»

Pentalpha Aqualia

MODTHEBOX - Pa smo spet pri vodnem hlajenju, ki je v nekaterih računalnikih tako nepogrešljiv. Kompleti so postali zelo popularni saj imamo vodno hlajenje lahko vgrajeno že v uri ali dveh. Če pa se vam že to zdi potrata časa, pa si kupite Pentalpha Aqualia , ki se močno razlikuje od ostalih produktov. Glavna značilnost je, da so črpalka, rezervoar in hladilnik skupaj in tvrijo enoto, ki jo lahko vstavimo v 5.25 palčno mesto. Sistem izgleda praktično, a procesor je bil kar za 8°C toplejši kot pri zračnem hladilniku SLK 800.

1 komentar

Danger Denovo vodno hlajenje

NexusHardware - Vodno hlajenje postaja vse bolj priljubljeno, kot lahko že vidimo na forumu. Na Nexus Hardware so si ogledali komplet, v katerem dobite vse -- vodni blok, črpalko, radiator, ventilator, itn. Ta komplet so označili kot odličen nakup, čeprav so v kompletu dobili pokvarjeno črpalko ter jo vrnili proizvajalcu, ki jim je odvrnil, da je to prva vrnjena črpalka. Vodni bloki so lepo oblikovani in že na pogled izgledajo dodelani. Sam članek sicer ni tako dolg, a branje nikoli ne škodi [:D]. Več o tem.

1 komentar

1A med vodnimi kiti

OverclockersClubCanada - Ni za vsak žep, a se splača - vodno hlajenje. Pri DangerDen H2O pa ne dobite le zelo zmogljivega sistema, temveč še lep izgled, kar za precej vodnih kitov nismo mogli trditi. Naj se vrnem nazaj na DangerDen H20 CPU Cooling Kit: v lepo spisanem članku izvemo vse od priprav, montiranja in seveda navijanja celotnega sistema in tu se je po pričakovanjih izkazal za enega najboljših, saj ga lahko uporabimo tako na P4 kot na AMD sistemih. Poleg cene, ki znaša 174,99 ameriškega dolarja , niso odkrili nobenih večjih minusov, ampak veliko plusov, s katerimi si je seveda prislužil tudi t.i. OCC Canada A+ Choice Award. Klik!

1 komentar

Thermaltake Aquarius II

PC Arena - Če hočemo dandanes čimbolj naviti procesor, potrebujemo na primer vodno ali kompresorsko hlajenje. Kompresorsko je bolj zapleteno in tudi dražje, vodno hlajenje pa je manj učinkovito, a cenejše. Če niste ravno "sam svoj mojster", lahko posežete po že izdelanih kompletih vodnega hlajenja, kot je na primer Aquarius II, ki ga je izdelal uveljavljeni gigant Thermaltake.

V kompletu boste dobili hladilnik, vodni blok, črpalko in ostale nujno potrebne cevi ter člene. Seveda je vključen tudi ventilator in rezervoar za vodo. Ako pa vam to ne odgovarja, lahko uporabite avtomobilski hladilnik, akvarijsko črpalko in Morphlingove vodne bloke.

...

9 komentarjev

Thermaltake vodno hlajenje

A1 Electronics - Seveda tudi vsem dobro znani Thermaltake ni mogel računati na dobro poslovanje brez ponudbe svojega lastnega kita za vodno hlajenje. Priznani izdelovalec hladilnih teles je tako predstavil tudi komplet oziroma rešitev in na A1 Electronics so jo, jasno, testirali. AquariusII komplet je sestavljen iz hladilnega bloka za na procesor, univerzalne zaponke za pritrditev na ležišče procesorja, bakrenega rebra z ventilatorjem, 12V vodne pumpe ter dodatnega rezervoarja za dovoljšno zalogo vode in zanimivimi cevmi z vzmetmi.

8 komentarjev

Zaščita vodnega hlajenja

Bit Technologies - Vsakič, ko pustim svoj računalnik vklopljen dlje časa, se ne morem znebiti nelagodnega občutka. Kaj pa, če odpove črpalka? Kaj pa, če... no, pa saj razumete. Če bi odpovedala črpalka, bi me ob prihodu domov pričakal lepo zapečen procesor.

To je najbrž strah vsakega, ki ima vodno hlajenje. Za vse, ki hočejo nekaj narediti glede tega, priporočam v branje tale članek na bit-techu. Avtor članka je BladeRunner, znan po svojih izjemno lepih vodnih blokih.

V pričujočem članku se je lotil zaščite svojega računalnika pred odpovedjo sistema vodnega hlajenja in jo izvedel na precej zanimiv način - recimo magnetno stikalo, ki dovoli vklop računalnika šele, ko je napajalni kabel za črpalko na svojem mestu, potem indikator zadostnega pretoka vode,... Članek priporočam v branje vsem, ki imate vodno hlajenje in hočete imeti mirno vest, ko pustite računalnik vklopljen dlje časa....

0 komentarjev

Pentium podrl rekord

Tom's Hardware - Navijanje vam je gotovo domače ali vsaj pozano. A obstajajo rekordi in tokrat so ga podrli na Tom's Hardware. Pentiuma so navili do skrajnih meja, saj je tikatakal pri kar 4100 MHz. Seveda mu je bil v podporo še 700 MHz FSB in dvokanalni DDR 400 pomnilnik. Proglasili so ga kar za najhitrejši računalnik, kateremu je s kompresorskim hlajenjem uspelo doseči temperaturo okoli -50° C. Klik!

25 komentarjev

Swiftech vodni blok

Slo-Tech - Vsi, ki želite naviti svoje procesorje do njihovih skrajnih meja, potrebujete vodno hlajenje. Poglavitna komponenta vsakega vodnega hlajenja pa je zagotovo vodni blok, ki je pritrjen na procesor. Enega izmed njih so si tokrat ogledali na ExtremeMHz. Izdelalo ga je podjetje Swiftech in nosi ime MCW478-UHT. Posebnost tega vodnega bloka je termo-električno hlajenje, kar pripomore k večji zmogljivosti hlajenja. Tako kot pri večini spodobnih vodnih blokov, ima tudi ta bakreno dno. Klik!

0 komentarjev

Kombinirano peltiersko in kompresorsko hlajenje

Kaltmacher.de - No zakaj gre. Tipček se je spravil navijat svojega TB 1000 MHz. Ker pa le ta oddaja pri navijanju veliko toplote, si je omislil kombinirano peltiersko in kompresorsko hlajenje. Dosegel je hitrost 1705 Mhz, kar vsekakor ni malo. Pri tem je uporabil 173W peltier v navezi s kompresorjem. Na koncu je prišel do ugotovitve, da bi šel lahko še višje, če bi imel še močnejši peltier. Na strani pogrešam malo več slik samega hladilnega sistema, ampak za prvo silo bodi te morale zadostovat. Vse skupaj si lahko ogledate tukaj : Hlajenje . Prav tako pa si lahko na strani pogledate COOLBASE bazo navitih mlinčkov.

5 komentarjev