lepo enakomerno porazdeli pritisk po celi površini. Pa še k hlajenju pripomore. Malo, ampak vseeno. Pa lahko noč. Se beremo jutri zjutraj.

4 komentarji